• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2013.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Pioneer 1. skupina u Bjelovaru 385kn pakiranje 25000 zrna. Rabat nesto sitno

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
U globalu su dekalb i Pioneer smanjili rabat10% a dekalb je i digi cjenu.
Prva skupina 820kn a 135 je zastita 50000 zrna
A Pioneer 327 kn 1skupina i zaštita od 70-100 kn znaci da za njih dvoje treba 1200 kn bez PDV na ha.
Ako je zaštićeno sjeme...

Di je to Pioneer po toj cijeni

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Gdje ga naručio, tretiran, cijena? :)

ništa se nezna još, uzeo tu u kvartu kod jednog privatnika. Kaže da je cijena neznatno otišla malo gore u odnsu na prošlu godinu.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Ja pito juce u Poljocentrovoj trgovini u Bj. Stigla roba 385kn pakiranje (ne tretirani)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ja pito juce u Poljocentrovoj trgovini u Bj. Stigla roba 385kn pakiranje (ne tretirani)

ne kužim, šta se smatra pod "ne tretirani" pa jel nije svako sjeme zaštićeno protiv nametnika?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
ne kužim, šta se smatra pod "ne tretirani" pa jel nije svako sjeme zaštićeno protiv nametnika?

Nije. Ovo zasticeno ces platit stotinjak kuna vise za paket

Django

Član
Tu od
7 Stu 2011
Poruka
91
Ja sam prošle godine sijal 3381 od KWS, tertiran Cruserom (badava) 25k koštalo 360kn, zrno je dobro, slično ko h24 ili a 24 od pioneera. Jedino se a24 malo bolje pokazal pri pjesnatom tlu!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Svaki hibrid je tretiran s osnovnom zaštitom da tak to nazovem.

A ovi kaj su tretirani s Ponchom, Guachom, Cruiserom i sl., te zovemo "tretirani" s "nečim".

Django
Za kaj si koristil 3381 i kak se pokazao. Ja bi ga ove godine probao za berbu u klipu, preporučaju ga za to.

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369

A ovi kaj su tretirani s Ponchom, Guachom, Cruiserom i sl., te zovemo "tretirani" s "nečim".

Django
Za kaj si koristil 3381 i kak se pokazao. Ja bi ga ove godine probao za berbu u klipu, preporučaju ga za to.

I kakva je kvaliteta zrna kod kws 3381

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
I kakva je kvaliteta zrna kod kws 3381

3381 odličan za silažu zrna, znači šrotanje i konzerviranje tj. mljeveno sirovo zrno...kak vam je jasnije.
odličan u ishrani goveda...
to znam kaj mi je gosp. Milas rekel...
nisam ga sijal, iako sem tražil sjeme al nesem našel prošle god
nadam se d ove budem!

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
nisam baš pratio raspravu, ali da li mi možete reci,objasniti koje sorte ili koje fao grupe najbolje podnose skladištenje, u klipu a koji u zrnu?

Django

Član
Tu od
7 Stu 2011
Poruka
91

Django

Koristil sam 3381 jer je bil zabadava tretirani, zanči tretirani kws hibrid je kooštral oko 420 kn a ovaj je bil tretiran cruserom za 360 kn, e sad dok kupiš neznam 60 kom to ti je 5000kn, još sam sijal i A24 i H24 i svi tri su poprilično slični jedino kaj se A24 pokazal bolji na pjesnatim tlima (valjda ima jači korjen), sve u svemu dobra kuruza sa jako ljepim zrnom

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
http://www.bc-institut.hr/katalog kukuruza_013_web.pdf

Evo Bc-ov katalog za 2013. godinu. Mislim da bih mogao probati ovaj 344 za vršiti u zrnu. Ako nađem sjemena..

Sve manji izbor hibrida tretiranih insekticidom, a sve više prisutnih insekata koj nam čine štetu. Još jedna stavka na već ionako preskupu sjetvu.

Ima u kojoj poljoapoteci u okolici V. Gorice, Zagreba KWS sjemenskog kukuruza?

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
http://www.bc-institut.hr/katalog kukuruza_013_web.pdf

Evo Bc-ov katalog za 2013. godinu. Mislim da bih mogao probati ovaj 344 za vršiti u zrnu. Ako nađem sjemena..

Sve manji izbor hibrida tretiranih insekticidom, a sve više prisutnih insekata koj nam čine štetu. Još jedna stavka na već ionako preskupu sjetvu.

Ima u kojoj poljoapoteci u okolici V. Gorice, Zagreba KWS sjemenskog kukuruza?

Dali je izašao katalog OS hibrida

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh