I kod mene je ista situacija, dosta radim usluge, a parcele male, pa ima dosta rucnog ubacivanja u silokombajn. Imam Sip 90D i teram ga sa TD7506A on ima osigurac, slicno kao na balirkama koji usled opterecenja pukne, zamenis ga i teras dalje. Problem je sto se on nalazi u masti, pa dok ga zamenis ostanes zamazan do lakata. Malo sam popustio remene pa kad mu je opterecenje proslajfaju remeni i zaglavi, zastopa. E samo sto ja imam drugi metod za ove sto ubacuju rucno, ko ubaci mnogo i zaglavi, on mora sve da cisti i resava problem, tako da nece bas da ubacuju mnogo.
Kad smo vec u ovoj temi, silokombajn mi je zreo za remont, zavrsio je sezonu, radi i dalje, ali mora da se remontuje za sledecu godinu. Nozevi na rotoru su dosli do kraja, i ne mogu vise da se ostre, brus je dosao do kraja, takodje lopatice na rotoru su se poderale, tako da mu je mnogo oslabio vetar, kao da nema snagu da izbacuje masu, pogotovu ako je malo vlaznije. Kontra je poderan, ni kruzni nozevi na ulaznim valjcima nisu bas u najboljem stanju.Trebalo bi sve to zameniti, zvao sam predstavnike za SIP i kada su mi rekli cene originalnih delova zamalo se nisam srusio. Razlika u ceni u odnosu na stari SK80 kao nebo i zemlja cak i za neke slicne delove, Pa me interesuje da li to praviti, kako se snalaziti? Hvala unapred.