Ne buš se baš puno usrećil sa servisima. Ali stroj izgleda moćno, kaj je da je.Slabo mi ide mehanika al ako to vrijedi kupovine odneo bi ju na servis pa nek srede kaj god treba jer mi izgleda baš strojčina i pol.
Viš kak to lijepo funkcionira
Ma zafrkavam te...U pravu si, s mobitela pišem pa sam se malo zanio. 👍
Pa ne vidim ništa lakše, a da ima slične mogućnosti. Cijena jest veća, ali vidim da su to profi strojevi koji traju po 30 i više godina.To je sigurno vrhunski stroj, no ima 80kg pa sumnjam da će ženica moći to obuzdati.
A i cijena je majko moja, cca 28 000 kn.
Ne poznajem svaki kut zemljišta pa ne bih htio riskirati. Noževi se lakše srede nego posavijana radilica ili klipovi.Može se to urediti i sa jeftinijim strojevima koji možda nemaju sustave zaštite ako nož udari u neku prepreku.
Ali ako novac nije problem, to je to.
Jedino da je motor nešta jači bilo bi dobro. Ako ima izvedba sa jačim motorom.
Gledao sam i strižne, ali iza njih mi onda ostane hrpa velike trave s kojom nemam gdje, a nemam ni stoke u blizini koja bi to mogla pojesti. Zbog toga sam više za malčiranje pa da odmah pognojim zemlju.Za tako visoku travurinu strižna kosilica u prednosti je u svakom pogledu od bilo koje rotacione.
Samo jedna opaska, (koju sam letimično) opazio na linku ove kosilica AS.
Ovaj model na videu sa duplim kotačima, trava je visoka i malo je strmo. Vidi se da kotači proklizavaju, zašto? Jedan je razlog to što kosilica najprije mora polegnuti travu da bi dospijela pod nož. I drugi razlog je da to što su dupli kotači, i kao takvi imaju slabi grip prema podlozi. Jer su na tepihu od trave (pokošene).
Prednost strižne kosilice je što samo odreže travu, i na taj način može dati veći efekat sa manjom snagoom motora, dok rotaciona mora samlijeti travu (potrebna veća snaga, motora.