• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SIJAČICE ZA KUKURUZ

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
razmak nekih 19-20 cm, sijeme imaM LG i RWA
zemljače moj pored takovih strojeva,kojih imaš ti siješ s ovom sijačicom, a što kad bi sijal sjeme duguljasto npr.4x8mm, možeš s njom posijat točno samo kalibrirano sjeme i to pravilnog oblika, ak nevjeruješ ja ti donesem malo svog da vidiš kak izgleda.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
vjerujem vjerujem, znam kak je to ..al fala bogu ne sijem takve hibride gdje je takvo sijeme...neznam šta fali toj sijačici , stric mi je rekel dok je bral nema nikakve razlike u gustoči ili kaj več od moje pneumatske ...8)

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
sijačicu sam spustio na kukuruz jer nema u garaži mjesta malo je case i kombinacija predugi, sa jedne i druge strane je tako

DSC00736-1.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Odlično zamišljeno,,,i vidim pretočeno u stvarnost,.....
vijerujem da če ovo delat,,i bez sumnje,,a pored toga si i proširija i uštima sve,,,,,,....:prayer::prayer:

Tako se pričalo i o blatobranima,,,pa eto ih još gore kod tebe,,,,,,,,,stoje bez greške..:partyman:nevidim zašto ovo nebi delalo........

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
ma naravno da bude delalo, zato je prerađeno tak da dela :roll:

a blatobrani se odlično ponašaju i nevidim nikakvih propusta na njima i nema problema...:p

B

BAGERISTA

Guest
Bitno je da si naštima razmak,,,i da znaš di ideš kotačem,,,odnosno,,širina,,,,,,,a ostalo je samo navika,,i naravno ušparano,,,,goriva,,,,,,,,,koje je danas velika stavka.......

A blatobrane sam spomenuja,,,več i sam znaš,,,,da se govorilo,,da če past,,,da ne valja,,,,,,,,,,,,,,pa vidim da uredno stoje gore..:p:p

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
da sve je naštimano i sad sam sipam sijeme nutra i pičim i ako se bude ove godine pokazalo to dobra kombinacija tak sa rotodljačom ond stavljam na sijačicu gore kutiju za umjetni gnoj pa ču odmah i umjetni sijat druge godine...:p

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja imam ploče za skuncokret 14x8 ako se dobro sječam mjere......

al istina je da sa tom ide sam kalibrirano sjeme......ja takvo i sijem pioneer f38, sa pločom 11mm žute boje......i piše da ide na razmak 20-21,6cm, ja sam podesio sijačicu na 23cm, nekako mi se to čini pregusto, jer neću baciti gnojiva po njihovim preporukama.....još ako bude sušna godina, od tog kukuruza neće ništa biti.......što mislite?

drugo, nekalibrirano sjeme neznam kako bi išlo s njom, baca ga po dva, posijao sam 4 reda šečerca, tu stvarno ima svakakvog sjemena, pa ću vidjeti što će biti......piše na razmak 25cm, ja sam podesio sijačicu na 26cm.......

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
sijačicu sam spustio na kukuruz jer nema u garaži mjesta malo je case i kombinacija predugi, sa jedne i druge strane je tako

DSC00736-1.jpg

a koliko vidim, tvoja je sa metalnim pločama.....????

ima i onaj mehanizam sa sijanje na kučice......

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Ja imam takvu,ali još stariju. Ima 4 seta izbušenih diskova te jedan set bez rupa,tak da se mogu razbušiti za neko specijalno sjeme. Odlične mašine za razliku od novijih plastičnih - s plastičnim diskovima i plastičnim izbacivačima sjemena.

OPG HORVAT

Član
Tu od
24 Ožu 2011
Poruka
696
Ja sam prije imao i jednu i drugu i sigurno su tocnije ove sa gusenim pločama,
ali za veče površine i ozbinljniju namjeru treba razmisliti o pneumatskim sijacicama

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ekipa na kolko bi moral imati otvorene kutije za umjetni na Olt skpr-2 da mi baca cca 300-350kg 15-ice po hektaru, znači riječ je o sijačici sa žutim kutijama za svaki red posebno!:supz::confused:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
negdje između 10 i 15 ako su kutije ok ako su loše malo smanjiti

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
je gusnate pločice a ne metalne...:D

hm, gus ili sivi lijev je metal......jel????

pa je dovoljno reći plastične ili metalne......i jasno se zna na što se misli.....

ako ulaziš u detalje oko plastike, od koje je izrađena ploča, to može biti: PE, PVC, ABS.......itd

:drinkers:

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
neznam dal je mozda o tome sta pricano,al nisam imo vremena citat,de mi recite dal je pametno,sijacicu nodet ici na kardan 1000obr,na turbini sijacice pise 600obr
a na 540obr kad idem trebam ic nemalim pun gas traktoru,i na ovratinama kad se okrecem pod velikim gasom,pocne mi smrdit lamela
i sad sam kreno na 1000obr i idem na malom gasu i nesmrdi mi vise lamela a i sijacica dobro drzi zrnevlje

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
imas li na sijacici manometar da vidis koliko gasa ti treba?
ako znas otprilike koliko gasa trebas pri tih 1000okr kardana i ako traktoru nije tesko sa tako malim gasom nema razloga da tako ne radis..

jozek

Član
Tu od
18 Stu 2008
Poruka
422
pa ak bio na jednom ili drugom položaju da imaš na izlazu 540 okr je u redu, jedino dal ti nije sad premali gas na tratoru pa ga malo mučiš na nekih 1200 okr motora ak sam u pravu, bilo bi idealno da na kardanu imaš i 750 okr

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
imas li na sijacici manometar da vidis koliko gasa ti treba?
ako znas otprilike koliko gasa trebas pri tih 1000okr kardana i ako traktoru nije tesko sa tako malim gasom nema razloga da tako ne radis..

nema na sijacici nikakav manometar,samo na poklopcu turbine pise nesto 600,
traktoru uopste nije tesko,idem na manjem gasu al mu nije tesko i 3 brzinom,milina ziva,nako na 540obr treba nemalim pa pun gas traktoru

Najnoviji postovi

Na vrh