• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
mario kaže:
Å to plačaju ako je ne siju?

Pa daju poljoprivrednicima žive novce , govorim o bivšim proizvođačima repe.
To ti je kao neka prilagodba na nagli prestanak proizvodnje repe , imaš toga svagdje po evropi , plate ti da ne siješ neku kulturu ako im to ne odgovara.

R

Ratarko

Guest
Ma da , to ti je ona borba po cijeloj evropi sa repom , nekakve reforme .
Puno ljudi je odustalo od repe po evropi ali ovako kao u sloveniji još nisam čuo , tamo jednostavno nema više niti repe niti industrije za preradu repe , RIP :(

R

Ratarko

Guest
Evo vide se repini redovi iako je suho kao u sahari .
Nije dosta repe niklo tako da je sklop daleko od idealnog ali i ovo ima prolaznu ocjenu .

Obrisan neispravan link.

Evo slika dvije repe i jedna ambrozija iznad njih .
Ovo je skoro zadnji moment kada se ambrozija još uvijek uspješno može uništiti špricanjem .
Na repi se vide tragovi rada buhača , to mu je bio zadnji ručak jer je upravo tretirano sa insekticidom .

Obrisan neispravan link.

B

branko

Guest
msilim da ce neki od clanova iz slovenije tocnije znati, ali koliko sam ja citao njihovu seceranu u ormozu su kupili nizozemci i to samo radi kvota za secer i i secernu repu jer vlasniik kvote je secerana tj. njezin vlasnik a ne drzava na cijem podrucju se secerana nalazi, sad su nizozemci zatvorili seceranu u ormozu a kvote su im ostale za njihove poljoprivrednike. zato se i digla ono prije par godina kod nas frka oko secerana da ne padnu u ruke strancima.

R

Ratarko

Guest
Ja to nisam čitao u vezi slovenaca ali sam tako nešto čuo .
Nije mi jasno zašto bi se šečerana uopče morala prodati strancima , ne znam koliko imaš inside informacija o šeeranama i profitima koji prave ali to je biznis koji jednostavno ne može propasti . Zanimljivo je da kod nas redovito propada i takav posao , govorim o mojoj šečerani sa kojom ja koperiram.

R

Ratarko

Guest
Friške slike .
Å pricanje repe protiv širokolisnih korova , drugo post-em špricanje .
Sada još ostaju uskolisni korovi koje ču u dva navrata riješiti u narednih 30 dana .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest
Da je babi ku..c ne bi joj trebo djed!

Ne mozes imat sve odjednom... Vis da covjek malo po malo kupuje sto mu je najpotrebnije, a i ova sprica mu je valjda dovoljna...

R

Ratarko

Guest
Bilo bi ali imam i dosta malih parcela pa sam puno brži sa ovom nošenom prskalicom.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ima kod mene jedan vučenu 2000 litara i hurlija 65 ks pa mi zato palo na pamet da te pitam..

R

Ratarko

Guest
Ja sam jedini poljoprivrednik koji još ima nošenu prskalicu , mislim na moju okolicu i malo veče poljoprivrednike . Ne sekiram se puno oko toga , sve stignem i sa nošenom prskalicom iako kada idem na table poželim vučenu od 3000 litara za zračnom potporom i kompjuterom :D 8) :D

...ali onda mi je Hurli pre-pre slab i treba mi veči traktor :shock: :x
Nikada tomu kraja nema , nikada ...

B

Bobo

Guest
Koliko se sjecam, napisao si da si do nedavno prskao sve sa 539...

To je tek da se upucas od muke! Ovo je sad lak posao, posto iz traktora prakticki ne moras ni izlaziti...

Mi smo nekidan prskali kukuruze i pozivcanio sam sto sam stalno silazio s traktora da rasirim/skupim prskalicu...

R

Ratarko

Guest
Mario za vučenu prskalicu sa zračnom potporom koju sam spomenuo ti treba minimalno 100 KS . Torpedo 90 može sa njom raditi ali je ipak malo slab na kardanu i pa nisam niti sam siguran koliko bi izdržao taj napor.
Bez zračne potpore bi ju i moj Hurli vukao ali ipak malo teže jer mi mjenjač na Hurliju nije dobar , imam samo četiri brzine i dvije grupe .

Bobo , IMT 539 je do prije tri godine špricao sve površine koje imam.
Još pamtim dan kada sam sa njim poprskao 15.000 litara škropiva , sve to u jednom danu naravno .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
@mario imaš takvu prskalicu u temi koju je jučer postavio ratarko o navodnjavanju...ona koju jd vuče...

B

Bobo

Guest
I mene zanima sto je to zracna potpora...

nagadjam da je to nesto sto drzi krila sprice i pomaze pri boljem rasprsivanju skoropiva, no nisam tu da se pravim pametan, nego da nesto i naucim ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh