• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
2011 god negdje 11mj mislim da je šogor kupovao sijačicu i izašla ga je oko 33 000kn sa gumenim kotačima od opreme i ništa više. Ova cijena je vjerojatko plus pdv

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
postoji tablica, i piše razmak zrna i broj zubi na kojima treba biti lanac........

Tu od
15 Kol 2011
Poruka
70
2011 god negdje 11mj mislim da je šogor kupovao sijačicu i izašla ga je oko 33 000kn sa gumenim kotačima od opreme i ništa više. Ova cijena je vjerojatko plus pdv

Sada je sa inoksovim kištrama za gnojivo,hidrauličkim markerima i gumenim točkom 40.000,00 kn+ pdv na akciji tak su mi rekli.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Slabo se kupuju novi strojevi,pogotovo oni koji su novi na tržištu.Ljudi nemaju povjerenja u taj stroj još kad čuju da je rađen u susjednoj državi i zato pada cijena da bi to ljudi kupovali.Radije će kupit polovnu i staru sijačicu 20god nego ovu novu,koju će još 2-3puta skuplje platit.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Agriu sijacicu sam ja htio kupit pred 3 godine i nisam ju uzeo jer ju nisam mogao dobit odmah vec bi trebo cekat... a sezona pocinjala. Uzeo sam Nodetovu nekakvi noviji model s kojom sam naravno zadovoljan al nemam kutije za gnojivo. Ove na Agriinoj su mi se bas svidjele, sijacica je sasvim pristojno uradjena, zasigurno opravdava cijenu. Gledao sam ju u živo pa znam sto govorim.

veljo

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
80
hvala na odgovoru,čekam nekog da se javi tko je ima

Imam je ja. Imam staru bez koseva vec 15-ak godina a prije tog je bila isto toliko u pik-u, i sluzila me je odlicno te sam zato prosle godine uzeo novu "Ino brezice" sa kosevima i sa elektronskom kontrolom sjetve i mogu samo reci da sam pre-prezadovoljan. Precizna, cvrste konstrukcije, a samim tim joj ne smeta losije pripremljeno zemljiste, a brzina sjetve je nesto posebno. Ja sam sijao preko 10km/h (ne znam tacno otisao mi sat) a moglo bi i brze samo sto mi moj torpedo 7506 dize temperaturu:icon_mrgreen: dakle mozes sijati daleko brze nego recimo olt sijacicom. i recimo znam da sjetvene ploce ne trebas mijenjati ni blizu cesto kao na olt-u. Sto se tice dizni, ima za kupiti i nisu preskupe, sad ne znam tacno koliko kostaju. Najbitnije je na njoj pripaziti da se ne krece a da nije kardan upaljen, jer tada sjeme spadne na diznu i kada se okrecu tockovi onda je sjeme zdrobi.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
jel netko možda zna kak naštelati olt-ovu dvorednu mehaničku sijačicu na određeni razmak između zrna
Pogledaj na ovoj temi prošlu godinu u ovo doba bilo ti je dosta pisano o podešavanju te sijačice.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
did ivo@,i ivanz@ zar nevidite da sam mu ja poslao tabelu kako se reguliraju zupčanici, samo treba kliknut na nju. post 1221. nije vam za zamjerit budući ste oba dva IVE.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ta slika mi izgleda kao neki hijeroglifi, pa nisam ni otvarao.......:icon_toilet:

olt msk je dobra, samo mi nekako malo ima prijenosnih omjera za podešavanje, u području od 20 do 26cm........

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
174
Pozdrav kolege! :icon_pidu:
Jel ima netko sadilicu BECKER?
Što znate o njima,kakve su?
Dijelovi??

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Imaš tu rasprave o Becker sijačicama, samo malo potraži. Ja je imam, al sad bu 1. sezona, pa nemam nekih iskustava, a dijelovi, nema puno potrošnih, al to što ima su jako skupi!

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
did ivo@,i ivanz@ zar nevidite da sam mu ja poslao tabelu kako se reguliraju zupčanici, samo treba kliknut na nju. post 1221. nije vam za zamjerit budući ste oba dva IVE.

Vidio sam ja što je poslano, a vidiš da čovjek hoće napismeno a ne sa slikama.

Podešavanje OLT mehaničke sijačice pod temom sijačice za kukuruz, str.103 i 105, post 1030 1044.

Posljednje uređivanje od moderatora:

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
pomogao sam si ja s tablicom i još sam našao u mehaničkoj radionici pod temom dvoredna sijačica za kukuruz,uređivanje tak da se svima zahvaljujem

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Izvolite: podešavanje gustoće sjetve i količine gnojiva.
Za preciznu sjetvu sjeme mora biti kalibrirano, i jako spora brzina traktora.

Prilozi

• sijacica-imt-639-slika-27048527.jpg
    sijacica-imt-639-slika-27048527.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 2,964
  • sijacica-imt-639-slika-27048533.jpg
    sijacica-imt-639-slika-27048533.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 4,146

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Ja imam 4 rednu Imt 639, godišnje s njom posijem oko 20 jutara kukuruza, i za sad sam zadovoljan. Na početku sam imao probleme sa razmakom sjetve jer naljepnica koja je na njoj nije dobro pokazivala pa sam si dao truda i na mjestu je prevrtio da vidim koliko stvarno sije na kojoj kombinaciji. Sama mašina je jako teška, pogotovo kad stavim u kutije i umjetni. Ima nortonovu getribu sa deset zupčanika, plus 4 kombinacije primarnoga pogona lancom tako da može sijati puno kombinacija. U sjetvenom aparatu je pogon sa zupčanicima koji su na kugličnim ležajevima. Tu su si stvarno dali truda, jedino malo duže traje mijenjanje sjetvenih doboša, zato gledam da sijem prvo sorte sa istom veličinom zrna, pa onda promijenim na veći broj ili manji, zavisi koji doboši ostanu na sijačici od prošle sezone.

Na vrh