vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Da li u uputama korišenja traktora negdje piše da se kardan smije / mora uključivati i isključivati bez pritiskanja glavnog kvačila?..dakle samo na prekidaču
ma ček malo ..pa to meni baš nije normalno ..prva rekcija šofera kad dođe do neke situacije je da stisne kvačilo ..a ovdje moraš još lovati neki prekidač :icon_hang:Opet ti ponavljam da kuplung mjenjača nema veze s kuplungom kardana. Kuplung kardana je spojen sa zamašnjakom osovinom koja ide skroz iza do iznad diferencijala, umetnut je u šuplju osovinu na koju ide lamela kuplunga mjenjača.
Provjeri zicani osigurac na ventilu koji ukljucuje kardan,nedavno smo kod koelga isto ovo radili na Lamborghini-u 874-90,sve sklopili,proba kardan radi kad odjednom stade,nekako se zalomio-ispo taj osigurac i ventil iskocio i kardan staoE sad je tu opet caka ako dođe do nečega nedaj Bože, što je prekidač kardana u sredini između prekidača za blokadu diferencijala i prekidača za uključivanje prednjeg pogona , pa je moguće da u žurbi uključiš nešto od toga, što u kretanju nije preporučljivo, čak mislim da je i zabranjeno. U jednu ruku IMT i je zakon, što god netko drugi bude rekao, s njima smo večina počela voziti i baš gledam po oglasima one brene i rogonje od IMTea i s obzirom da mi je već s Hurlimanom knap za napraviti posao, a za nešto zapadno staro-novo nemam valute, izbor bi mi mogao biti takav nekakav kramp. S IMTeom, radim skoro isto sati ko i s Hurlimanom s obzirom da imam dosta košnje, jeste malo fizika na djelu, ali to je draž posla.Po meni je svaki traktor dobar dok god mu se vrti motor i okreću kotači, bez obzira iz kojeg dijela svijeta došao.
Da, motor je gotov prije 2 tjedna, možda i više, ali stajao je traktor dok nismo nabavili to crijevo od kvačila, istina nije ni trebao traktor, stajao bi tako i onako.Jesu li ga zakomplicirali...
A motor je gotov,traktor radi?
Kanazir je meni radio strojnu obradu kad sam delal generalku na 565, no nisam znal da ima u ponudi izradu hidro crijeva.I u KC Kanazir radi hidro crijeva i priključke,kaže da može sve napraviti...