Ne držim Zn-sulfat (tako da je informacija o primjeni Zn-sulfata, doista bila bez osobnog komercijalnog interesa); ali isto tako da je 1 kg Zn-sulfata 700,00 kn je van svake pameti, pa to je marža bar 500%, to je netko htio dignuti masnu lovu. :icon_pray:Kolika je cijena vašeg Zn-sulfata,imate li kakvog promotora u Slavoniji i preko kojih firmi vršite distribuciju svojih gnojiva?
Zn-oksid može, ali ide samo folijarno. Treba to tehnički iskombinirati sa nekim herbicidom poslije nicanja ili sa insekticidom protiv zlatice.ja sam se raspitivao za cink-sulfat,cijena je bila oko 700kn/kg.a cijena cinkovog-oksida je bila 70kn/kg,pitanje je kako svi govore da je cinkov sulfat najjeftiji oblik cinka??dali bi biljka mogla usvojiti cinkov oksid??
dali se moze naci negdje povoljnije??
Što se tiče startnih gnojiva, mislim da će teško ići ispod cca. 400,00 kn + PDV za 25 kg (to je jedna vreća), i to je min. količina za 1 ha. Ali treba i poseban dozator za mikrogranulate na sijačici (ne ide direktno sa sjemenjem kao kod pšenice ili repice).ja osobno ove godine mislim smanjiti kolicinu umjetnog gnojiva i uvesti startna gnojiva..jos moram odgonetnuti gdje pronaci jeftina startna gnojiva...
Znao sam da se baca previse nepotrebno :mur:dino u 500kg 3x15 imaš po 75kg N,P i K i to platiš negdje cca 1800kn+ urea 260kg znači još cca 115kg dušika(tog dušika možda iskoristiš 40kg) i to platiš recimo 800kn.
znači u startu si potrošio 2600kn a bacio si 190kg/ha dušika,75kg fosfora i 75kg kalija.ovdje si bacio previše dušika i bacio si novac.
recimo da zaoreš 200kg KCl-a,150kg MAP-a potrošit ćeš cca 1500kn,a u predsjetvenoj gnojidbi baciš 150kg urea-e i 150kg 3x15 potrošit ćeš 1100kn što znači sve skupa 2600 kao i u tvom primjeru.sa ovakvom kombinacijom dobiješ 142kg kalija,103kg fosfora i oko 110kg dušika.u kultivaciji baciš još 250kg kana i uspjeh ne može izostati jer sam ja i sa dosta manjom gnojidbom vršio 11-12t/ha.