Počeo sam izrađivati strojeve s cca 16 godina, samo su tada bili na daleko manjoj razini preciznosti i kvalitete strojne obrade jer sam radio s posuđenim starim aparatom s elektrodama, s običnom bušilicom i jednom brusilicom od 1200 W.
Naravno CNC plazma nije bila dostupna. S vremenom sam nabavio svoj aparat i polako jedno s drugim podizao razinu kvalitete i izvedbe. ...i evo, sad sam na ovome, ali i dalje težim prema boljem, preciznijem, učinkovitijem stroju...pa ćemo vidjet do kud će me to dovesti. Nitko iz obitelji nije metalske struke, ali otac mi je uvijek bio podrška, od početka (makar nije uistinu vjerovao da će neke stvari koje sam pravio ustvari i funkcionirati)
U subotu sam dovršio korpe, sve pobrusio i počistio, te ih obojao u temeljnu. Sad se to suši, a sutra ako bude vremena stavljam lak i nastavljam raditi na dovršetku drugog dijela krana. Nema tu puno posla, uglavnom brušenje i čišćenje za bojanje. Nakon toga ostaje mi još povariti, obrusiti i obojati hidro-prst i napraviti nekoliko navoja na klinove. Bit će još puno slika, bez brige.
Sve je stvar slobodnog vremena, a to ovisi o drugim obavezama i radom vremenu koje mi nije uvijek isto...