NEWHOLLAND je to lijepo objasnio, inaće i Becker radi na nadtlak.
Podtlacna radi na principu vakuma, turbina izvlaci zrak i vakumom lijepi zrna na plocice, a nadtlacne obrnuto, turbina tjera zrak iz vana u sjetveni uredjaj i pritiskom tj nadtlakom izbacuje zrna na plocice te taj zrak zavrsava u zemlji i zato ne moraju imati te cijevi. Ispravite me ako grijesim nisam vidio nikad nadtlacnu u zivotu ali toliko znam s mehanizacije.
A gdje je kraj ovim EU pre*eravanjima? ?
KIčo pa to naši prepisuju iz EU-a samo što NJIMAodgovara , a i najvjerojatnije to pišu koji o tome nemaju pojma a ni blage veze , pisao bi ja još ali nema smiska ipak oni su vlast a vlast je slast!!!
Evo momci, da ne lutate i nagađate...ovdje je sve lijepo objašnjeno!
http://www.savjetodavna.hr/?page=index,3497
za mehaničke sijačice ne odnosi se taj propis jer nemaju turbinu koja raspršuje otrovne čestice u zrak.bute ih morali nadograditi
'pljuje' sjeme van
Podtlacna radi na principu vakuma, turbina izvlaci zrak i vakumom lijepi zrna na plocice, a nadtlacne obrnuto, turbina tjera zrak iz vana u sjetveni uredjaj i pritiskom tj nadtlakom izbacuje zrna na plocice te taj zrak zavrsava u zemlji i zato ne moraju imati te cijevi. Ispravite me ako grijesim nisam vidio nikad nadtlacnu u zivotu ali toliko znam s mehanizacije.
Na podtlak radi OLT,Nodet,Agria,prepoznaje se po tome kaj jako zuje u radu..
Nadtlak imaju Monosem,Gaspardo i još neke ja znam samo za te,i one ne zuje u radu i ne pušu taj zrak tak jako van kao ove kaj rade na podtlak..
mislim da je dobra cijena..nedostaju crijeva za gnojivo, ali ostalo te netreba brinuti, sve je mehaničko, netrebaš mjenjat ploče za različitu kalibraciju kukuruza. Osim ako se nisi zabunio da je to pneumatska..to je klasična mehanička, i prednost..nemoraš ništa preuređivat u vezi usmjeravanja otrova u zemlju.m.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/imt-sadilica-oglas-7060706
Dečki u srijedu idem po ovu sadilicu.
Ima ko iskustva s njom?Jel sije dobro?Na kakve kvarove se moram pripremiti?
ja bi prije uzeo olt mehaničku, jer neznam koliko za tu imt ima djelova, a negdje sam čitao da lomi zrno......nisam ju nikada vidio, u radu, da bi mogao pričati.......al za olta ima djelova kolio hočeš.......
mislim da je dobra cijena..nedostaju crijeva za gnojivo, ali ostalo te netreba brinuti, sve je mehaničko, netrebaš mjenjat ploče za različitu kalibraciju kukuruza. Osim ako se nisi zabunio da je to pneumatska..to je klasična mehanička, i prednost..nemoraš ništa preuređivat u vezi usmjeravanja otrova u zemlju.
neka te dobro služi.
Znam da je mehanicka.joj da je pneumatska vec bi je danas dovezal doma.
I ja sam primjetil da nema crijeva,ali to nje skupo da se kupi.
Cekaj,kaj ta ima jednu plocu za za sve kalibracije kukuruza?
nebrini odlične su to sijačice...imam ja takvu ali u puno boljem stanju...nema ona jednu ploču nego ima više po brojevima tipa 11,12,13...ako je odgovarajuča ploča za određeni kukuruz ona bude posijala isto ko pneumarska po jedno zrno i razmak je uvijek točan...netrebaš se brinuti za djelove jer ima ih u skoro svakom poljoprivrednom dučanu...ako te bude kaj zanimalo samo pitaj i ako očeš morem ti poslikati ove tablice kaj su na kutijama za gnojivo...