• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Silosi od pocinčanog lima

T

tomi

Guest
mene bi zanimalo dal zna tko gde bi se mogla nabaviti susara do neki 10tona ak ima ko ikakvih informacija bio bi mu zahvalan :))

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
mene bi zanimalo dal zna tko gde bi se mogla nabaviti susara do neki 10tona ak ima ko ikakvih informacija bio bi mu zahvalan :))

znam ja za dobru sušaru, al ovisi do kolko love raspolažeš?

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
kako se ponašaju ovi silosi od stakloplastike (bijeli) mislim ko rabljeni i koje im se cijene krecu meni bi trebali 2-3kom. od 15-20 kubika, i stio sam pitati dali je netko imao u prilici vidjeti puhalnik za žito na monofaznu struju posto ja nemam trofaznu a uvođenje je sada skupo... ili na benzinski/dizel motor?

B

BAGERISTA

Guest
E ovo se zove,,,:supz:silos,,,,...
Svaka čast,,ljepo odrađen posao,,...mora da ih je izdaleka ljepo vidit.8)

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Profesionalno napravljeno! :)
Dali ti je ista firma koja ti je prodala silose i montirala ih,ili ste sami slagali?
I ove temelje za silose,to je isto radila ista firma,ili dobiješ projekt pa angažiraš neku građevinsku firmu?

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
silose sam kupio od jedne firme iz okolice Vinkovaca, montirala mi je firma iz Križevaca, a temelje mi je radila lokalna građevinska firma.... silosi se vide izdaleka, tamo di nije zarašteno.... a di je, nevidiš ih ni sa 50 metara...visoki su oko 12 metara, još mora doč između njih elevator visok 18 metara.... i sušara bi trebala stić do kraja tjedna ili početkom idučeg.... i još jedan mali silos od 5 vagona za vlažno zrno (tampon čelija) čeka da se namontira...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,940
silose sam kupio od jedne firme iz okolice Vinkovaca, montirala mi je firma iz Križevaca, a temelje mi je radila lokalna građevinska firma.... silosi se vide izdaleka, tamo di nije zarašteno.... a di je, nevidiš ih ni sa 50 metara...visoki su oko 12 metara, još mora doč između njih elevator visok 18 metara.... i sušara bi trebala stić do kraja tjedna ili početkom idučeg.... i još jedan mali silos od 5 vagona za vlažno zrno (tampon čelija) čeka da se namontira...
Novosel? ,,

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Koliko šoldi ako se smije znat pojedinačno,dal češ tražit kakav povrat iz fondova itd

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
taj silos drzi 500t ????? visok je 12m, koliko je sirok... ili koliki mu je fi ako to znas da neides mjerit... hvala...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
taj silos drzi 500t ????? visok je 12m, koliko je sirok... ili koliki mu je fi ako to znas da neides mjerit... hvala...

fi mu je 9,2 metra, kak nebi znal napamet, pa mjerili smo ga valda 100 puta i gledali u projekte kad smo radili temelje....

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
daniel2356 koliki ti je kompletni kapacitet sad, sa sva tri silosa :scratch:scratch

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
evo mojega silosa :D
ovak zgleda prije čiščenja
slika0092z.jpg

a ovak posle čiščenja
slika0095e.jpg

i imam jedno pitanje,do sad sam stavljal uvijek najlon na pod silosa,a ovaj put nisam stavio jer mi je ovaj več stari dosta i poderan,i nemam sad ništa,a več sam silos napunio,jel može biti kakva pizdarija kad nema najlona na podu ?

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
fi mu je 9,2 metra, kak nebi znal napamet, pa mjerili smo ga valda 100 puta i gledali u projekte kad smo radili temelje....

ili ti ga 747 metara kubnih i još nesto sitno po silosu....svaka cast to je posao.... meni bi bila dosta jedno 5% od jednog silosa!

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
pošto imam u planu napraviti dva tri silosa i gledam sto jeftinije proči ali i da bude funkcionalo dali je netko radio silos četvrtasti od ravnog lima neka dimenzija 2x2x4 (zadnje je visina) plus 1,5m noge, kosi dno i krov dali uopce neka firma radi (prodaje) nesto slično....

i još nesto... vec sam pitao u drugim postovima i oglasima ali bez nekog rezultata....
dali postoi puhalnik za zito a da nije na trofaznu struju....:mad:
pošto nemam trofaznu struju:cry:

kebir

Član
Tu od
24 Kol 2011
Poruka
339
Za četvrtasti trebaš stranice od jačeg(debljeg) matrijala jer imaš 4 nezavisne plohe na koje dijeluje bočna sila.Kod okruglog je to malo izraženo jer postoji jedna a ne 4 plohe.Takav silos bi se mogao napraviti iz običnog pocinčanog lima debljine 0,50.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Za četvrtasti trebaš stranice od jačeg(debljeg) matrijala jer imaš 4 nezavisne plohe na koje dijeluje bočna sila.Kod okruglog je to malo izraženo jer postoji jedna a ne 4 plohe.Takav silos bi se mogao napraviti iz običnog pocinčanog lima debljine 0,50.

mislio sam raditi sa limom od 1mm ili 1.50 e sad pocincan ili farban ovisi o razlici cijene pocincani lim moram šarafiti a obican bim moga variti sto mi je jednostavnije, ukrucenja i noge bim radio sa L profilom od nekih 3,5mm ili 4 ili nesto sl. moj susjed ima savijacicu koja moze savijati lim pod pravim kutom do debljine od 4 mm pa sam mislio da mi savije lim od 4 mm u L profil sirine strane od 50mm
a unutra bim u sredini lima postavio dvije poprecno postavljene trake koje bi spajale dva nasuprotna lima od 3cm širine tako da drze sredinu lima u križ i spojene jedna za drugu u sredinu za pod bim napravio dva lima spojena kosu nagnuta na jednu stranu visina nogu 1,5m e sad ako radim višlji silos onda moram naci sistem za ga puniti a ako radim podni onda treba ubodni puž i to za svaki silos hm.... što je jeftinije????:scratch:scratch

PS: ili kupiti vec nesto novo.....:scratch:scratch

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
i imam jedno pitanje,do sad sam stavljal uvijek najlon na pod silosa,a ovaj put nisam stavio jer mi je ovaj več stari dosta i poderan,i nemam sad ništa,a več sam silos napunio,jel može biti kakva pizdarija kad nema najlona na podu ?[/QUOTE]
ako nemaš izolaciju na podu povuči će ti malo vlagu na dnu 99% sigurnu

Najnoviji postovi

Na vrh