• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

Štraub

Novi član
Tu od
20 Ožu 2022
Poruka
4
Pozdrav ima li itko iskustva sa ovim sijačicama iz turske koja kvaliteta cijenovno su solidne koja po vama prolazi SAKALAK OZDOKEN IRTEM HMS hvala

Štraub

Novi član
Tu od
20 Ožu 2022
Poruka
4
Imam ja za prodat Gaspardo Sp 520, hidro markiri, gumeni nagazni kotači, kutije za gnojivo, prošle godine stavljene nove ploče i dihtungi. jako uredna. 3200 Eur
Pozdrav kolko ste zadovoljni sa gaspardo sijacicom sp520.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Pozdrav, odlična mašina.. promijeno sam sve ploče, dihtunge i još neke sitnice tak da je spremna za daljnih par godina bez problema. U početku sam jedino imao problem oko razmaka sijanja jer sam gledao krivu tablicu, tj. bio mi je krivi prijenos. Al uglavnom sve pet.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Bok zanima me kako Vam je lakše pratiti marker na sredinu traktora uz neki "nišan" ili na kotač ali zanima me za kotač od prednje vuče sa gumom 11.2-24 na njega se može sijati samo na unutrašnu stranu što mi je malo teško pratiti, jel je lakše u sredinu ?

Kedy

Novi član
Tu od
12 Tra 2022
Poruka
1
Monosem PNU je u pitanju
Podešavanje doziranja umjetnog gnojiva, koji zupčanik ide gdje da dobijem oko 300 kg/h otprilike.

I gdje nabavit ovakav remen, 45 x 1118 mm je dimenzija?
Monosem PNU je u pitanju
Podešavanje doziranja umjetnog gnojiva, koji zupčanik ide gdje da dobijem oko 300 kg/h otprilike.
Jeste saznali koji zupčanik ide gdje.
Hvala

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jeste saznali koji zupčanik ide gdje.
Hvala
Nisam, ne stavljam više gnoj u nju.
Sad planiranu količinu razbacam po njivi prije pripreme i to je to.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Na sredinu može ako je ravan teren. U brdima i navijenom po meni nebi bilo precizno kad se navije traktor, nišan i sve moguće. Mislim da možeš pratiti unutarnjim tragom gume, i ja tako radim gdje se svozi, a gdje je ravno sredina otprilike.. A 13.6 su napred pa ide sve.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ekipa pitanje u vezi Dorado 12000 elektronike na Sakalak sijačici. Ja nemam baš iskustva, a kolega me pitao kako se to spaja, u knjigi nema. Ima konektor koji se spaja u struju u traktoru i on se može spojiti i na kabel koji je na sijačici, a može se spajati i u kabel od samog monitora, veliki konektor sa pinovima je očito jasan, a još je jedna nedoumica treći konektor koji je kod kačenja toplinga i drugačiji je, ali za njega ne vidimo uopće kuda bi trebao. Ima netko spojeno da nas usmjeri?
20220417_111911.jpg 20220417_111933.jpg 20220417_111957.jpg

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ovaj zadnji sa slike ide na napajanje,crvena (+),crna(-) i spajaš na monitor,2 pinski konektor. Ovaj veliki spojiš na monitor isto,a onaj 2 pinski šta ide sa sijačice,to je za senzor tlaka ako imate.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
A ovaj 3 pinski sa treće slike? To je samo konektor i ne vidimo uopće kamo bi trebao on?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Onda je taj za tlak(ili neki senzor za koji se može doplatit-isključivanje pojedinog reda,il tak nešto),za njega sam mislio da je 2 pinski.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Nije, dvo pinski je samo ovaj od napajanja, a on se mogao prištekat i na monitor, a i ista takva utičnica dvopinska je na ovom kablu od sijačice kraj velikog konektora. Za što onda ona služi s obzirom da napajanje ide u monitor?

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Neznam što imate od opreme na sijačici.
2 pinski konektor je za napajanje i spaja se uz onaj veliki na monitoru.
Ovo ostalo je za neki od senzora.
Ja imam na gaspardo 3 pinski -> na 2 pinski napajanje i ovaj veliki.
I još jedan 2 pinski za tlak.
3 pinskog drugog nemam ni bilo kojeg drugog.

Najnoviji postovi

Na vrh