koliko vasi sakupljaci sa suhim kucistem imaju mazalica i koliko cesto to treba da se podmazuje ?? 8)
evo malo preturam po slikama i vidim da vam se nisam pohvalio kako radi onaj moj čudni sakupljač
iskreno ja sam prezadovoljan
Kod mene ih ima puno, ukupno 23 i to 19 na sakupljaču + 2 na kardanu + 2 na točkovima. A koliko često podmazujem, pa zavisi koliko rade, uglavnom svako 4-5 ha. Dovoljno je samo jednom ili dva puta stisnuti mazalicom.
kak tak puno,gdje imaš tih 19na onim točkićima ili
ja imam 3 mazalice
na ovoj fahr balerini koja se meni svidela imaju 2 mazalice a suho kuciste, da li to valja .. :?::?:
Mislio sam da možda radi na istom principu kao ovaj SIP-ov kombinovani sakupljač.kako misliš centifugalnom ?
ovi točkovi se okreću ali ne prebrzo da bih to mogao nazvati centrifugom
Kod mene ih ima puno, ukupno 23 i to 19 na sakupljaču + 2 na kardanu + 2 na točkovima. A koliko često podmazujem, pa zavisi koliko rade, uglavnom svako 4-5 ha. Dovoljno je samo jednom ili dva puta stisnuti mazalicom.
kak tak puno,gdje imaš tih 19na onim točkićima ili
ja imam 3 mazalice
na ovoj fahr balerini koja se meni svidela imaju 2 mazalice a suho kuciste, da li to valja .. :?::?:
Teško je samo ovako na osnovu par slika reći koja je bolja. Ova Kuhn se čak ni ne vidi baš najbolje.:scratch Nije toliko bitno kako koja izgleda, nego u kakvom je koja stanju i šta je ispod "haube". Meni lično, se više sviđa ovaj sistem kao što je kod mene, sa jednom vodilicom i oprugama, nego onaj sistem sa dvije vodilice. Kod sistema gdje su dvije vodilice, one su obično dosta manjeg prečnika nego što je ova kod mene, pa su dosta nagli pokreti onih ruku što grabe a time su veća i naprezanja. Dok su kod ovih sa oprugama vodilice većeg prečnika pa su naprezanja manja a osim toga, opruge uvijek drže sve nategnuto pa nema nikakvih udara ili lufta i rade gotovo bešumno. Mada opet sa druge strane, ovakav je sistem sa oprugama dosta složeniji i zbog toga nešto teži za održavanje. Ako ništa drugo, ima više mjesta za podmazivanje, pa treba više masti i vremena da se podmaže.evo link jedne balerine
http://www.polovniautomobili.com/oglas1637614/kuhn_25m/
balerina je marke Kuhn, 2.50 radni zahvat, da li je bolja od Fahr sakupljaca ??
Pa zašto nebi valjalo,tako je osmišljeno da radi..
Kučište treba otvorit i vidjet da se možda nutra ne stavlja tekuča mast..
znaci negde jedanput na dan