bornakutina
Aktivni član
- Tu od
- 5 Tra 2010
- Poruka
- 1,194
Dakle piše lijepo da ih se ne vidi tj, da se prorahli zemlja,U kojem smislu želiš riješiti tragove traktora? Da ih nakon prolaza nema ili da imaš jednak razmak redova? Bilo bi dobro da izneseš svoju ideju. možemo je prokomentirati, a možda nekome posluži. Uostalom To je i svrha foruma.
evo ja imam takvu sijacicu samo bez kutija za gnojivo. uzeli smo ju prosle godine. zasad smo jako zadovoljni. jednodtavna je i precizna. ima fiksni skidac sjemena, ne moras nista namjestavat. radi na vakum kao i olt. samo su ploce skupe. mi sijemo suncokret sa plocama za kukuruz.Zanimaju me iskustva sa ovim sijačicama, ako ju netko ima. Na što točno obratiti pozornost? Rade li na sistem vakuuma kao OLT, ili kako?
Hitno je!
View attachment 20277
View attachment 20278
Na žitnim sijačicama je takvo rješenje za poništavanje tragova, tak da bi to trebalo štimati. I dvije su takve opruge po jednom tragu. Mišljenja sam da je to ujedno i najjednostavnije rješenje, a po meni su jednostavne stvari najbolje.Dakle piše lijepo da ih se ne vidi tj, da se prorahli zemlja,
Nije problem podijeliti ideju to i volim učinit,ali ako odmah iznesem svoju u većini slučajeva komentira se samo oko te ideje,a ne dolaze nove
Evo konkretno sam rtazmišljao o nečem takvom da se montira na sijačicu iza kotača traktora,znači radi se o zetoru 4911
E sad pitanje da li su dovljne sa svake strane jedna ili bi ih trebalo više,da li bi to valjalo.da li ima netko još kavih boljih varijanti? View attachment 20279
200 kn jedna ploča?ploce su oko 200kn. ali komplet sa skidacem sjemena i onim sredisnjim dijelom od bronce je oko 800. pitao prosle godine za suncokret. ali sam odustao.
Šta je to ČBR?Ako ti se već hoće raditi napravi od ČBR-a i flaha (ili samo od dva flaha - ovisno kaj jeftini9je nabaviš) nožice kao na podrivaču. Naravno, u minijaturi. Materijal je jeftin, a flahovi se jednostavno zamijene kad se istroše.