mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
pa na kolko se točno grah sije?? stavil sam ti sliku tablica kak mora biti lanac za određenu gustočuu pravu si ako je odgovarajuca ploca nebi trebalo ubaciti 2 zrna ja imam od 10 do 14 a nabavio sam i ploce za soju josmi samo treba veliki lancanik sto ide na pogonski tocak pacu moci i grah da sijem
ma netreba čak niti 10 m dosta je i 5 jer ona počne bacat za manje od 1 m...mi našu uvijek prije spregledamo ako kaj treba popraciti ili kaj,podmazivanje to pod obavezno čak znamo i npr.ako 2 dana nejdemo sijat a umjetno gnojivo ostane unutra onda to sve van i pranje inače kak se topi umjetno onda se može zaštipati a i da ne hrđa bezveze...upravo tako, odgovarajuće ploče, manji zupčanik ako hočeš gušće da baca( recimo kad sijem grah i kuruzu) , kad se sve složi i kad smatraš da bi "to bilo to", povučeš lagano sijačicu da čist malo zagrebe kroz dvorište 10-ak metara i vidiš točno kolko zrna ispadne na mjestu i na koji razmak.. nije sveto pismo
daj neku sliku od nje pa da vidimo kaj je to za čudoNeznam koji je broj sijacice otpala etiketa steluje se na lance,novija je. Treba mi slika te skice s lancanicima,unaprijed hval. Kpd mene neki komsija gledo i kaze da moze biti i do neki gumeni valjaka koji sluze kao skidac zrna. Da su previse mekana i pojedena ali ja ipak mislim. Da je do sita volio bi da nabavim 10. Sjemena su dosta sitna. Mjenjo sam i plasticne zvjezde