Evo malo o Belarus traktorima
STJEPAN BRAJKOVIĆ IZ GORJANA OGORČEN KUPNJOM NOVOG TRAKTORA, A, POUČEN SVOJIM LOŠIM ISKUSTVOM, STRAHUJE I ZA DRUGE
Na novom traktoru iz čista mira otpao kotač!
GORJANI - Mogli smo poginuti i ja, i još dva čovjeka koje sam vozio na traktoru! Tko zna koliko je možda još takvih traktora na našim cestama, a da ljudi i ne znaju da zapravo imaju problem s njima, prepričava Stjepan Brajković iz Gorjana nemili događaj koji mu se nedavno dogodio u selu kada su on
još dvojica kolega, kaže, tu nebezazlenu situaciju izbjegli za dlaku. On je svojim traktorom, kupljenim prije godinu i pol dana, prevozio 20 metara drva, za što ima prijavljen obrt, a kada je, pri brzini od 40 kilometara na sat, otpao prednji desni kotač! Do tada Brajković s tim vozilom, koje je pod garancijom bilo godinu dana, a koja je nedavno istekla, kaže, nije imao problema.
- Kada smo traktor došlepali kući, neugodno sam se iznenadio kada sam uvidio da se osovina s tog kotača “usukala”, a to je dio koji bi u slučaju nekih problema trebao posljednji otići! Odmah sam nazvao tvrtku Jurval u Vrbovcu, od koje sam kupio traktor, i e-mailom im poslao snimke “usukane” osovine i drugih detalja, a oni mi na to odgovaraju da sam “presilio” traktor! Nisam imao mira, pa sam skinuo i drugi, lijevi prednji kotač i shvatio da je i on, u slučaju nekog, pa i manjeg udarca, pred otpadanjem jer se i njegova osovina već počela “usukivati”, kaže Brajković.
Dodaje, potpuno novi traktor kupio je u Jurvalu d.o.o. u Vrbovcu, u ožujku prošle godine. Riječ je o tipu "Bjelorus 1222", 130 KS, proizvedenom u bjeloruskom MTZ-u. Odlučio se upravo za taj tip traktora jer je na glasu kao radni, dobar traktor, pogodan za rad u šumi. Za njegovu kupnju, jer mu je nužan za posao s drvima i rad u polju, podigao je kredit od 37.000 eura uz mjesečnu otplatu od 4.000 kuna.
- Zvao sam Jurval u Vrbovcu, gdje je i servis, radi reklamacije, zatražio da srede oštećenje i da provjere i ostala vozila iz te serije jer na cestama u našem, poljoprivrednom kraju znatan je broj traktora upravo tog tipa “Bjelorus”. No, u Vrbovcu su me nekooperativno odbili. Traktor mi je nužan za posao od kojeg živi moja cijela obitelj, a zbog kvara, posao mi stoji od pretprošlog petka i to u jeku sezone s drvima, no u Vrbovcu nisam naišao na razumijevanje za svoju situaciju, pa razmišljam i o tužbi protiv njih", najavljuje Brajković.
Jurval: Stižemo u ponedjeljak da pregledamo kvar
“Jurval nikoga nije odbio u ovakvim i sličnim situacijama, pa neće ni gospodina Brajkovića, koji je stekao krivi dojam. Izići ćemo i radi njega, i radi sebe, jer njegovo zadovoljstvo jamči i naše, ali i zadovoljstvo sljedećeg kupca. S obzirom na to da smo udaljeni od ovoga kraja 250 kilometara, ne možemo poslati servisera isti dan, ali zato će naši stručnjaci posjetiti gospodina Brajkovića u ponedjeljak, 17. rujna, i na mjestu događaja snimiti stvar te, ako treba, poslati vozilo u tvornicu. U svakom slučaju, ne bježimo od satisfakcije kupca, ali ni od činjenice da je garancija na traktor istekla, kaže suvlasnik i direktor Jurvala d.o.o. iz Vrbovca Valent Juršetić, ističući kvalitetu i radne osobine upravo tog tipa traktora, koje, dodaje, koriste i Hrvatske šume.