Ako si par kilometara od bioplinare onda je to ok rofl):
Nisam ,ima oko 40km.
Ako si par kilometara od bioplinare onda je to ok rofl):
Reko mi rođak koji će za tu bioplinaru posilirati cca 100 kj da mu se prinosi kreću 35-40 tona po kj.
Nikakvo čudo, to bi bio neki normalan prosjek, ja sam lani imao sa površine 0,65 kj 23 t silaže, KWS Mikado je bio.
Dobro rođaku ide. To je oko 70 t/ha. Svaka čast.
Ispričavam se ako sam na krivo mjesto postao ovo, pišem na nalog roditelja koji su malo stariji te veoma zabrinuti. 15.6. posijan je kukuruz od 100 dana, Osječki hibrid, dobro je urodio, svaka stabljika ima po 2 klipa, a na glavnom klipu rastu izdatci iliti zaperci. Znači nema zaperaka iz same stabljike, već iz klipa kukuruza. Što to znači, da li treba ručno otkidati svaki ili ostaviti tako do berbe? Dodatni komentar: "to se još nikada nije dogodilo, nikada nismo imali takav."
Meni je to malo cudno, sad sam se cuo sa gospodinom koji je zaduzen za otkup, sve mi je to nekako preidealno....think):.... naime racunica je predobra. uzmimo u obzir najave cijena suhog zrna, od max 0,90 kn/ha.
- Recimo prinos od 8 t/ha suhog zrna donosi 7200 kn/ha +pdv (bez troskova susenja i prijevoza)
- osobno misljenje je da na hektaru takvog kukuruza mozes dobiti cca 40 t/ha silaze sto donosi cca 10000 kn/ha +pdv (bez prijevoza, s tim da je covjek rekao da ce napraviti deponij u Ivanicu znaci prijevoz je 18 km za mene)
Mozda malo previse kalkuliram, ispravite moje netocne navode ako sam negdje pogrijesio, i na kraju pitanje da li je tko s njima radio da li su sigurni sto se tice placanja, velim sve je to predobro......:icon_e_wink:
Kolega KWS zakaj se Mikado teško silira ?
Ako puno kukuruza ode u silažu i bioplinare, što će ostati za zrno.