mali plavi
Aktivni član
- Tu od
- 24 Srp 2012
- Poruka
- 1,541
kolega a kaj ti ne paše po tragu traktora pa da su stalno obadva otvorena??
Kao prvo zemljak, posto sam i ja iz Dubice, sijacica je 8900 eura, nisam kupio Amazone sijacicu da me toliko kosta.:biggrin:Kakav manji nedostatak!? Daš 17000 € a moraš izaći iz traktora da bi prebacio marker!! :mur: :mur: :mur:
kolega a kaj ti ne paše po tragu traktora pa da su stalno obadva otvorena??
Pa mogao si za manje kupiti gaspardovu koja je sigurno kvalitetnija sijačica a to što moraš silaziti svaki puta sa traktora da bi prebacio markire,to stvarno nisam nikada čuo da to postoji,pa tehnika ide napred a kod ovog proizvođača nazad,stvarno dati tolike novce i onda još moraš nešto po njoj prepravljati.Moj kolega je platio 7000 eura novu gaspardovu,dobro nema kompijutera ali automatski se prebacuju markiri.Kao prvo zemljak, posto sam i ja iz Dubice, sijacica je 8900 eura, nisam kupio Amazone sijacicu da me toliko kosta.:biggrin:
Kao prvo zemljak, posto sam i ja iz Dubice, sijacica je 8900 eura, nisam kupio Amazone sijacicu da me toliko kosta.:biggrin:
Pa mogao si za manje kupiti gaspardovu koja je sigurno kvalitetnija sijačica a to što moraš silaziti svaki puta sa traktora da bi prebacio markire,to stvarno nisam nikada čuo da to postoji,pa tehnika ide napred a kod ovog proizvođača nazad,stvarno dati tolike novce i onda još moraš nešto po njoj prepravljati.Moj kolega je platio 7000 eura novu gaspardovu,dobro nema kompijutera ali automatski se prebacuju markiri.
Izvinjavam se zbog greške, mislio sam na marke a stavio znak za eure. :mur:
A ne vjerujem i da Amazone košta toliko koliko sam ja stavio :icon_rolleyes:
Al ipak mislim da je puno dati 8900 € za četverorednu sijačicu. Neznam koje površine siješ, al bojim se da će ti trebati puno vremena da se ona otplati!?
Kompjuter je dobra stvar ali ona zbog njega ne sije ništa preciznije ili sigurnije u odnosu na neku bez te elektronike, niti ostvaruje neke druge uštede npr.: u gorivu, vremenu i sl.
To što ti znaš koliko je ona zrna posijala na nekoj površini možda tebi nešto znači ali to ne znači da ćeš imati taj sklop. Nešto neće uopšte nići, nešto će pokupiti ptice, nešto će stradati od crva itd. Uglavnom sklop će biti isti kao i kod one što nema tu elektroniku. Jedina prednost koju ja vidim je ta što ćeš na vrijeme uočiti neki eventualni kvar ili nepravilnost a moram priznati da to jako puno znači.
Što se tiče broja zrna u koševima, pa kad izađeš da promjeniš markere možeš usput zaviriti i u koševe... :icon_eyes: (šala naravno) :icon_eyes:
Kako to misliš sa štopanjem sjemena, gdje je štopalo?Sve to stoji, ali recimo prosle godine, sam imao velikih problema sa stopanjem sjemena, tako da nisam postigao sklop i to me je razljutilo i odlucio sam se za elektroniku i mogu ti reci da mi se odmah otplatila.
Kad si opisivao kompjuter, između ostalih funkcija spomenuo si i tu:I da te ispravim, ne broji zrnje u kosevima, vec samo daje signal ako je sjeme potroseno, nije bas toliko pametna:icon_e_smile:
Kompjuter ima od funkcija: kontrolu svake baterije posebno, i broji sjeme na svakoj bateriji po 5 sekundi, i tako u krug. Ima obrtaje turbine, brzinu kretanja, vrijeme sijetve ha/sat, trenutnu zasijanu povrsinu, i ukupnu zasijanu povrsinu (po sezoni) i jos nekih par funkcija koje nisam jos ni isprobao.
Još samo da ugrije, ova kiša ih ubi. Kod mene kako su nikli jedva da su nešto porasli.Sve su svemu, sada kad vidim kako je nikao kukuruz, prezalio sam pare.
Kako to misliš sa štopanjem sjemena, gdje je štopalo?
Kad si opisivao kompjuter, između ostalih funkcija spomenuo si i tu:
Još samo da ugrije, ova kiša ih ubi. Kod mene kako su nikli jedva da su nešto porasli.