mi dok smo nekad davno vozili sijeno ili slamu sa samoutovarnom, u stagalj smo ga stavljali sa elevatorom.. on je nosio sijeno na parmu i to se nije pretjerano prasilo niti unistavali listici.. mislim da je to bolje rješenje od puhalnika
Ma u pravu si ti, ali sa elevatorom treba bar trojica munjenih, a sa ovim samo jedan! :twisted: A to kaj veliš da odnese lišče, pa kaj ono ne ostane negdje sa sijenom neznam kam bi ga moglo otpuhat a da ne ostane u skladištnom prostoru!
Kolega joža! gledam tvoje fitke nabavke samoutovarne i puhalnika i odmah se sjetih svojih početaka od prije nekih 5-6 godina ,isto tako žudnja za samoutovarnom puhalnikom ali sam za relativno kratko vrijeme prevazišao takav način spremanja sijena .samo naprijed ,želim da za koju godinu stigne i rolo presa ......Naravno da čemo popit! E a sad sam raskopo prikolicu, zanimalo me kak bu to izgledalo kad se bu kukuruz vozio, bit ce dobro, ta prikolica bude više namjenska!
Kolega joža! gledam tvoje fitke nabavke samoutovarne i puhalnika i odmah se sjetih svojih početaka od prije nekih 5-6 godina ,isto tako žudnja za samoutovarnom puhalnikom ali sam za relativno kratko vrijeme prevazišao takav način spremanja sijena .samo naprijed ,želim da za koju godinu stigne i rolo presa ......
Ma u pravu si ti, ali sa elevatorom treba bar trojica munjenih, a sa ovim samo jedan! :twisted: A to kaj veliš da odnese lišče, pa kaj ono ne ostane negdje sa sijenom neznam kam bi ga moglo otpuhat a da ne ostane u skladištnom prostoru!
Istina je za te samoutovarne prikolice, ja sam recimo za MENGELE LW 19 dal 2000 kn s kardanom koji sam vredi oko 1200 i još je bila jedna nova guma na prikolici, a prikolica mala zgodna u solidnom stanju, baš kakva mi je trebala za vožnju zelenog doma pred krave. To sam tu kod tebe u Prugovcu kolega kupil.
Još sam ju poriktal i sredil, sad je ko nova i posluži mi i za sijeno i slamu i za kockice vozit ako treba, al najviše za zeleno. Ima 4 noža.
Imam i balirku za kockice i samoutovarnu, a želja mi je kupiti i neku malu rolo-balirku, najviše zbog slame, a i sijeno bi balirala, zakon je to za slamu, najmanje posla, složiš doma role u kup, pokriješ najlonom i mir.
Ne samo u hrvatskoj da su jeftine nego i u sloveniji ali samo one strije izvedbe ,vjerojatno sto je ih vrijeme pregazilo i što su prevaziđene a i nema kupaca za njih,dok kod mene sad tek potražnja za samoutovarkama ,Kako to da su kod vas samoutovarne tako jeftine? :scratch
Kod mene čovjek prodaje od samoutovarne šasiju sa podom i točkovima, nema pikap, nema stranica i ruda je nekakva sa strane, (sistem kao na visokotlačnoj balirci) tako da bi tu rudu trebalo prepraviti ako bi se koristila kao obična prikolica, a za drugo više i nije. I za to takvo traži 700 KM to je 2700 HRK. Uz neko cijenkanje to će opet biti min. 2000 HRK. A kod vas kompletna prikolica, odmah zakači i idi po travu, košta toliko. Pa kod nas je nema ispod 1500 KM ~ 5000 HRK a da je kompletna. Naravno to je bez noževa i u malo lošijem stanju. Ako je sa noževima i očuvana, takve su već preko 4000 KM ~ 15000 HRK.
Ne samo u hrvatskoj da su jeftine nego i u sloveniji ali samo one strije izvedbe ,vjerojatno sto je ih vrijeme pregazilo i što su prevaziđene a i nema kupaca za njih,dok kod mene sad tek potražnja za samoutovarkama ,
Imam sipovu sa limenim stranicama sa 6 noževa i raspao se reduktor ,tražim reduktor i nađem u "Kobatovcima"jer su zastupnici za sip.
kad mi je tip rekao cijenu reduktora pao sam na guzicu (700 KM)
A u slovebiji cijela takva samoutovarka 400 eu .....
ma da, i nasa ta ima nove gume i kardana, ali nedamo ju za tak malo novac.. nek ona stoji i dalje. a to kaj za rolericu velis je tocno, samo moras onda imati i prednjeg utovarivaca i jos se tu par stvari nakupi..
a to je istina da s kockicama ima dosta posla, ali napravi se.. mi po 3000-3500 bal pospravimo godisnje (slame i sijena) i to pretezno samo sestra, ja, stari i mama. znas i sam kak to ide..
PS. denes smo prodali tele tvojemu dedu.. nadam se da bude dobro raslo :supz: