D
dedek
Guest
Re: Sjetva kukuruza
Ma ne generaliziram ti ja nego je općenito tak, e sad ovisno od kud si.Ne kužim u kom to dijelu svijeta ima rana grupa veću opravdanost od ako ne kasnijih a ono bar srednje kasnih hibrida.Ja ne radim silažu ali pomažem frendu kod siliranja (Bc 462b - smiješno niska ali puno lisne mase pa na kraju prinos bio mrak).
Što se tiče Novog Sada kod nas na sjeveru imali tri ili četri pokusa (doduše bez to švicarca) ali ništa što bi čovjeka uzbudilo previše.
Nebih se baš složio sa tvojim generaliziranjem stvari ,npr, kod mene se samo mogu preferirati rani hibridi kukuruza sa silažu zbog puno stvari da ih sada ne nabrajam .A što se tiče Novosadskih hibrida, i tu si zasigurno u krivu bar što se tiče pokazatelja na mome području . Kolega je prošle godine sijao hibrid "ŠVICARAC" i prinosi su bili fantastični ,a što se tiče kvalitete silažne mase od tih hibrida to neznam,jer nije rađena analiza silaže ........[/quote]Helena kaže:.
Ma ne generaliziram ti ja nego je općenito tak, e sad ovisno od kud si.Ne kužim u kom to dijelu svijeta ima rana grupa veću opravdanost od ako ne kasnijih a ono bar srednje kasnih hibrida.Ja ne radim silažu ali pomažem frendu kod siliranja (Bc 462b - smiješno niska ali puno lisne mase pa na kraju prinos bio mrak).
Što se tiče Novog Sada kod nas na sjeveru imali tri ili četri pokusa (doduše bez to švicarca) ali ništa što bi čovjeka uzbudilo previše.