• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same DORADO 86

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Poštovani, signaliziranje lampice pritiska ulja motora znači; ili nemate pritiska ili Vam je otišao indikator pritiska ulja motora.
srdačan pozdrav VIRTUS

Lampa se pali samo kada motor radi na nize od 1000 obrtaja.. Ako nema pritiska, sta bi to trebalo da znaci :/

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Poštovani, sistem za kočenje prikolice na traktorima SDF je dodatna oprema koja se naručuje pri kupovini novog traktora ili postoji mogućnost naknadne ugradnje. Postoje dva sistema pneumatsko (zračno) i uljno.
srdačan pozdrav VIRTUS

dali znaš koja je cijena za zračno a koja za hidraulično kočenje prikolice

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Lampa se pali samo kada motor radi na nize od 1000 obrtaja.. Ako nema pritiska, sta bi to trebalo da znaci :/
Poštovani,
ako motor nema pritiska ulja motora mogući uzročnici;
1. motorno ulje loše kvalitete
2. indikator pritiska ulja ( provjeriti pritisak sa manometrom )
3. pumpa ulja motora ( ili ventil pritiska na njoj )
4. dotrajali ležajevi na radilici i sama radilica pa se ulje rasprši po motoru

srdačan pozdrav VIRTUS

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Poštovani,
ako motor nema pritiska ulja motora mogući uzročnici;
1. motorno ulje loše kvalitete
2. indikator pritiska ulja ( provjeriti pritisak sa manometrom )
3. pumpa ulja motora ( ili ventil pritiska na njoj )
4. dotrajali ležajevi na radilici i sama radilica pa se ulje rasprši po motoru

srdačan pozdrav VIRTUS

Najvise me brinula ta pumpa jer ulje je orginal ACROS 15w40, ali problem je rijesen nakon sto sam skino indikator, ocistio ga i vratio nazad.. sad je sve opet u extra stanju (do kad ce trajati veliko je pitanje :D)

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Pitate za kočnice za prikolicu? Pa koja vražja prikolica? Kupili ste traktor za 30+ tisuća eura i htjeli bi i kočnice na prikolici. Čista glupost. U 30+ tisuća eura vam je uračunat motor, getriba, volan, sjedalo, svjetla, četiri nova kotača sa gumama, auto radio za 400 kuna dobijete kao poklon i to vam je to. Ostalo bajo nadoplati. I to po cijeni kao da su dijelovi za svemirski brod.

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
Hidro kocnice nakadna ugradnja cca 4000 kuna.
Zrak ti ide prek 1500€ naknadna ugradnja...
Imas negdi u lambo temi naknadnu ugradnju zracnih....

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Jel zna neko gdje se nalazi ovaj salter jer mi prednje kocenje ne radi??? ili ga moj Same dorado 70 uopste nema ??

x0w.png

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
Odsrafi desni bocni poklopac sa strane i iznad papucica kocnice ti je taj prekidac....kad se izvjezbas napipipat ces ga automatski :)
Naravno ak imas to :)

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Odserafio jesam i toga nema

0m94.png

Usput sta bi moglo biti zadnje kocenje mi radi, ali kada naglo stisnem pocne da mi nesto drobi iza, kao kada mjenjac nece da uklopi takav zvuk ima.. I zasto ne dobivam ulje na prednje kocnice :( do cega moze da bude i zasto se to tako cuje prilikom jaceg kocenja?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ručica ti je izvana, ispod desnog poda, blizu filtera ulja.

Ak su ti pedale spojene, polożaj ručice nema veze i trebali bi prednji kočiti, ak je taj ventil ispravan.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ti si napisal za Argona, a govorimo o Doradu.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Ručica ti je izvana, ispod desnog poda, blizu filtera ulja.

Ak su ti pedale spojene, polożaj ručice nema veze i trebali bi prednji kočiti, ak je taj ventil ispravan.

kod kutije alata malo ispod kabine ako ne nađeš sutra ti slikam

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
Ja ti zutra poslikam di je kod mene

A koja je godina traktor?

Poslikaj ga :)

Traktor je 2000 godiste.. Zelis da poslikam traktor??

kod kutije alata malo ispod kabine ako ne nađeš sutra ti slikam

Druze trazio sam danas to dobri pola sata ali bezuspjesno.. Pa molim te da mi to sutra uslikas..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
djkenooo, imaš li upće cijevi koje idu na prednje glavčine?

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Jel zna neko gdje se nalazi ovaj salter jer mi prednje kocenje ne radi??? ili ga moj Same dorado 70 uopste nema ??

x0w.png

Poštovani, na Vašem modelu traktora ventil za uključivanje/isključivanje prednjih kočnica nalazi se sa donje desne strane na prednjem dijelu kabine, otprilike točno ispod poda gdje držite desnu nogu.

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Odserafio jesam i toga nema

0m94.png

Usput sta bi moglo biti zadnje kocenje mi radi, ali kada naglo stisnem pocne da mi nesto drobi iza, kao kada mjenjac nece da uklopi takav zvuk ima.. I zasto ne dobivam ulje na prednje kocnice :( do cega moze da bude i zasto se to tako cuje prilikom jaceg kocenja?

Poštovani, po opisu kvara Vama su otišli kočioni diskovi. Koje ste ulje imali u transmisiji?

djkenooo

Član
Tu od
15 Svi 2013
Poruka
32
djkenooo, imaš li upće cijevi koje idu na prednje glavčine?

Naravno da imam cijevi :D Da ih nema ne bi vas zamaro sa tim problemom ;)

Poštovani, po opisu kvara Vama su otišli kočioni diskovi. Koje ste ulje imali u transmisiji?

Imam osjecaj da je to skup popravak :D Stvarno neznam kakvo je ulje bilo jer traktor je kupljen polovan, pa sad na njemu imam punoo popravaka. Kad uzmemo u obzir da ja imam 17 godina popravak ce trajati dugoooooo :)

Virtus sad sam trazio to ispod kabine ali nema nista.

lec1.png

kxw1.png

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Na prvoj slici je pozicija gdje bi trebao biti ventil. Točno se vidi spoj gdje Vam gumena cijev koja dolazi iz glavnog kočionog otilazi direktno na metalnu cijev koja ide prema kotačima. Po svemu na slici Vama je netko demontirao regulacioni ventil kočnica.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh