• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ako ti je olt funkcionirala dobro, onda ostani na oltu, ja imam mehaničku, sa plastičnim pločama, dobro radi, zadovoljan sam, samo je 4 reda, al to i nije bitno.......i nema što otići na njoj, samo izbacivači i skidači sjemena, koji dođu 100kn sa sva 4 reda, i to promjeniš jednom u 5 godina, malo masti u mazalice i gas......

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Uzeo bi ja OLT ponovo ako ga nađem negdje da mi nije daleko ali ako moram po nju ić 150 ili 200 km a ovdje nađem recimo IMT onda rađe uzimam nju ako su dobre kao sijačice i nema sa njima nekih posebnih problema.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Prvo pogledaj da li u najbližoj trgovini dijelova ima dijelova za tu IMT sijačicu i to neka ti bude orijentacija. A oko Vrbovca i Bjelovara imaš svega za prodati. To je od tebe stotinjak kilometara. Nemoj da ti poslije bude žao što si šparao 100 kn.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Mislim da djelovi ne bi trebali bit problem. Kad bi ja imao svoj kombi onda nije problem proć i 200 i više kilometara, ovak kad moram drugom platit onda je to druga priča.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Mane, OLT SKPR ili novija MSK sijačica ti je mehanički puno jednostavnija i skoro dvaput lakša od IMT-ove. Koliko znam, ako odabereš krive bubnjeve, znaju drobiti zrna.
Pri nama su dvije u selu, a sve ostale su OLT-ove.
Ti prosudi sam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ni prikolice ni kuke, barem ne na autu :=:)
OLT dvoredna sijačica stane i u tvoju Alfu. Čak nebi trebalo niti spuštati zadnja sjedala, samo ponesi po dva ključa 17, 19 i 24 :icon_e_wink:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Nemaš Alfu? :confused::confused:
Onda sam krivo shvatil.

Štel sam reći da se tu sijačicu da lako rastaviti i dovesti u dijelovima u običnom autu.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
OLT dvoredna sijačica stane i u tvoju Alfu. Čak nebi trebalo niti spuštati zadnja sjedala, samo ponesi po dva ključa 17, 19 i 24 :icon_e_wink:

To sam mu i ja mislio reći, još samo za svaki slučaj nek ponese i jedan WD 40. A tako rastavljena stane i Golfa "Dvojku" :icon_super:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
To sam mu i ja mislio reći, još samo za svaki slučaj nek ponese i jedan WD 40. A tako rastavljena stane i Golfa "Dvojku" :icon_super:
Zaboravismo čekić i ti ja :icon_rofl:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Za čekić je bar lako, sve što se nađe pri ruci može poslužiti kao čekić. :(rofl):

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Ponesi ti brusilicu , mani se ćorava posla sa WDovima i ostalim mazama :icon_wink:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
no pa nakraju če doči i do toga da sa sobom vuče cjelu pokretnu servisnu jedinicu hehehe kak se počeli nabrajati kaj sve treba :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ma samo mu pokušavamo napraviti spisak alata, da nejde dvaput :(wasntme):

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
I gdje da onda stavim sijačicu ak budem sav taj alat teglio :icon_scratch::icon_rofl:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Evo danas gledao jednu IMT 634.22 dvorednu sijačicu. Trula nije, načela je hrđa dolje gdje gnoj sipa u zemlju, nosači kutije od gnoja su već vareni jer su očito bili popucali. Jedan dozator sa količinu gnoja mislim da ne radi, trebalo bi raskopat pa vidjet u čem je problem. Podmazana je sva i tako stoji cca 5 god. Gazda je umro i žena se sad riješava nekih stvari. Neznam jedino sad za te sjetvene ploče, jel se one poderu ili nešto drugo i kolko je to komplicirano mijenjat. Imao sam OLT prije tako da je sad ovo sasvim nešto drugo. Traži za nju 3000 kn ali kako mi se čini cijena bi išla dosta dolje.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&...p=emb&realattid=ii_140052e4263161ac&zw&atsh=1

Najnoviji postovi

Na vrh