• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
30 hektara sijem,,a nema kod mene prodaje,,nova i za svagda,,kak se kaze,,od mene samo u smece,il se prije razdere,:lol:

Tako je več isplativa, i ako nekad odlučiš je prodavat prije češ je prodati neko neku kinesku. To je ista stvar ko i sa kupnom novoga traktora.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
nece se prodavat,,,:lol:,,,,,sam ju treba dopeljat,,mislim da cu morat podsukat rukave i otic,direkt gore,,ako odem nebu dobro,,vec 5mj,,kak ju uplatio:madmana:,,,,ma kad bi iso u pojedine stvari,tesko da bi se isplatile,,al kad se kupuje,uzmes stvar jednom i gotovo,,et moje razmisljanje,,

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nisam mislio da češ je prodavat za 2 god,nego nekad za par god ili možda tvoja djeca.
Malo su bezobrazni ti ljudi gdje si je uzeo 5mj je ipak malo previše,mada ti sad netreba ali bi je volio imat u dvorištu.Znam kako je to čekat,tako sam ja čeko traktor 4mj a rekli su da bi trebao doč u roku od 30-90 dana,ali i to smo dočekali pa češ valjda i ti,samo treba biti njima dosadan i zivkat ih stalno ili inače nečeš je skoro vidjet...možda ni prije gudovca,kao ni šogor ovu svoju prije viro-expa

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ma toga se i bojim,da nece doc prije gudovca,,obecao mi prije nove godine,,jos se smijao kad reko da do iducek sajma dodje,,al,mislim si ipak bi to bilo previse 6mj,,,,vidjet cu,ganjat cu ih svaki dan ako treba,nisu to mali novci,da me vuce za nos,,htio bi ju pogledat,,postudirat prije,,malo susede isprovocirat,,da popijemo po koju,da dobro sije:drinkers::drinkers:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A gdje si kupio sijačicu??

Danas je najbolja trgovina,platiš i vozi stroj doma,to je sigurno..

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
u trgo-gea,,u nedeliscu

Tako su i šogoru rekli za Agriu da će mu je dovest prije Nove,pa su je tek sad dovezli poslje Viro-Expa.
Ako si sam neodeš po nju nečeš je vidjet prije sajma i to je 100% jer oni tam kak su organizirani Bože sačuvaj.

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Čestitam Dado, ma to mora radit ko urica, Mi smo prije 10 god. kupili novu oltovu, istu takvu, e tad je bio biznis, znao sam prvih par godina u sezoni po 200 rali posadit + svojih tada 15ak. Ali ako paziš kako radiš s njom i redovno podmazuješ služit če te jaaako dugo, ja sam znao zamjeniti neke potrošne djelove na njoj i evo i sad je u super stanju i ne mislim je tak skoro mjenjati.
Neka puno milijona zrna posadi :)

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Čestitam Dado, ma to mora radit ko urica, Mi smo prije 10 god. kupili novu oltovu, istu takvu, e tad je bio biznis, znao sam prvih par godina u sezoni po 200 rali posadit + svojih tada 15ak. Ali ako paziš kako radiš s njom i redovno podmazuješ služit če te jaaako dugo, ja sam znao zamjeniti neke potrošne djelove na njoj i evo i sad je u super stanju i ne mislim je tak skoro mjenjati.
Neka puno milijona zrna posadi :)

Hvala na čestitkama,ali to je od šogora no i mi čmo se sa njom služit jer imamo staru oltovu 2-rednu.
Godišnje će posadit oko 15-20 rali pa zato nismo uzimali neku skuplju,a polovnu neznaš na šta čovjek naleti. Nije bog zna koja marka ali za nas će poslužit,jer novo je novo.

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163
Samo pripazite ako napunite kutije sjemenom doma pa idete tako na polje, obavezno blokirajte redove kao što su sad na slikama i polako, jer ove kutije mi se čine možda i za trečinu veče nego na oltovoj pa če biti još veči teret u njima pa da ne trpe nosači baterija.
Jer ja sam pojačavao na svojoj nosače na onoj gornjoj poluzi što ide od kutija prema rami naprijed, to su trebali malo jače napraviti ali dobro, da su kutije u transportu uvijek prazne do toga vjerojatno nebi došlo.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Samo pripazite ako napunite kutije sjemenom doma pa idete tako na polje, obavezno blokirajte redove kao što su sad na slikama i polako, jer ove kutije mi se čine možda i za trečinu veče nego na oltovoj pa če biti još veči teret u njima pa da ne trpe nosači baterija.
Jer ja sam pojačavao na svojoj nosače na onoj gornjoj poluzi što ide od kutija prema rami naprijed, to su trebali malo jače napraviti ali dobro, da su kutije u transportu uvijek prazne do toga vjerojatno nebi došlo.

To smo baš jučer gledali kak se to blokira i jako je dobro taj sistem napravljen. Nevjerujem da čemo ju terat sa malim IMT 539 jer prazna ga malo nadiže a šta će bit tek kad se napune te kutije za sjeme.
A to je tak uvjek doma natovariš da nevučeš prikolicu za sobom ili još jedan traktor terat na polje.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pa nemam baš polja u brdima. Sve u svemu stavi mu napred 100 kila i miran si.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma 539 se igra s takvom oltovom bez kutija za gnoj, mora svakud ići, kod mene svi živi takve lagane sadilice voze s 539, em je najokretniji i svakud se provuče :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma 539 se igra s takvom oltovom bez kutija za gnoj, mora svakud ići, kod mene svi živi takve lagane sadilice voze s 539, em je najokretniji i svakud se provuče :)

Tako je..

539 radi i sa 6-rednom sijačicom samo treba bit pravi gastrabajter za volanom..

B

BAGERISTA

Guest
Dado121

Neka sijačica dela bez greške,,,i posije,,,dobar urod,,,,:partyman::partyman:
Svaka čast,,,lipo izgleda,,,bit če milina sijat sad..

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kod nas ima bregova ali ako netreba mučit malog fergija onda čmo to kopčat na neki drugi po mogučnosti za Univesala jer ima hidraulični volan,mada nebi ni bilo potrebno jer će ga onda felgi dobit. Samo šta ima mali izbor brzina pa zato bi najbolje sa Universalom jer on ipak ima 4br pa najbolje 2-3br.

Marko-el sad malo nepretjeruješ 6 redi sijačica ima preko pola tone jer ova od 4 redi ima 400kg.

Bageru hvala na željama,nadam se da će radit kao curica.

Na vrh