• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sijačice za žito

M

mladen

Guest
Re: MLADEN

kolko je potrebno konja za kombinaciju rotodrljaca-sijacica od 3m i koja bi kombinacija bila naj bolja

Z

zrine892

Guest

najbolja je snaga oko 120-150 ks..tako da nemoras uopce razmisljati o tome dali mu je tesko i dali ce moci ono ovo...treba dobro gledati i težinu traktora...:) e kako to mislis kombinacija najbolja...pa cuj najbolja bi bila recimo amazone rotodrljača i amazone sijacica...najbolje bi tako bila kombinacija..

M

mladen

Guest

znaci negdje oko140ps bi bilo naj bolje ,kolki bi trebali naprjed tegovi ili bi naj bolje bilo sa prednjom hidroulikom pa zakacit neki valjak

Z

zrine892

Guest

pa ovisi o kojem traktoru pricas.na nekima nemoras...a na nekima moraš staviti utega...nebi bilo loše imati neki valjak naprijed...ali na mojoj zemlji nema potrebe za to... Obrisan neispravan link.
evo neka kombinacija na sajmu sto sam vidio

M

mladen

Guest

aaaauuuuu idealno ako ima3m ta kombinacija je super samo jesil pito kolko kosta

Z

zrine892

Guest

Obrisan neispravan link.

evo ti ova kombinacija...košta ti 120,000 kuna sa pdv-eom...s tim da je ta sijacica pneumatska i nemozes s njom posebno sijati bez te rotodrljace...ta kombinacija je vogel not...samo sto mi se ne svida jer je visoka za nositi vreće gore....ako su vreće od 50 kg onda je katastrofa...ali ako su od 25 kg onda je ok...meni je to previsoko....nisam pitao cijenu...ja inače ne pitam za cijenu kad sam na sajmu...jako rijetko...inace bi recimo prema mojoj računici recimo rotodrljača...e sad ako zeli hidrolift bez toge nemozes...jedino ako ces praviti ručni rad neki..a ta dodatna oprema košta 12 000 kuna,a rotodrljaca ti je recimo oko 50,000 kuna,vogel not rotodrljaca...i recimo kupis neku sijacicu recimo IMT-e 2,80 m za 18.000 kuna...malu ju prosiriš i na 3 metra---to ti je 80 000 kuna...ali to govorim za novo...i sve otprilike...moze i jos jeftinije ispasti ako kupujes neku drugu marku... :blackeye :scratch :mrgreen:

J

JOSIP.1

Guest

nije taj rotosem vogelov nest dobar, moj susjed je dovezao jesenas vogelov 3m jer nije htjeo gaspardo kao moj, ali se je zajeb. kad usporedim razlika je kao nebo i zemlja, neznam mozda je kombinacija gaspardo+maschio nesto malo skuplja, ali na to se ne gleda.

evo da napisem nesta protiv vogela.

sto se tice kakav traktor treba, kod takvog stroja veci problem stvara da ga moze nosit nego vuc, sve ovisi koliko sjemena u njega trpas.
tako za takvu kombinaciju 3m ako mislis trpat tonu sjemena i da se on igra s njim treba 150 ks, makar sam ja prve god svoj sem 4m vukao s 150ks, ali max 400-500 kg sjemena, makar kad ga pustim vuce ga bez problema, a sad kad ga prikvacim za 200 ks i nakrkam punog, i on ga ima sta nosit.

ipak, mislim da bi zadovoljio i neki traktor 120-130 ks, ak se ne trpa previse, jer za rotodrlj od 3 m je dovoljno 110-120 ks.

jos jedna stvar kod kupovine takvog stroja, treba uzet u obzir i tezinu praznog stroja, ako je traktor na knap, uzet najlaksi, meni je to bilo bitno, jer da sam uzeo npr amazone koji je bio 400 kg (tezi je i nekih 10000€) tezi od gaspardo prve god nebi mogao sijat.

takodjer, vogelov je kad se najblize traktoru namontira dalje nekih 10 cm od gaspard, sto se i te kako osjeti, tako da je za gaspardov dobar i nesto manji traktor.

i jos jedna stvar, neka vas ne brina sto nemoze sijacica sijat bez rotodrljace, jer to jako ljepo radi, i necete ni doc u situaciju da trebate otkvacit i radit odvojeno, jako je prakticno tako u kompletu radit, i to je stroj koji vrijedi svaku ulozenu kunu, vjerujte mi na rijec, ja sam posijao 80 ha psenice jesenas a ni ne sjecam se da sam sijao uopce, hladno.

sto se tice punjenja i nosenja vreca gore, to se tako ne radi, tu postoje drugi sistemi, jedan i najbolji je da imas jumbo vrece koje dignes vijuskarom i usipas, al to je rijetko, obicne vrece se pune tako da ga natjeras u rikverc do prikolice s sjemenom, i s prikolice siroku fosnu metnes na sijacicu (napravis most) i po njoj nosis vrece direktno s prikolice, lakse se puni nego mala sijacica na zemlji kad moras preskocit one grablje iza. al ipak isplazis jezicinu dobro.

Z

zrine892

Guest

cuj...svako ima svoje misljenje...ja sam rekao od 120-150 ks...tako da sve zavisi i koja kombinacija i koja rotodrljaca....ima ih jako puno vrstih rotodrljace...a ono na slici je rotodrljaca a ne rotosem....koliko mene pamćenje sluzi mislim da rotosem=rotostiler...a sto se tice jumbo vrece izvoli platit za to...ajd mi reci sada kako ces iz te vrece podjeliti na neku njivu od jedno jutro...kuzis nemoze samo napamet sipati sa jumbo vrece...sve to ok....meni je to super stvar jumbo vreca ;) ;)

M

mladen

Guest

ta vogel not mi se nesto nesvidja nju kad dignes ode bogu za tregere izgleda mi strkljasta

J

JOSIP.1

Guest

mi kazemo rotosem, da ne polemiziramo oko naziva, svi znaju na sta se odnosi, rotodrljaca+ sijacica.

kome on treba ne sije psenicu jutro po jutro, ja ak ne posijem 10 ha necu ga ni kopcat jer mi treba pol sata da ga prikopcam.

jumbo vrece ni ja ne koristim, ali puno ljudi i ja s njima ostavlja dio psenice za sjeme kod kuce, pa je takvu psenicu dobro strpat u te vrece da se nemora uvrecavat.

jos bolje rjesenje je pretovarna prikolica u nju natrpas vagon sjemena pa onda sijes, to nisam napisao, al rijetko ko ju ima, ja bi ju vec odavno kupio al prilicno je masna.

glavnina se tovari u sijacicu iz vreca, nije ni to takav problem, napisao sam koji je sistem.

J

JOSIP.1

Guest

Prika, uz ova kapitalna i pdv ne kupuje se polovno, kako je zrine napisao, uzmes neku rotodrljacu s liftom, 3m bi nasao za 50-60000 kn, i za 20-30 neku sijacicu, dobro, bas sijacicu mozes i polovnu nac dobru, al bjez od polovne rotodrljace, to si kupis novo, jedino moras dignit 80000 da bi dobio kapitalna.

M

mladen

Guest

he jebiga kod mene nema ti kapitalni ulaganja koji procenat iznosi kapitalnoulaganje kod mene ima posticaj na novu mehanizaciju u iznosu od 20% od cjene, i koja je po tebi naj bolja roto drljaca

J

JOSIP.1

Guest

uf da, nisam ni gledao otkud si prika.

dobra ti je svaka nova, ja imam maschio i dobra je, al jos je nova, naopako da vec sad nece valjat, dobra ti je i vogelova, pri kupnji gledas da uzmes nesta za sta ces nac dijelove ak se nesta strga, il nozeve kad potrosis, a ne da uzmes neki unikat koji ce ti kasnije stvarat probleme.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

zrine892 kaže:
pa ovisi o kojem traktoru pricas.na nekima nemoras...a na nekima moraš staviti utega...nebi bilo loše imati neki valjak naprijed...ali na mojoj zemlji nema potrebe za to... Obrisan neispravan link.
evo neka kombinacija na sajmu sto sam vidio

mladene ovakva sijacica amozaone ti je oko 60 000,oo obicna, dok je sa diskovima 82 000,oo ako sam dobro zapamtio 450litara

nego dali ima netko iskustva sa takvom amazone kombinacijom,? kakve su njihove rotodrljace, znam da su sijacice odlicne..

i bi mogao sa tom kombinacijom raditi jd 3650?

trebalo bi se ovo prebacit u temu sijacice! :scratch

J

JOSIP.1

Guest

sigurno je dobra kombinacija, sam nebi rekao da bas ide za te pare, ja kad sam se raspitivao za amazone bio je papreno skup.

koliko je to 2.5 ili 3m

po mom jako dobar izbor, tko to kupi sigurno ce radit posao. :D

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ja sam pitao za cijenu ove rotodrljače 3m i cijena je oko 92 000 sa pdv.

M

mladen

Guest
prevelika im je razlika u cjeni izmedju diskova i lula a i cjene su im malo vise paaprene kao sto je reko i josip. TX moj prijatelj ima malo stariju verziju rotodrljace i sijacice amazone i on je prezadovoljan siroka je 2,5m i radi sa europardom 125ps samo sto ga malo prodize kad je puna sijacica a sto setice vuc nema problema, ja kad budem uzimo sijacicu obavezno sa diskovima cu uzeti

Na vrh