Prema mom misljenju ulje je iz motora, veoma izradjeno, ali ako kazes da bi taj prostor trebo da bude prazan, onda bi ja mogo da ispustim taj visak ulja sto je dospio unutra.
To nebi bilo loše. Nego, kaj nema nidje rupu dolje na zvonu???
Ok pratio jesam, ali nazalost nemogu skinuti zastitni poklopac da vidim kud idu dalje jer me to ulje vise brine trenutno.
Koče li kočnice podjednako na lijevoj i desnoj strani, odnosno, zanosi li prilikom kočenja?
Koliko znam, taj ventil bi ujedno trebal balansirati silu obiju strana kad su pritisnute obje pedale. Ako nema toga ventila, kak je izvršeno balansiranje obiju strana?
Kaj se dogodi kad se razdvoje pedale i kočiš samo jednu stranu?
Ulje u hidraulici jos nisam zamjeno pa neznam kakvo je, ali cim prije cu da ga zamjenim.
Originalno ti je Akros Multi 10W-30, dakle rijetko. Nemoj stavljati Transhidraol 85. Ak već nemreš do originalnoga, Ina Transhidraol JD50 ti je najsličnije Akrosu (po gustoći). Neznam bi li odgovarala Ina Agrina???
Stvarno mi nije jasan taj sistem kocnica potopljenih u ulje. Jel se to samo tako kaze, ili su diskovi stvarno u ulju. Mislim nema mi to nekog smisla da su kocnice u ulju, ako i jesu zbog cega su u ulju?
Da, kočnice su stvarno uronjene u ulje, odmah iza diferencijala, a prije finalnih planetarnih reduktora. Obloga diskova ("feroda") je takva da može kočiti u masnim uvjetima. Ista ne radi dobro na suho.
Ulje hladi kočnice, ispire nastalu "špenu", omogućuje ravnomjerno trošenje tarnih površina i time omogućuje dugotrajnost kočnica. Iako piše da bi trebale trajati koliko i traktor, ipak se u uvjetima ceste i brda prije poderu, pa ih ponekad treba mijenjati.
Glavna prednost takve konstrukcije kočnica (bar kak je na Sameu) da nema onih zakretnih ploča s kuglicama, kakve na IMT-u samo rade probleme (doduše, tam su suhi diskovi).