• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

samohodna kosilica

• Temu pokrenuo SUNRISE08
  • Datum prvog posta

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
922
E ovako, juče sam upalio kosacicu, kako god da sam namjestio ovu oprugu ona je imala jedan gas, poprilicno velik. Gotovo pun rezervoar oko 80% je potrosila za nepunih 7-8 minuta kosenja... A inace sa punim rezervoarom sam nekad kosio preko 1500 kvadrata...

rc7M045.jpg

evo kako opruge stoje kod mene...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Još jedna sa tomos motorom samo da je ova bez reduktora ali ima onaj famozni regulator za okretaje.I ova ima špulu za elekt. pa opet nije vezana za regulator,valjda radi bez struje:icon_rofl:Došla kod mene skoro za djabe kao da ne pali.Majstori kontra složili starter i kod startovanja motor vrtio u levo umjesto u desno,zbog toga i iskra nikakva a i predpalenje kontra.Starter složen kak treba i sad kad vrti u pravom smeru odma iskra ok. i odma upalila.:icon_fU:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Briggsovih motora sa ovakvim regulatorom je veoma malo,dobio sam ga na kosilici koju sam uzeo samo zbog motora.Skoro svi briggsi na kosilicama imaju regulator u bloku motora dok ovaj ima na protok zraka od ventilatora.Motor mi treba za ovu panoniju na kojoj je bio Tecumseh koji je ribnuo.Sad imam sva tri modela kučišta panonija i svaki ima prihvat za drugi tip motora-tomos sa reduktorom,tomos bez reduktora i ovaj na kojeg paše briggs ili tecumseh,jednak je prihvat za oba motora.Možda postoji još koji model kučišta ali dok ga ne vidim ili imam če bit samo ova tri modela.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Ja imam drugo iskustvo, mošda zato kaj je večina brigsa s kojima sam imal posla ovaj najmanji stari 3,5 ks sa zajedničkim rezervarom i fergazerom.
Svi takvi su imali regulaciju prek ventilatora, sa fedrima.
Interesantno, pričal sam sa jednim serviserom ,onaj mali (skupi) feder neki ni nemaju u orginalu i dobro rade,dok drugi luduju bez njega.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Sad trenutno imam tri komada briggsa,jedan je ovaj gore,drugi je na minivashu taj je bez regulatora samo feder direkt na polugu gasa,treči je na samohodnoj ramda kosilici i taj ima obični centrifugalni u bloku motora.Sva tri motora su iste kubikaže i sa fergazerom u rezervaru.Tih briggsovih motora ima toliko varianti i tipova da je svakakve variante moguče videt na njima.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Još jedna varianta regulatora na Briggsu,centrifugalni je vezan na loputu gasa a zračni na loputu sauga.Kad upali ova zračna drži loputu sauga otvorenom a kad ugasiš automatski zatvara saug.Ovaj briggs je malo veči ima 190 kubika a pogoni veču vrtnu samohodnu kosilicu.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Jel fali, ili se ne vidi dobro na slici termostatska sklopka od choka:icon_scratch:
Nekaj mora blokirati polugu od sauga doj je motor vruc.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Nema ništa,samo je vetar od propelera drži otvorenu.Da čudno je to da ne zasauga kad pališ vruču ali nema ništ samo fedar koji je vezan za polugu.Sa klikom na sliku se dobi jasnija slika.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A kaj ta ima u nutra, na bregastoj, "u funkciji" dok startuješ, pališ motor?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Baš na ovom moram menjat donji dio bloka-odlomila se uška pa je rupa u bloku-tad ču videt i slikat.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Aha, vidi se na 3. slici, čisto malo poluga termostata. On ti se nalazi između bloka i auspuha.

Najnoviji postovi

Na vrh