• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sijačice za žito

B

Bobo

Guest
Pogle, IMT nema drljacu iza da zatrpava sjeme, nema stepenice... A sve to kosta, jel tako?

Mozda se tu bas nalazi razlika u cijeni, a IMT sijacica je bojana kao da je umocena u boju, namontirane gume na nju i poljepljene naljepnice. Iskreno, ne bi me cudilo i da ih tako i farbaju ;)

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140
jos nesto pogledajte kako izgleda kraj lule na poljostroju gde izlazi seme ima samo jedan tanjir. sama lula rije zemlju i u tu brazdu ubacuje zrno a disk od sledece lule zatrpava zrno pa ako je imalo grudvavo ti tanjiri samo skakucu i nista ne zatrpavaju. dok kod imt postoje 2 tanjira postavljena u V koji prave brazdu u koju upada seme mnogo bolje resenje!!

Z

zrine892

Guest
moj kolega hvali našu sijacicu i da bolje sije nego njegova PANONIJA...jer on ima ogrtače....i da naša bolje sije...u svim uvjetima...

V

vito

Guest
KLOKI, kad kažeš da otpada pokoja lula na Poljostroju i nije ništa čudno, nekad posudim od kolege IMT-a i tamo kupim po njivi plastične lule dakle ništa novo....kažeš da si je imao nekada je su li išta promijenili na njoj...vele da su malo poravili kvalitetu... izgleda dosta masivna... težina kao na slici je 510kg prazna...ipak cijenanije loša jeftiniju nisam našao...za mojih 15-20 ha godišnje valjda bi izdržala...izgleda mi kao kopija Panonije a Panonija je "vječna"...usput tko u hrvatskoj prodaje Panoniju, ne mogu ništa onjoj naći...

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140
nisam mislio na plasticne lule vec na cele baterije jako su nezne tamo gde se kace za masinu.neradi ona lose ali mora da se rukuje veoma oprezno i teren mora da bude extra pripremljen.lepo je resen mehanizam za prebacivanje markera i ima rampu za stajanje samo to kacenje baterija da poprave i bila bi ok.i da toliko mi je bila blizu traktora da nisam mogao da pridjem da je zakacim nego sam ulazio preko nje pa izmedju cucnem i tako kacim.

V

vito

Guest
to sa kačenjem si u pravu ali isti je slučaj sa IMT-om....kod IMt-a je bolje što ima2 diska koji režu zemlju... kod Poljostroja bi moglo biti problem štosama lula rije pa kad je malo mokrije moglo bi da lijepi...to sa zatrpavanjem sjemena nije problem ionako poslije idem drljačom...kako misliš da poprave kačenje baterija, da li puca onaj šaraf što drži za gredu ili se mora variti... dali je kod novih modela isto bilo kao kod tvoje sijačice ili su nešto popravili...

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140
puca taj deo na kome dolazi sraf.to su dva lima savijena u slovo u i zavarena jedan za drugi na jednom dodje sraf a na drugom opruga sto pritiska bateriju na dole.to je lose(jeftino)reseno.ti varovi su kod mene pucali.a kada jednom pocne da se klima baterija koliko god da stezes taj sraf labavo je jer se taj lim savija.neznam za ove nove dali su bolje ali moja je bila ista kao ona na slici.

V

vito

Guest
AH, KLOKI, moram ti reći da si imao potpuno pravo...neki dan sam je malo bolje pogledao i mogu reći da dugo nisam vidio ovakvo loše rješeno kačenje baterija za nosač...to je toliko bijedno zavareno da je pitanje može li to uopće sijati... skoro me strah pogledat...dakle, nevjerovatno loše rješenje koje dugo nisam vidio...šteta, jer ostalo na njoj je sasvim uredno, samo da ovo riješe...nije pak džabe jeftinija od ostalih...bio sam vrlo blizu kupnje i mogu ti reći da sam na tvoje sugestije odustao...hvala.......trenutno razmatram Gaspardovu...NINA, 21 red ...2,5 met....oko 33000 kuna..sa popustom...

Z

zrine892

Guest
vito za jeftine novce i novu sijacicu mozes kupiti IMT- 2,8m...23 diskova..mislim da je nekih 18,000 kuna sa pdv-eom...

Z

zrine892

Guest
vito kaže:
a, skuplja je ...oko 25000 kuna sa pdv-om...
uuuuu sto je poskupljela...auuu...pa mi smo nasu novu 18.000 kuna sa pdv-om platili...a da budem iskren kupili smo ju na sajmu u bizovcu...tako da je vjerovatno bio sajamski popust :blackeye :blackeye :|

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
jedno pitanjce, da li se isaria sijačice još proizvode :?: ja ju koristim i jako je dobra, nikad se ne štopa i sije sve sjeme, ali nikad nisam vidio novu

kloki

Član
Tu od
10 Tra 2008
Poruka
140
AH, KLOKI, moram ti reći da si imao potpuno pravo...neki dan sam je malo bolje pogledao i mogu reći da dugo nisam vidio ovakvo loše rješeno kačenje baterija za nosač...to je toliko bijedno zavareno da je pitanje može li to uopće sijati... skoro me strah pogledat...dakle, nevjerovatno loše rješenje koje dugo nisam vidio...šteta, jer ostalo na njoj je sasvim uredno, samo da ovo riješe...nije pak džabe jeftinija od ostalih...bio sam vrlo blizu kupnje i mogu ti reći da sam na tvoje sugestije odustao...hvala.......trenutno razmatram Gaspardovu...NINA, 21 red ...2,5 met....oko 33000 kuna..sa popustom...
to je prava svrha ovakvih foruma deljenje iskustava. kad neko nesto napise i kaze da je imao to iskustvo netreba odmah to odbacivati jer ne zelite da to bude tako. drago mi je da sam bio malo od koristi ispricavsi svoju muku.zao mi je sto kod mene ljudi bas ne dele svoja iskustva na ovaj nacin.a znaju mnooooogoooo.
sto se tice "nasih " masina imao sam svasta i veruj mi da je IMT uvek imao najbolja resenja jer su nekada bila zasnovana na istrazivanju sada je druga prica.svet je otisao daleko a IMT je ostao na istom nivou.ali IMT sejalica je BOLJA od svih EX YU sejalica za zito. a gaspardo je nesto drugo nju nisam imao ali je sigurno bolja od IMT

Z

zrine892

Guest
aa sto je krasna..vjerujem da se još pravi...mozda probao zagooglati? ili na traktorpolu ili slicnim stranicama pogledati o novijim modelima ??

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
zrine892 kaže:
aa sto je krasna..vjerujem da se još pravi...mozda probao zagooglati? ili na traktorpolu ili slicnim stranicama pogledati o novijim modelima ??

probao ali bezuspješno, nikaj nisam našao u par navrata, a stvarno su dobre sijačice , kod nas ih ima puno i nitko se ne žali :D

Z

zrine892

Guest
hehe :) za sada sam ja svojom zadovoljan..sad mudrujem kako da raširim na 3 metra i da u jednom prohodu sa rotodrljacom napravim posla..

crni

Član
Tu od
25 Stu 2007
Poruka
164
mislim da je Amazone iako skupa ali najbolja sijačica trenutno na tržištu

Najnoviji postovi

Na vrh