Pozdrav forumašima :icon_wink:
evo i par slika moje Sonalike - Solis 50
Dakle ukratko o traktoru:
Euro3 motor - 3 cilindra, 50 KS, 4 brzohodne i 4 sporohodne brzine
utezi, servo, kompresor, 4 izvoda hidraulike (2 dvosmjerno i 2 promjenjivo djelovanje), bez prednje vuče,
grijana kabina, ugrađeni radio, mjenjač sa strane (brzohodno-sporohodno lijevo, brzine desno).
Kupljen u 7 mjesecu u SE-KRI u Mirkovcima kod Vinkovaca, cijena 120 000 kn, trenutno ima odrađenih 48 radnih sati.
Inače traktor je kopija Zetora 3320..pa se nadam da bi mogli i pojedini dijelovi odgovarati..
Dojmovi o traktoru su zasad (u ovih 48 radnih sati) pozitivni, traktor dobro vuče, vrlo je brz u transportu (max brzina mu je 38 km/h tako da ne mora imati iza onaj trokut predviđen za vozila sporija od 35 km/h), šalta se OK, uopće ne dimi kod opterećenja i nema skupe i komplicirane elektronike..
Što se tiče mana najveća je što nema 5 brzina, ovako je dosta velika rupa između 3 i 4 brzine i tu fali još jedna, zatim kompresor je ugrađen prenisko (što se vidi i na slikama) i mislim da ću morati smisliti nešto da ga prebacim malo više a i električna instalacija mi se čini nešto lošija mada je to moj subjektivni dojam..
think):
Sa dilerom sam zadovoljan tak-tak.. nešto su malo kasnili kod isporuke ali ništa strašno i čini mi se da su mi uvalili stari akumulator sa njihovog salonskog primjerka jer je akumulator poluprazan pa ću izgleda biti prisiljen ubaciti novi..
Zasad sam s obzirom da je još u fazi razrađivanja radio s njim samo lagani prijevoz, malo je radio sa sjetvospremačem i posijao jutro pšenice, nakon 50 rs ide servis i nakon toga se mogu raditi svi poslovi pa ćemo vidjeti kako će se traktor dalje pokazati...
Eto toliko zasada od mene, kad bude novih dojmova o traktoru, servisu, dijelovima itd, itd... bit će još koji post..
:icon_e_biggrin:
Nema slika jer su attachmenti krivo postavljeni