• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2007.-2008.-2009.-2010.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Re: Sjetva kukuruza

evo malo videa od sjetve kukuruza
[youtube:1i5k4cyz]FQ_9yCiFacY[/youtube:1i5k4cyz]
FQ_9yCiFacY-ove znakove stavljaj u [joutube][/joutube] zagrade
dino

B

Bobo

Guest

posijao svoje bijele kukuruze danas, te dobar dio"normalnih" kukuruza. Kupili smo po prvi puta KWS hibrid i to FIACRE o kojem ne znam APSOLUTNO NISTA. Sjetva na 20cm razmaka u redu i 15 i kan pomjesani 50:50 iz sijacice, ne znam koliko kg/kj(ha)

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

super hibrid,ja sam sa njim imao super iskustva i odlične prinose.sijao sam ga na 18cm,to ti je kukuruz koji se fantastično pokazao u 2007-oj i u prošloj godini kada je bila velika suša,klip mu je bio zdrv i u potpunosti popunjen,a rijetki su oni koji u takvim sušama popune čitav klip.

B

Bobo

Guest

Znaci, valja?

Sjeme je sitno u vrazju mater, da smo se iznenadili kad smo to vidjeli. Agronomci nam u Gudovcu prodali FIACRE i to je to, a Zdena opet prodaje pioneerov P85 svakome tko dodje za kukuruze pitati, a bere beracem. U trgovini ima valjda paletu tih kukuruza ;) Nama je BC uvijek bio dobar, a sad cemo vidjeti sto ce kws reci.

Da sijacicu prebacim na 18, trebao bih grijati lancanike da se otpuste s osovine, jer nikad nije taj par lancanika na sijacici koristen. Tako da mi je preostalo prebaciti na najmanji razmak moguci s postojecim lancanicima a to je 20cm, a na staroj mehanickoj sijacici to nema nikakve veze. Najtragicnije u cjeloj prici je to sto je kod mene kukuruz do sad sijan na razmaku ni manje ni vise nego 29cm... Zasto, kako nemam pojma, ali lanac je tako na njoj bio kad je kupljena, i tako je i ostavljen...

Starom danas nesto fali sjemena i njemu je to pregust sklop, da to po njegovom bas i nece valjat... zivi bili, pa vidjeli.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

Ako je sitno sjeme pazite da ne baca po više zrna,nekad je bio problem nabaviti pločice za sitno sjeme.

B

Bobo

Guest

Islo je ok. Sjeme je velicine kokicara, i te ploce imam.

V

Vedran

Guest

dino kaže:
Koji mi konkretni hibrid možete preporučit FAO 600,za silažu zrna???
Naveo si da Klimta nema u prodaji. Možeš sijati od KWS-a još Kaliffo i Kity, od Pioneera PR34N43, PR35F38, PR35P12, Bc 666, Bc Klipan to su ti od kasnijih hibrida za silažu zrna.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

I ja sam mislio najprije uzet fiacre,a onda sam nakraju uzeo amandhu,nadam se da nisam pogriješio...
A sad za drugu polovicu još neznam,vjerovatno kitty,ali to još nije sigurno...

Vedran,hvala,još ču malo pogledat po katalozima pa ču odlučit...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,502

josip123 kaže:
Jel to Zetor Super 50?
Izgleda lijepo pofarban. Jel još kaj slagano na njemu? Koje je godište?

T

tomonh

Guest

Ja sam posijal kladus od kws,fiacre je dobar crvenkast kukuruz

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334

ZJ kaže:
josip123 kaže:
Jel to Zetor Super 50?
Izgleda lijepo pofarban. Jel još kaj slagano na njemu? Koje je godište?
motor ,mjenjač,hidraulik,volan.ma u biti je sve na njemu novo jer je pokojni djed imao još jednoga u dijelovima i to novima.sve sam na njemu radio sam osim limarije koju je napravio brat.svaki vijak je na njemu nov pa čak i gibnjevi.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386

popikali danas nesto kws-a.
za razliku od lani na ovoj parceli, sada se pripremilo puno puno bolje. potanjurali smo prije nego se brdo stiglo zapec, ali zato je ispod njega ostalo malo vlaznije. sto cete i vidjeti :mrgreen:

dsc00249800x600.jpg

dsc00250800x600.jpg

dsc00255800x600.jpg

ferko je dosao do pola uvratine, prikolica malo propala i ferko ni makac. tako 2 puta pa izgurali sa mf-om u rikverc na tvrdo.
potrosili nesto umjetnog i isli se okrenut.na vrhu je izgledalo suho i krenuo mali bez problema.
ali..
dsc00253800x600.jpg

e sad, neznam koliko mi je ovo pametno postavljat da nebi krenuli s drvljem i kamenjem :scratch

[youtube:14bgpfv8]Lvms2U3rAOU[/youtube:14bgpfv8]

za lagane poslove je zakon, ali ovo mu ipak ne lezi..

dsc00254800x600.jpg

ostalo ce cekat da prodju kise posto su druge parcele jos dosta mokre..

A

AGRIPLUS65

Guest

na videu nije sofer za posal a ne ferac,ja danas krenil u sjetvu ali se i brzo vratil,ako ima ko kise mogal bi malo posudit :prayer:

H

Hurlimann86

Guest

Današnja priprema za sutrašnju sijetvu.
Sad moram sijati sa zetorom jer je manji hurli na popravku, malo si je pomješao vodu i ulje :oops: :oops:

B

Bobo

Guest

Nije IMT za svakoga... Ne ne...

U prvoj brzini je pre spor za ovakve akcije, kad vec moze dobiti toliki zalet... jos da je manji luk pravio, izaso bi samo tako. Ok, lako je meni pisati kad nisam tamo bio, sta je JE al svejedno teret je to.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500

popikali danas nesto kws-a
Šta si popiko od KWS-a??? :mrgreen:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

ja do idučeg tjedna ne sijem. možda pod kraj ako če se dati. u subotu vozio đubar i najprije stari prepao sa zetorom onda ja nagarbusio do getribe s mf-om 560 ali tak da me nije mf 3060 mogao povuč :mrgreen: onda je poslove preuzeo 3080 i sad netrebam orat samo rotodrlajče gore kad sam kanale napravio :oops: :oops: :oops: :mrgreen: bit če neke slikice sutra od oranja ako če se dat šta izorat. neznam kako kod vas al kod mene je sve mekano i propada

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844

daniels kaže:
eto posijal danas 462 oko 1,5ral i isto toliko pajdaša kaj mi je ostalo sjemena to ču izmješat i posijat.dva puta kultivacijom špricanje motivelom turbo i valjda bu o.k

Jel dobar taj motivel turbo, ja sam prošle godine špricao s primextra gold i sve mi zaraslo u korov, sad razmišljam o lumaxu, nešto su mi sumnjiva ta njihova sredstva za špricanje, prije kad se pošpricalo ni travke nije bilo, a danas špricam dvaput, a korov raste :?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh