• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam prije razmišljao o tom becker sijačicama, al odustao.......jer ima 100 problema, pa te neke dizne što pušu se nemogu nabaviti dobre, pa loše rade, tako su meni rekli.....i onda nesije dobro......itd

bolje još malo skupiti i kupiti OLT PSK to je provjerena mašina i sve se o njoj zna, da će uz malo pažnje raditi godinama.......

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ima dizna za kupiti, samo su skupe.. 500 kn+pdv.(za komad). treba je dobro paziti da ne kreneš s njom, a ventilator nije uključen.. tad stradaju dizne.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
ja sam prije razmišljao o tom becker sijačicama, al odustao.......jer ima 100 problema, pa te neke dizne što pušu se nemogu nabaviti dobre, pa loše rade, tako su meni rekli.....i onda nesije dobro......itd

bolje još malo skupiti i kupiti OLT PSK to je provjerena mašina i sve se o njoj zna, da će uz malo pažnje raditi godinama.......

Da Olt PSK bi trebala biti dobra i sam razmišljam o kupnji na proljeće...

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja imam CARARO četverorednu pneumatsku i odlična je.Imao sam oltovu prije pa sam ju prodao,lagana pa u gruboj zemlji teže usijava sijeme a ova CARARO je teža i stabilnija,mirna je u zemlji dok oltova skače na svaku busu.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
I Beckerove su jake konstrukcije, puno jače od OLT-a, Aeromat MK i novije. Mislim na original Njemačke, INO ima nekih malih razlika, ne odgovaraju svi dijelovi na njih.

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Imam staru oltovu sadilicu sa metalnim pločama-sitima,sad se spremam uređivat ju pa me zanima dal su oni izbijači il kak se to več stručno zove isti ko i na novijim sa plastičnim pločama il su drugačiji,naručio bi djelove iz trgoagencije putem interneta pa nebi htio da mi dođu krivi:(punch):

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Ima jedna u mom selu Monosem.
Čovjek je sijao s njom vidio sam i na oko
lijepo izgleda.
Sad ju prodaje, cijenu neznam.

OLT je po NODET-ovoj licenci napravljen, francuskoj, ali i MONOSEM je francuski, i čini mi se da oni jedni druge kopiraju jer su slične u dosta stvari.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Sve su sijačice slične ali su jako različite . Svaka ima neke prednosti i neke mane . Sijao sam sa lelly monosem i mislim da je kvalitetnija i preciznija od olta ili nodeta .:icon_scratch:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ima šogor 4 reda,ovu god će bit 3 sezona kak radi s njom,dosta je zadovoljan sa njom.

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
Dali ima kištre za gnojivo?
Dali se šat lomi na njoj?
Kak je precizna u razmaku zrna?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ne kutije za gnojivo.Šta ti je to šat?? Precizna ko i svaka druga,neznam nisam baš metrom mjerio razmak između zrna ali je na oko vidjet jednaki razmak.Dogodi se da negdje nebude zrno,ali to se sve štela na čistačima zrna,tako da večinom si ti kriv ovisi kako ih naštelaš.

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
Greška u pisanju.
Htio sam pitat dali se šta lomi na njoj dali je popucala negdje na šasiji?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Do sad nije bilo lomova,samo šta je zapeo za među i malo savino marker,i jednom je puko štift promjenio je i teraj dalje.Dosta je masivna,čak bi reko da ima masivniju gredu od oltove.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ista ko i oltova, sa minimalnim razlikama, jer obje su po licenci francuskog nodeta koje su se počele proizvoditi prije 30tak godina, i ako se i danas proizvode, vjerujem da su dobre......al nesječam se da je bila 29 000kn ova od 4 reda, to mi je nekako malo.......a oltova je oko 45 000kn

dok olt 2 reda je oko 25 000kn.......možda ta cijena plus PDV......

koliko im onda dođe ova od 2 reda......

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
jel netko možda zna kak naštelati olt-ovu dvorednu mehaničku sijačicu na određeni razmak između zrna

Najnoviji postovi

Na vrh