• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

Tu od
18 Sij 2012
Poruka
300
ili ako je lose obradjeno, pa se busa trave,ili stara kukuruzovina zakaci za skije, pa za sobom povlaci i zrna!, bas sam gledo kad je jedan covjek radio, i bas se to dogadjalo

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
imam oltovu dvorednu sijačicu starijeg tipa pa me zanima jel bi bilo bolje nju prodat i kupit 4 reda ili kupit još jednu 2 reda i napravit 4 reda

Nađe se na otpadima starih četverorednih. Kupi kompletni prednji kraj od četveroredne, još jednu dvorednu kakvu imaš i presloži na četverorednu. Najčešče sama sijačica na otpadu ne vrijedi niš, ali rama je nepoderiva. Mene je komplet prednji dio izašao 210,00 kn. 3,00 kn po kili.
Prednost ti je da kad treba imaš dvorednu samo presložiš. Drži ti se na dva šarafa. Treba ti za presložit ju desetak minuta.
Evo par sličica moje kombinacije.

Prilozi

• DSC_0444[2].jpg
    DSC_0444[2].jpg
    56 KB · Pregleda: 182
  • DSC_0442[1].jpg
    DSC_0442[1].jpg
    56.8 KB · Pregleda: 202
  • DSC_0439[2].jpg
    DSC_0439[2].jpg
    80.5 KB · Pregleda: 183
  • DSC_0440[1].jpg
    DSC_0440[1].jpg
    80 KB · Pregleda: 176

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nepravilan razmak ili dva zrna skupa su najčešče uzrok prevelike radne brzine pa zbog toga dolazi do nepravilnosti, provjereno :)
To je samo jedan od razloga...drugi..rupe na ploči 5,5 mm, a zrno npr. od BC s kalibražom MP (malo plosnato) te nije podesio skidače zrna ili ih uopće nema..treći razlog...istrošeni ulagači zrna...tzv. skije..koje su jako zaobljene te prave utor u zemlji širine od čak 2 cm..te kad zrna padnu na tu širinu i tvrdu podlogu..nema šanse da ostanu na svom mjestu...toliko druže ŠANANA također provjereno na vl. iskustvu..jbg..neko uči na tuđim, a neko na svojim greškama..
POZZZ..

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
o kojoj je sijačici riječ? ja imam 549dv s utezima na prednjim kotačima i razmišljam o 4 rednoj sijačici, ali se bojim težine s gnojivom...možda ću se odlučit za takvu bez gnojiva.

bome ti neznam točno koja je..nisam previše niti gledal koje je marke...

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Evo i moje nove sijacice
1013909o.jpg

1013911.jpg

1013921.jpg

1013920e.jpg
img482i.jpg

img483w.jpg

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
cestitam na kupovini! :icon_thumright:
koje funkcije ima kompjuter i kolika je doplata za njega?

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Hvala. Sijacica me je izasla 8900e za PDV-om a komjuter je kostao 1300e, stvarno puno ali ne zalim, jer vise nista ne razmisljam i ne sikiram se, nastimas, naspes sijeme i vozi. Kompjuter ima od funkcija: kontrolu svake baterije posebno, i broji sjeme na svakoj bateriji po 5 sekundi, i tako u krug. Ima obrtaje turbine, brzinu kretanja, vrijeme sijetve ha/sat, trenutnu zasijanu povrsinu, i ukupnu zasijanu povrsinu (po sezoni) i jos nekih par funkcija koje nisam jos ni isprobao.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Hvala. Sijacica me je izasla 8900e za PDV-om a komjuter je kostao 1300e, stvarno puno ali ne zalim, jer vise nista ne razmisljam i ne sikiram se, nastimas, naspes sijeme i vozi. Kompjuter ima od funkcija: kontrolu svake baterije posebno, i broji sjeme na svakoj bateriji po 5 sekundi, i tako u krug. Ima obrtaje turbine, brzinu kretanja, vrijeme sijetve ha/sat, trenutnu zasijanu povrsinu, i ukupnu zasijanu povrsinu (po sezoni) i jos nekih par funkcija koje nisam jos ni isprobao.

Sijačica ti je vrhunska. Ova cijena što si napisao jel to sa elektronikom? Jel imaš hidraulično prebacivanje markira ili ručno?

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Cijena je sa elektronikom. Markeri su rucni, bilo mi previse dati oko 1000e za hidraulicne, a posto ne vrsim usluge a njive su mi vece pa mi nije bilo ni ptrebno.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
čestitam na kupnji..nek de dugooo dobro služi... pa možda i je malo puno davati 1000€ za ono kaj ti nije nužno potrebno..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Čestitam na kupovini pravi stroj!! Nek te dugo, dugo služi!!

A kako se prebacuju ovi ručni markeri?

Pa vjerovatno ručno! :biggrin: da je prebacivanje nogom onda bi bili nožni, hidrulikom - hidrulični itd.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Čestitam na kupovini pravi stroj!! Nek te dugo, dugo služi!!

Pa vjerovatno ručno! :biggrin: da je prebacivanje nogom onda bi bili nožni, hidrulikom - hidrulični itd.

Pa zanima me kako se to prebacuje. Moram izaći iz traktora i prebaciti ili što?

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Upravo tako i još mu trebaju dva ključa 13-17 :biggrin:

Pa na staroj mehaničkoj OLT sijačici su se markeri mogli prebaciti iz traktora...

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
A kako se prebacuju ovi ručni markeri?

Moram izaci iz traktora i izvucem dvije civije i to je to. Imam ja staru Becker sijacicu, stara jedno 30-ak godina i na njoj se mogu prebaciti markeri iz traktora. Eto, moze se reci da je to manji nedostatak, mada planiram ako mi bude to dosadilo, da prepravim na zracnu instalaciju markere, recimo nadjem sa nekih starih autobusa te zracne ventile sa prekidacem. To mi je samo palo na pamet, jos nisam razradio ideju ali mislim da bi moglo.:icon_scratch:

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Upravo tako i još mu trebaju dva ključa 13-17 :biggrin:

Pa na staroj mehaničkoj OLT sijačici su se markeri mogli prebaciti iz traktora...

Zemo mani se OLT-a:biggrin: U Dubici od 10 sijacica 8-9 je OLT:icon_winkle:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
To je tako napravljeno da se izlazi iz traktora samo da bi se što više kupovalo hidraulično prebacivanje.. El se ne bi moglo napraviti nešto slično kao na starim Oltovim sijačama?

Jako ljepa sijača i neka te dugo služi..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Moram izaci iz traktora i izvucem dvije civije i to je to. Imam ja staru Becker sijacicu, stara jedno 30-ak godina i na njoj se mogu prebaciti markeri iz traktora. Eto, moze se reci da je to manji nedostatak, mada planiram ako mi bude to dosadilo, da prepravim na zracnu instalaciju markere, recimo nadjem sa nekih starih autobusa te zracne ventile sa prekidacem. To mi je samo palo na pamet, jos nisam razradio ideju ali mislim da bi moglo.:icon_scratch:

Kakav manji nedostatak!? Daš 17000 € a moraš izaći iz traktora da bi prebacio marker!! :mur: :mur: :mur:

Najnoviji postovi

Na vrh