• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Kakav manji nedostatak!? Daš 17000 € a moraš izaći iz traktora da bi prebacio marker!! :mur: :mur: :mur:
Kao prvo zemljak, posto sam i ja iz Dubice, sijacica je 8900 eura, nisam kupio Amazone sijacicu da me toliko kosta.:biggrin:

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
kolega a kaj ti ne paše po tragu traktora pa da su stalno obadva otvorena??

Ma pase, i tako i sijem, zato nisam ni uzeo hidraulicne markere, a i najmanja njiva mi je od 1ha tako da nije problem, jednom rasklopim, 20-30 sekundi traje taj proces i tjeraj.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Kao prvo zemljak, posto sam i ja iz Dubice, sijacica je 8900 eura, nisam kupio Amazone sijacicu da me toliko kosta.:biggrin:
Pa mogao si za manje kupiti gaspardovu koja je sigurno kvalitetnija sijačica a to što moraš silaziti svaki puta sa traktora da bi prebacio markire,to stvarno nisam nikada čuo da to postoji,pa tehnika ide napred a kod ovog proizvođača nazad,stvarno dati tolike novce i onda još moraš nešto po njoj prepravljati.Moj kolega je platio 7000 eura novu gaspardovu,dobro nema kompijutera ali automatski se prebacuju markiri.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ali pa kaj je roliki problem skočiti van iz traktora i promjeniti markire?? još pogotovo njemu pošto mu paše trag traktora kak i meni pa mogu stalno biti obadva otvorena ...a zašto bezveze davati pare za nešto što nije toliko potrebno..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
@mf 698t: Ta je cijena sigurno bez pdv-a i bez dozatora gnojiva. Inače Gaspardova dođe 72 000 kuna sa dozatorima gnojiva.

@mali plavi: A kak se to zna da paše ili ne paše na trag traktora?

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
tak kaj dok ideš sa obadva spuštena markera da ovaj marker koji dojde sa strane gdje je več posijano,tako da nejde po redu nego dalje od reda...a ako ide po redu može otkopavati kukuruz van iz zemlje...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449

Izvinjavam se zbog greške, mislio sam na marke a stavio znak za eure. :mur:
A ne vjerujem i da Amazone košta toliko koliko sam ja stavio :icon_rolleyes:
Al ipak mislim da je puno dati 8900 € za četverorednu sijačicu. Neznam koje površine siješ, al bojim se da će ti trebati puno vremena da se ona otplati!?
Kompjuter je dobra stvar ali ona zbog njega ne sije ništa preciznije ili sigurnije u odnosu na neku bez te elektronike, niti ostvaruje neke druge uštede npr.: u gorivu, vremenu i sl.
To što ti znaš koliko je ona zrna posijala na nekoj površini možda tebi nešto znači ali to ne znači da ćeš imati taj sklop. Nešto neće uopšte nići, nešto će pokupiti ptice, nešto će stradati od crva itd. Uglavnom sklop će biti isti kao i kod one što nema tu elektroniku. Jedina prednost koju ja vidim je ta što ćeš na vrijeme uočiti neki eventualni kvar ili nepravilnost a moram priznati da to jako puno znači.

Što se tiče broja zrna u koševima, pa kad izađeš da promjeniš markere možeš usput zaviriti i u koševe... :icon_eyes: (šala naravno) :icon_eyes:

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Pa mogao si za manje kupiti gaspardovu koja je sigurno kvalitetnija sijačica a to što moraš silaziti svaki puta sa traktora da bi prebacio markire,to stvarno nisam nikada čuo da to postoji,pa tehnika ide napred a kod ovog proizvođača nazad,stvarno dati tolike novce i onda još moraš nešto po njoj prepravljati.Moj kolega je platio 7000 eura novu gaspardovu,dobro nema kompijutera ali automatski se prebacuju markiri.

Razmisljao sam ja o Gaspardovoj sijacici ali mi je ova ponuda najvise odgovarala, a cijena im je skoro pa ista. I imam istu sijacicu, samo stariju, tako da je znam kako dise. A o kvaliteti ne bih razmatrao, jer ako me bude posluzila kao stara onda niti jedna druga ne dolazi u obzir. Ono sto mi se posebno svidja kod ovih sijacica je to sto mozes sijati onoliko brzo koliko traktor moze ici:icon_super:

Posljednje uređivanje:

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Izvinjavam se zbog greške, mislio sam na marke a stavio znak za eure. :mur:
A ne vjerujem i da Amazone košta toliko koliko sam ja stavio :icon_rolleyes:
Al ipak mislim da je puno dati 8900 € za četverorednu sijačicu. Neznam koje površine siješ, al bojim se da će ti trebati puno vremena da se ona otplati!?
Kompjuter je dobra stvar ali ona zbog njega ne sije ništa preciznije ili sigurnije u odnosu na neku bez te elektronike, niti ostvaruje neke druge uštede npr.: u gorivu, vremenu i sl.
To što ti znaš koliko je ona zrna posijala na nekoj površini možda tebi nešto znači ali to ne znači da ćeš imati taj sklop. Nešto neće uopšte nići, nešto će pokupiti ptice, nešto će stradati od crva itd. Uglavnom sklop će biti isti kao i kod one što nema tu elektroniku. Jedina prednost koju ja vidim je ta što ćeš na vrijeme uočiti neki eventualni kvar ili nepravilnost a moram priznati da to jako puno znači.

Što se tiče broja zrna u koševima, pa kad izađeš da promjeniš markere možeš usput zaviriti i u koševe... :icon_eyes: (šala naravno) :icon_eyes:

Sve to stoji, ali recimo prosle godine, sam imao velikih problema sa stopanjem sjemena, tako da nisam postigao sklop i to me je razljutilo i odlucio sam se za elektroniku i mogu ti reci da mi se odmah otplatila. Jos sam htio sijacicu sa kosevima za djubrivo i tako je odluka pala na nju a i imao sam dobru ponudu tako da nisam razmisljao previse. I da te ispravim, ne broji zrnje u kosevima, vec samo daje signal ako je sjeme potroseno, nije bas toliko pametna:icon_e_smile: Sve su svemu, sada kad vidim kako je nikao kukuruz, prezalio sam pare.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Sve to stoji, ali recimo prosle godine, sam imao velikih problema sa stopanjem sjemena, tako da nisam postigao sklop i to me je razljutilo i odlucio sam se za elektroniku i mogu ti reci da mi se odmah otplatila.
Kako to misliš sa štopanjem sjemena, gdje je štopalo?

I da te ispravim, ne broji zrnje u kosevima, vec samo daje signal ako je sjeme potroseno, nije bas toliko pametna:icon_e_smile:
Kad si opisivao kompjuter, između ostalih funkcija spomenuo si i tu:
Kompjuter ima od funkcija: kontrolu svake baterije posebno, i broji sjeme na svakoj bateriji po 5 sekundi, i tako u krug. Ima obrtaje turbine, brzinu kretanja, vrijeme sijetve ha/sat, trenutnu zasijanu povrsinu, i ukupnu zasijanu povrsinu (po sezoni) i jos nekih par funkcija koje nisam jos ni isprobao.

Sve su svemu, sada kad vidim kako je nikao kukuruz, prezalio sam pare.
Još samo da ugrije, ova kiša ih ubi. Kod mene kako su nikli jedva da su nešto porasli.

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Kako to misliš sa štopanjem sjemena, gdje je štopalo?

Kad si opisivao kompjuter, između ostalih funkcija spomenuo si i tu:

Još samo da ugrije, ova kiša ih ubi. Kod mene kako su nikli jedva da su nešto porasli.

Stopalo je jer je isto bilo mokro kao i ove godine a jos se kukuruzovina nije zaorala bas kako treba, pa malo zalijepi pa onda izbaci 2-3 zrna na jedno mjesto, ili ne posije 10-ak metara nista. A na ono brojanje po baterijama sam mislio kako broji posijana zrna, trenutni prosijek po hektaru.
Za kisu mi ne trebas pricati nista. Oni sto su nikli stoje, a imam jos nekih posijanih vise od 10 dana, klijali, dosli do same povrsine i stali.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kako ova nova zagrće sjeme gdje je mokro i koliko dobro održava dubinu sjetve? Ovdje kod mene ima par njih koji imaju problema sa dubinom sjetve. Naime, gdje je sjetveni sloj fino pripremljen i dubok tu sije dosta duboko čak i 10-ak cm a gdje je priprema bila lošija ili je zemlja "jača" tu sije jako plitko, svega 1-2 cm.

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
Kod mene bas ima svakakve zemlje. Od lake, skoro pijeska pa do teske crnice i mogu reci da sam prezadovoljan sa zagrtanjem sjemena i dubinom sjetve. Sjeme ide tacno onoliko koliko je nastimano na tockovima a pomaze sto je sve jesenja oranica a i radim roto drljacom tako da nema problema sa skrivanjem sjemena. Najbitnije je da se baterija sto vise "vozi" na tockovima.

TOSO

Član
Tu od
26 Lip 2013
Poruka
43
Evo par slika remonta OLT PSK sijačice koja je ovog proljeća rastavljena do zadnjeg vijka. Otišlo je dosta živaca i vremena, a cura me zbog ovog stroja svaki dan :icon_axe:

sj6y.jpg

Tu je i kontrolor :icon_e_geek:

ydx9.jpg

2on8.jpg

822x.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Pošto je moja stara OLT-ova sijačica za kukuruz dala svoje u potrazi sam za drugom sijačicom. Bitno mi je da su dva reda i da je mehanička jer za pneumatsku nemam para a i ne sijem nešto previše kukuruze.

Sve kaj sam vidio su opet OLT ili IMT. OLT sa imao, to je bila ona stara sa žutim kutijama, naprijed za kukuruz a straga za gnoj. Novije su kolko sam vidio one sa limenom kutijom naprijed za gnoj a straga za kukuruz, kolko sam čuo da su dosta dobre. Imam tu u ponudi i jednu IMT-ovu ali o njima ništa neznam, kakve su koji su problemi sa njima ako ih ima i sl. Nisam ju još vidio tako da neznam koji je model, znam da je stara 15 godina. Vaša neka okvirna preporuka bi bila zlata vrijedna.

Hvala

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
o IMT sijačicama imaš tu u ovoj temi,par stranica prije..imam ja tu sijačicu(al je reda) i zadovoljni smo njome...

Najnoviji postovi

Na vrh