neponovljivibris
Član
- Tu od
- 18 Sij 2012
- Poruka
- 300
ili ako je lose obradjeno, pa se busa trave,ili stara kukuruzovina zakaci za skije, pa za sobom povlaci i zrna!, bas sam gledo kad je jedan covjek radio, i bas se to dogadjalo
imam oltovu dvorednu sijačicu starijeg tipa pa me zanima jel bi bilo bolje nju prodat i kupit 4 reda ili kupit još jednu 2 reda i napravit 4 reda
To je samo jedan od razloga...drugi..rupe na ploči 5,5 mm, a zrno npr. od BC s kalibražom MP (malo plosnato) te nije podesio skidače zrna ili ih uopće nema..treći razlog...istrošeni ulagači zrna...tzv. skije..koje su jako zaobljene te prave utor u zemlji širine od čak 2 cm..te kad zrna padnu na tu širinu i tvrdu podlogu..nema šanse da ostanu na svom mjestu...toliko druže ŠANANA također provjereno na vl. iskustvu..jbg..neko uči na tuđim, a neko na svojim greškama..Nepravilan razmak ili dva zrna skupa su najčešče uzrok prevelike radne brzine pa zbog toga dolazi do nepravilnosti, provjereno
o kojoj je sijačici riječ? ja imam 549dv s utezima na prednjim kotačima i razmišljam o 4 rednoj sijačici, ali se bojim težine s gnojivom...možda ću se odlučit za takvu bez gnojiva.
Hvala. Sijacica me je izasla 8900e za PDV-om a komjuter je kostao 1300e, stvarno puno ali ne zalim, jer vise nista ne razmisljam i ne sikiram se, nastimas, naspes sijeme i vozi. Kompjuter ima od funkcija: kontrolu svake baterije posebno, i broji sjeme na svakoj bateriji po 5 sekundi, i tako u krug. Ima obrtaje turbine, brzinu kretanja, vrijeme sijetve ha/sat, trenutnu zasijanu povrsinu, i ukupnu zasijanu povrsinu (po sezoni) i jos nekih par funkcija koje nisam jos ni isprobao.
čestitam na kupnji..nek de dugooo dobro služi... pa možda i je malo puno davati 1000€ za ono kaj ti nije nužno potrebno..
A kako se prebacuju ovi ručni markeri?
Čestitam na kupovini pravi stroj!! Nek te dugo, dugo služi!!
Pa vjerovatno ručno! :biggrin: da je prebacivanje nogom onda bi bili nožni, hidrulikom - hidrulični itd.
A kako se prebacuju ovi ručni markeri?
Upravo tako i još mu trebaju dva ključa 13-17 :biggrin:
Pa na staroj mehaničkoj OLT sijačici su se markeri mogli prebaciti iz traktora...
Moram izaci iz traktora i izvucem dvije civije i to je to. Imam ja staru Becker sijacicu, stara jedno 30-ak godina i na njoj se mogu prebaciti markeri iz traktora. Eto, moze se reci da je to manji nedostatak, mada planiram ako mi bude to dosadilo, da prepravim na zracnu instalaciju markere, recimo nadjem sa nekih starih autobusa te zracne ventile sa prekidacem. To mi je samo palo na pamet, jos nisam razradio ideju ali mislim da bi moglo.:icon_scratch: