Pogonski kotač je ispod kutije za gnojivo, koji pomoću zupčanika i lanca daje pogon i gnojivu i zrnu, a razmak se vjerojatno regulira pomoću više zupčanika koji su ispod bijelog poklopca s leptir maticama sa desne strane pored kotača.Ja nikako ne vidim sistem (točak) koji hoda po zemlji i određuje razmak zrna
Ma otići ću danas da je pogledam i vidim o čemu se radi
Pogonski kotač je ispod kutije za gnojivo, koji pomoću zupčanika i lanca daje pogon i gnojivu i zrnu, a razmak se vjerojatno regulira pomoću više zupčanika koji su ispod bijelog poklopca s leptir maticama sa desne strane pored kotača.
Bilježim se s štovanjem.
state zanima konkretno pitaj ja imam dvije kuci i radim sa njimapozdrav ajde ako mi ko moze reci svoja iskustva sa imt sijacicama za kukuruz onim mehanickim serijama prije ovih pneumatskih dal valjaju ista
koja je bila cjena ako nije tajna te sijaciceSjedi 5 :icon_thumright:
Ja kupio ovu čudnu kosačicu , otišao pogledao i svidjela mi se pa sam je i pazario
Na ler gasu drži sjeme čak iako jako baterijom udarim od zemlju i tako nekoliko puta zaredom nijedna zrnka nije ispala
Raspon zrna se podešava na lančaniku , mali hendikep je što se lančanici skidaju i mijenjaju ali meni to nije neki problem jer i to može brzo da se odradi
Dobio sam uz nju tri kombinacije lančanika a ako bude potrebe nije mi teško nabaviti još koju kombinaciju
Naprijed ima neke čudne diskove koji zemlju bukvalno sakupljaju ispred ulagača , čemu li to služi pojma nemam , uglavnom to može da se podešava a i skine
Takođe prije tih diskova su točkovi koji drže sijačicu da ne bude na polugama , metalni su
Čak ima i kutiju za oprašivače
Koševi za đubrivo su dosta veliki , njihovo podešavanje količine bacanja je kako mi se čini prilično neprecizno , vidjećemo
state zanima konkretno pitaj ja imam dvije kuci i radim sa n
pa zanima me njezin sistem izbacivanja kukuruza dal zna koji put preskocit i tako posto ima okomito postavljene plocice i dal se i one isto mijenjaju kao na starom tipu ili se samo steluje negdje
Sretno ti bilo s njom. I ja bih je kupio za te novce jer mislim da vrijedi više nago bilo koja mehanička, a naročito što ima i kutiju za pesticide, jer možeš stavit dursban ili geocid ili nešto zrnato što ima kod vas i mislim da je bolje od tertiranja sjemena koje se dodatno plača, a možeš umjesto običnog gnojiva u te kutije stavit mikro-gnojivo.Sjedi 5 :icon_thumright:
Ja kupio ovu čudnu kosačicu , otišao pogledao i svidjela mi se pa sam je i pazario
Na ler gasu drži sjeme čak iako jako baterijom udarim od zemlju i tako nekoliko puta zaredom nijedna zrnka nije ispala
Raspon zrna se podešava na lančaniku , mali hendikep je što se lančanici skidaju i mijenjaju ali meni to nije neki problem jer i to može brzo da se odradi
Dobio sam uz nju tri kombinacije lančanika a ako bude potrebe nije mi teško nabaviti još koju kombinaciju
Naprijed ima neke čudne diskove koji zemlju bukvalno sakupljaju ispred ulagača , čemu li to služi pojma nemam , uglavnom to može da se podešava a i skine
Takođe prije tih diskova su točkovi koji drže sijačicu da ne bude na polugama , metalni su
Čak ima i kutiju za oprašivače
Koševi za đubrivo su dosta veliki , njihovo podešavanje količine bacanja je kako mi se čini prilično neprecizno , vidjećemo