Kada je tile dobivao iz svijeta kredite onda su na Belju izmisljali gdje i sto da kupe,sume su bile za sadanje pojmove velike.Tadasnji sef nabave Dr. Ivan Musa je u USA kupio nekoliko tuceta JD svake vrste,nesto bez kabine koje se se naknadno u Knezevu za njih radile,i dosta duplaka .Nekako u isto vrijeme u par navrata su stigli i Schluteri,nesto manjih i nesto velikih,veliki us se brzo razelitili(Brestovac ih je mislim imao 8 a Mirkovac 2,to je bilo prije nemal 30 godina pa ja se toga vise i ne sjecam svih detalja)dok su JD duplaci izdrzali nesto vise.Ali manji Schluteri su bili nepoderivi,imali su M.A.N motore i mnoga napredna rjesenja,zatamljena stakla,vrata na siber sinhronizovani mjenjac sa rikvercom i td.Davne 1969te godine je moj majstor isao u Njemacku kao ispomoc da tokari u toj firmi,i pricao mi je kako su imali za to doba kopirke,razvedene instalaciej za CO2 varenje i sl.Pamtim jednog takvog Schlutera sa pravljenom kabinom koji je radio sa pesi-em(tako su ga zvali)utovarivacem,covjek je otiosao mirovinu a traktor je bio kao nov,jos ih ima par po Baranji koji rade kod privatnika.
Ovih velikih je navodno napravito samo 10 i sivisu u Yu(tako po forumima tvrde)dok je jedan napravljen od 500 konja .