• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva KUKURUZA 2014.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Evo i moga sav je nejednak bio ja par dana pod vodom ovaj štoje žut.
A valjda će nadoć.
IMG_0325.jpg
[/url]

image free hosting[/IMG]

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Tako i kod mene kaj sam u postu prskal katastrofa, a sa lumaksom u 3-4 lista super ...

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Zašto na nekim stabljikama koje imaju normalno 6-7 listova listovi ostaju umotani i stabljika izgleda kao da će poleći, umotani su kao cigara. Nije špricano, nema nametnika, OS403. Većina njive je ok, možda od vjetra ili što.

I kod mene skoro na svim parcelama imam takav slučaj. Radi se o OS i KWS. ne vjerujem da je vjetar.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
To frkanje listova je jedino i isključivo zbog nedostatka vlage (bilo da je jako zakorovljeno pa korov potroši svu vodu iz tla, ili je pjeskovita zemlja pa kukuruz jednostavo izgori na suncu, ili se stvorila pokorica i pukotine na zemlji pa vlaga isparava brzinom svjetlosti). Ja sam ove godine malo požurio s kultiviranjem baš zato da se malo zatvore te pukotine u zemlji jer je kukuruz izgledao stvarno otužno, nikako mu neodgovaraju ove vremenske prilike - prvo potop mjesec dana neprestane kiše pa onda jako toplo i sunčano... :icon_pidu:

Posljednje uređivanje od moderatora:

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Da bit če veselo u jesen.
Oni kaj ste spravili kukuruz za prodaju u jesen, kak ide prodaja?

tomo001

Član
Tu od
11 Pro 2012
Poruka
447
Samo vi kemijajte, dok je Lumaxa..samo Lumax.

Slažem se. Ove godine sam ga prvi put koristio. Kukuruz sijan 1.5, a prskano je 2.5. i kukuruza čista, neće trebati nikakovih korekcija, iako sam se bojao da ga sve one silne kiše ne isperu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I ja ču nagodinu probati tog hvaljeniog Lumaxa.

Ove godine sam nešto uslužno prsko s njim, pa sad pratim rezultate :)

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Prve godine kad je LUMAX izašao sam prskao s njim, i djelovanje mi je bilo brojkom i slovom 0 (nula), doduše možda zato što nije bilo kiše iza toga tjednima i mjesecima, i od onda se ja i Lumax baš i nevolimo jer sam potrošio duple novce na prskanje te godine. :mur:

jesse

Član
Tu od
15 Lip 2014
Poruka
157
Ja sa Lumaxom špricam od kad je izašao,i kukuruzi su uvijek čisti.Eventualno nekad ubacim Trawela u otopinu Lumaxa ako ima puno pirike

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
I ja spricam Lumaxom od kad je izasao na trziste i niti jedne godine nije podbacio. Ove godine sam probao kontaktnim i ne svidja mi se to bas, trava jos uvijek nije nestala a kukuruz dugo boluje.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Lumax je onako neloš al ostane trave poslije njega, kombinacija Tarot+Dikocid sve počisti samo treba imati novaca za to.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
U mom slucaju Lumax mi unistava sve osim sirka i pirike, ali nje nema puno.. Tako da mi je nezamjenjiv zasada.. A obicno prskam dok je kukuruz 2, 3 lista i dok trava onako malo proviri iz zemlje..
A s ovim sirkom svake godine pomalo muku mucimo, jednostavno da neznam kako ocistim svoju njivu, kad uvijek poneki medas ga ima kod sebe i dok njegov ode u sjeme vjetar ga donese k meni i eto ga..

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Hm, registracija mu važi do 23.12.2023.
Kažeš ukida se? Ako je tako, trebati će pripaziti šta se koristi da ne bi bilo bespotrebnih kazni.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh