mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
pa na kolko se točno grah sije?? stavil sam ti sliku tablica kak mora biti lanac za određenu gustočuu pravu si ako je odgovarajuca ploca nebi trebalo ubaciti 2 zrna ja imam od 10 do 14 a nabavio sam i ploce za soju josmi samo treba veliki lancanik sto ide na pogonski tocak pacu moci i grah da sijem
ma netreba čak niti 10 m dosta je i 5 jer ona počne bacat za manje od 1 m...mi našu uvijek prije spregledamo ako kaj treba popraciti ili kaj,podmazivanje to pod obavezno čak znamo i npr.ako 2 dana nejdemo sijat a umjetno gnojivo ostane unutra onda to sve van i pranje inače kak se topi umjetno onda se može zaštipati a i da ne hrđa bezveze...upravo tako, odgovarajuće ploče, manji zupčanik ako hočeš gušće da baca( recimo kad sijem grah i kuruzu) , kad se sve složi i kad smatraš da bi "to bilo to", povučeš lagano sijačicu da čist malo zagrebe kroz dvorište 10-ak metara i vidiš točno kolko zrna ispadne na mjestu i na koji razmak.. nije sveto pismo![]()
daj neku sliku od nje pa da vidimo kaj je to za čudoNeznam koji je broj sijacice otpala etiketa steluje se na lance,novija je. Treba mi slika te skice s lancanicima,unaprijed hval. Kpd mene neki komsija gledo i kaze da moze biti i do neki gumeni valjaka koji sluze kao skidac zrna. Da su previse mekana i pojedena ali ja ipak mislim. Da je do sita volio bi da nabavim 10. Sjemena su dosta sitna. Mjenjo sam i plasticne zvjezde