• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sijačice za žito

Matej

Novi član
Tu od
29 Velj 2016
Poruka
2
pozz.novi sam na forumu. Imam amazon D7 3m i planiram sijati soju sa njom, razmak 25cm , na koji broj trebam staviti da imam sjetvenu normu od 12kg po hektru

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Nemozes tako podesavati, svaka soja ili opcenito bilo koje sjeme drugacije curi na istom broju. Dok ugrubo podesis moras odraditi sjetvenu probu.
Neznam napamet za 3m, no pisali smo vise puta koja je procedura..

Edit:

Na ovom linku imas prirucnike za d7, tamo ti je opisana sjetvena proba i imas tablice sa podesavanjem za pojedinu kulturu..

Posljednje uređivanje:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
To možeš naštelovati jedino kalibracijom a ne tablicama.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Momci imam pitanje jedno,da li se može sijati lucerna sa sijačicom za žito,znaci da su krupni zubci na sijačici,pitam zato jer znam da sijačice za trave imaju i te manje zubce i gušce redove,a lucerna je sitna pa neznam kak bi to išlo.
Dosad nisam radio sa zitnom sijacicom pa neznam točno kak sve funkcionira,sijacica mi je trebala danas doći izvana(za trave i žito je bila) ali mi ju covjek nije dovezao jer kaze da su mu ju prodali ispred nosa,i sad mi posuduje ovu sijacicu da si posijem,pa me zanima dal bude to islo,on kaže da može.
Radi se o ISARIA 6000 sijačici 2.5m,nisam sasvim siguran ali mislim da je taj model u pitanju..

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Moja nodetova ima sitne zupce za djetelinu al bas nisam siguran da bus mogel na krupne zupce sijat travu i djetelinu

same1993

Član
Tu od
30 Sij 2014
Poruka
154
Pametovanja velikih. Ja imam s krupnim zubcima i normalno sijem i travr i djeteline i soju i psenicu.
To uopce nema veze samo si ju iskalibriraj koliko oces da ti baca i to je to. Evo bas jucer sam posijo ovu novu pioneerovu djetelinu na 2ha i maltene sam ju u gram posijo

Posljednje uređivanje od moderatora:

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Evo dovezao ja sijacicu i probao sijati i ide to. Namjestena je na oko 30 kg po hektaru.Lucerna soča je u pitanju slovenska i kažu slovenci da je kila za 300 kvadrata.
Danas je bila proba i uštimavanje tek..
Kolko ti kolega sijes po hektaru?
49f177acecb7a0359f6e0ffe90bc4d79.jpg

3b644e05325e52d0d10f93caca681fb3.jpg

6b6e383b313ce0f89d64305a0796059a.jpg

Posljednje uređivanje:

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Pametovanja velikih. Ja imam s krupnim zubcima i normalno sijem i travr i djeteline i soju i psenicu.
To uopce nema veze samo si ju iskalibriraj koliko oces da ti baca i to je to. Evo bas jucer sam posijo ovu novu pioneerovu djetelinu na 2ha i maltene sam ju u gram posijo

Kolko je kilogram te djeteline i kolko ide na hektar

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Ja sam cuo da je ta pionirova oko 70 kn i kao da oni garantiraju da bude trajala 7 godina....

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Po meni je bolja sa diskovima u svemu od ove sa ulagacima, a jedina mana naspram ulagaca je da hocu zastekati lezajevi na diskovima i to je onda malo problem promijeniti..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Imam Olt sa diskovima barem 20 godina i nikada nisam ležaj mjenjao, stalno je u suhom, ako ju perem perem okolo po diskovima ne. Ovi što ju komplet peru znam i da ležaje mjenjaju. Ne smetaju joj biljni ostaci dok ulagač ispred sebe gura.

davor22

Član
Tu od
24 Lis 2009
Poruka
699
kako za djelove npr. za isariu ili amazome tih ima najvise sa ulagačima,a imt 21 red bi uzeo sa diskovima ,ako je tesko naci rezervne djelove za one

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Neusporedivo je bolja sijetva sa disk ulagačima.Ja sam na svoju isariju ugradio diskove od olt game,to mi je bila naj jeftinija verzija doči do sijačice sa diskovima.

Najnoviji postovi

Na vrh