• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SILOKOMBAJN

Marex

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
70
Kolega je uvezao dvoredni silokombajn nošeni, inače bavi se prodajom polovne poljo mehanizacije, međutim ne zna koiko je potrebno ks-kw da traktor može raditi normalno. Ako neko ima iskustva u radu sa ovakvim-sličnim silokombajnom, neka napiše iskustva.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,211
Nitko nezna, dali je netko probao kupiti okrugli kameni brus i zaljepiti na ploču od orginalnog brusa. I sa čim bi se to dalo zaljepiti?

Ja kupio okruglu brusnu šajbu složil novu okruglu ploču sa šarafima ,jedan čovjek mi zalijepil sa nekim dvokomponentnim ljepillom to namontirao nabrusio i ponovo skinuo jer mi je brusna šajba predebela. narav no uz malo mašte i pripasivanja i ovako debelu ču ju namontirati.
Silokombajn-Petinnger MEX2.
Brusna šajba-250*25 mm.

Dadarstef

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
35
Evo decki malo perverzije :D, spojili smo stari Sip240 i pz80 koji su nam bili tako reci za otpad, nismo ih koristili, sa Sip240 smo radili proseku ali nam je traktor gazio kukuruz i to nije stimalo i sada krajem 8. Mj stari dosao na ideju spojit sip i pz da bude troredni silomombajn i evo,cudo je tu i radi za nepovjerovat.
Inace imamo Pöttinger MEX-Ok.

0c641c93712e125590de90970aa0c6b2.jpg

<zetor>

Dobro znana faca
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
594
Susjed je slučajno ubacio sjekiru u silokombajn ( sip 80 ) i pokrivio ploču na kojoj su noževi , zna li tko koliko košta nova i gdje se može kupit ?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,954
Susjed je slučajno ubacio sjekiru u silokombajn ( sip 80 ) i pokrivio ploču na kojoj su noževi , zna li tko koliko košta nova i gdje se može kupit ?

Hočeš cijeli sip 80 ?

<zetor>

Dobro znana faca
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
594
Ne to sam napisal da se zna koji je kombajn u pitanju , a treba mu ona okrugla ploča (disk) na kojem su noževi .

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,211
Željko te pita da ti proda čitavi a ne samo ploču pa vi šarafite kaj vam treba.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dadarstef

Član
Tu od
6 Tra 2015
Poruka
35
Pa to je odlično ako je tako, Ja sam mislio da bez 120-130 ks nema ništa ;)
60ks po redu,znaci za dvorednog 120ks.
Mislim ne treba znacit,ako imas 6 cilindara motor onda to toliko ne igra ulogu.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Ma kojih 60 ks po redu. 64ks tjera 2 reda.
Evo siliranja s pottinger mex 3profi s-k, silira se sudanska trava sijana žitnom sijačicom svaki red.
Nema toga kaj pottinger ne posilira
Kaj velite na to? Vaši mogu tak silirati?

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Ako voze 2 nasilirala 20 prikolica. Po meni je glupo to brojanje prikolica. Nije isto ak je prikolica 5kubika ili 15 kubika. Samoutovarna je 14 a sipova za gnoj 13kubika. A i sigurno potroši manje od 120ks i 6 cilindara na 1ha

Najnoviji postovi

Na vrh