• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Samohodna kosilica - preporuka

Gorki

Član
Tu od
7 Lip 2019
Poruka
78
Čim je uslikam da se vidi u kakvoj travi radi objavim.
kada sam skidao nož zbog oštrenja vidjeh posebno stavljanje noža na osovinu i kada udari u prepreku amortizira udar tako da radilica ne trpi.
 

Gorki

Član
Tu od
7 Lip 2019
Poruka
78
uslikam je.
bit je u tome što nož ima samo okrugli utor i sa dvije strane su plastične podloške a sve se opet pričvrsti velikom kvadratnom metalnom podloškom, na kraju se opet pritegne vijkom.
nema pravokutnog utora kao kod ostalih kosilica gdje se sila direktno prenosi sa radilice odnosno prilikom udara na radilicu.

O motoru samo riječi hvale dvotaktni 120 ccm ima veliki obrtni moment, jedino što ima malo više dima ali je i to korisno nema muha i drugih insekata.
 

malipita

Novi član
Tu od
19 Svi 2020
Poruka
3
Pozdrav! Molio bih jednu preporuku ako netko zna za samohodnu motornu kosilicu koja se stvarno lako pali? Mojoj mami treba nešto manje za okućnicu kada joj ja ili brat ne stignemo pokositi. Ima problema s paljenjem kosilica, dosta joj je teško povuči onu uzicu, a ima problema s ramenom i ne bi htio da se opet ozlijedi. Nisam nikad koristio električnu kosilicu pa ne znam ako postoji kakva bitna razlika od benzinskih. Uspoređivao sam cijene i specifikacije i, kao i kod pravih kosilica, vidim da ima svačega i stvarno ne znam od kuda da krenem. Ako netko ima baš konkretnu preporuku, puo bi značilo. Hvala najljepša!
 

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,967
Ako je za malu površinu,može koristiti i električna,ali u biti se slabiji motori koji imaju manju snagu lakše pale od jačih motora,tako da pokušaj malo pratiti u tom smjeru ponudu,a uvećini slučajeva se poznatije marke kosilica lakše pale mada nije pravilo
Teško da ćeš tu dobiti neki precizan odgovor jer većina radi samo sa jednom kosilicom,i bitno je kad je pališ da je staviš na beton,nikako ne na travu,jer kad vučeš pokretač odmah vrtiš i nož ispod nje
 

Gorki

Član
Tu od
7 Lip 2019
Poruka
78
Stariji Briggs sa pumpicom. Bio sam u istoj situaciji nije mama mogla upaliti i namjenski uzeo tu što se lako pali.
 

malipita

Novi član
Tu od
19 Svi 2020
Poruka
3
Mala je površina, zato mislim da bi joj električna najbolje pasala. Nisam znao ovo za beton, hvala na savjetu! Ništa, bacit ću oko i na Briggs, sve u svemu hvala dečki, nekak ćemo se snaći.
 
Tu od
28 Stu 2019
Poruka
74
@malipita ako je mama u godinama i problem je vec sa vućenjem užeta, svakako ti je najjednostavnija, najlakša i najjeftinija opcija nekakva električna kosilica i gotovo. Nemaš kaj održavat na njoj, lakša je za guranje (pretpostavljam da ne pucaš na samohodne ako "treba malo pokosit"), brinut se jel imaš mješavine, jel zalijalo svjećicu, nije zalijalo svjećicu... Uključi u struju i jedina ti je briga da ne pregaziš kabel, pali i vozi.
 

malipita

Novi član
Tu od
19 Svi 2020
Poruka
3
Mislili smo samohodnu da mama uloži minimalni trud. Nije jako stara sada je 60 napunila i dosta je aktivna, ali ima problema s ramenom i križima ponekad, a većinom brat i ja uskočimo kada možemo tako da bi kosila možda 1-2 puta mjesečno. Ne razumijemo se baš u kosilice pa smo tek sada vidjeli da su samohodne samo na gorivo. Tako da je električna definitivan izbor, vjerojatno Bosch jer mi je stari uvijek govorio da od alata oni rade najbolje. Tako da se čini da sam malo fulao temu, evo ispričavam se. Bolje možda tako nego da se sramotim u trgovini i tražim samohodnu električnu kosilicu :hahah:
 
Tu od
28 Stu 2019
Poruka
74
Ako pucas na Bosch, uzmi najjeftiniju koju imaju za cca 700 kn i služit će te više nego dobro za košnju 1-2 puta mjesečno, znači kroz 3 godine će ta kosilica radit max 30 puta
 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Kakva su vam iskustva s kosama Tomo Vinković SRK 70? Imam nekih 3000 m2 za košnju oko voća. Neke prednosti i mane ili neka bolja opcija.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
trebam odrzavati jedan vocnjak, sta mi preporucate da nabavim za kositi travu u vocnjaku (oko 1000m2) nekakav malcer da moze kositi i malo vecu travu ili obicnu kosilicu
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,533
Ako planiraš kositi često svakih 20 dana onda neku rotacionu drndalicu, ako pak misliš kositi 1 -2 godišnje onda neka strižna.
 

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ma nista spremanje samo da bude uredna parcela, rotaciona mislis na ove standardne motorne kosacice
 

Najnoviji postovi

Na vrh