Banijac 82
Član
- Tu od
- 1 Sij 2012
- Poruka
- 342
jel ova žuta prikolica utva pančevo ili se varam
Taj mehanizam i to sto nisu stavili euro kopcanje na poluge mi se naj vise zgadilo kod Deutza, pa kako ih njie sramota na traktoru od 40.000 eura tako nesto napraviti, te inzinjere bi trebalo u zatvor. Pa i kinezi nazad stave dva dugmeta i euro kopcanje da radis sa traktorom kao covjek.
Taj mehanizam i to sto nisu stavili euro kopcanje na poluge mi se naj vise zgadilo kod Deutza, pa kako ih nie sramota na traktrou od 40.000 eura tako nesto napraviti, te inzinjere bi trebalo u zatvor. Pa i kinezi nazad stave dva dugmeta i euro kopcanje da radis sa traktorom kao covjek.
Slažem se, nemoraju biti ni dva dugmeta već samo neka jednostavnija ručka, ovo je kompliciranje bezveze.
Za 40.000e bi trebalo biti i to ne samo dva za hidrauliku nego i jos jedno za kardan
Jao kolege vidi se da niste informirani ni malo o SDF traktorima :icon_hang:
Dajte malo surfajte po tom internetu i gledajte šta sve imaju od opreme i šta se može nadoplatit.
Kako nebi imao SDF brzo kopčanje,ima svaki novi SDF jedino ako tražiš obično kopčanje onda je ono dodatna oprema.Ona dva dugmeta za podizanje hidraulike je dodatna oprema,inače taj traktor je više klasični više za ljude koji vole mehaniku. I da ima ono dugme za palit kardan od iza na blatobranu.Ona ručka za podizanje hidraulike nije ni malo komplicirana,to sad rade na svim novim traktorima tak,na zetorima,NH itd. malo surfajte kolege pa ćete znat.Taj mehanizam je bolji od onog klasičnog šta imaju stari zetori koji imaju ručku gore dolje,gdje ti moeže nešto past na nju i spustit ti hidrauliku a da ni neznaš. I nije traktor 40 000€
heh treba se reklamirathehe... Malo reklame nije na odmet. :
Kakvu balirku imaš, može li koja slika?
Što je prodaješ?
ne varas se. svojedobno prava prikolica..
Jao kolege vidi se da niste informirani ni malo o SDF traktorima :icon_hang:
Dajte malo surfajte po tom internetu i gledajte šta sve imaju od opreme i šta se može nadoplatit.
Kako nebi imao SDF brzo kopčanje,ima svaki novi SDF jedino ako tražiš obično kopčanje onda je ono dodatna oprema.Ona dva dugmeta za podizanje hidraulike je dodatna oprema,inače taj traktor je više klasični više za ljude koji vole mehaniku. I da ima ono dugme za palit kardan od iza na blatobranu.Ona ručka za podizanje hidraulike nije ni malo komplicirana,to sad rade na svim novim traktorima tak,na zetorima,NH itd. malo surfajte kolege pa ćete znat.Taj mehanizam je bolji od onog klasičnog šta imaju stari zetori koji imaju ručku gore dolje,gdje ti moeže nešto past na nju i spustit ti hidrauliku a da ni neznaš. I nije traktor 40 000€
a čuj malo nekad mu pofali malo snage ali pretrpi to on kad sam s zetorom baliral s 6945 zetorom on je napravio odlične bale al mi je sad on u remontu pa nisam mogao s njim balirati ali inače bale su i ovako dosta tvrde.Kolega zekson, super je ova mala balirka, malo mi se čini koda radi mekane bale, no vjerujem da malo snage traktoru fali prilikom sabijanja...
Vidio sam oglas na njuškalu i malo mi se čini prenapuhana cjena, onak realno, mislim da bi 3000€ bilo uvrh glave za takav stari i mali stroj.
He, he, he Dado neboj se ti za moju informisanost o traktorima :8):
Grijesis oko kopcanja, ljudi su kod mene kupili novoga DF koji je vec bio na skladistu i bio je sa obicnom kopcanjem, kupis novi traktor od 100KS RENOMIRANE marke i dobijes obicno kopcanje, sramota punch):
Probao sam tu rucku za podizanje hidraulike, to je da bog sacuva, dugme je ipak dugme, a i ona rucica na Zetorima ako iskljucimo da nesto moze pasti na nju je daleko bolja od ovoga.
A batali tu foru sve dodatna oprema, jos malo ce i osnovni tockovi biti dodatna oprema
Za 40000e bi u osnovnoj opremi to sve trebalo biti, pa on nema ni rotaciju i to mu je dodatna oprema, pa to ima i IMT, a kinez ima i rotaciju i tegove, sad cak imaju i prednje blatobrane, svu dugmad itd....
Da, nije 40.000e, nego je 39.600 :icon_e_biggrin:
He, he, he Dado neboj se ti za moju informisanost o traktorima :8):
Grijesis oko kopcanja, ljudi su kod mene kupili novoga DF koji je vec bio na skladistu i bio je sa obicnom kopcanjem, kupis novi traktor od 100KS RENOMIRANE marke i dobijes obicno kopcanje, sramota punch):
Probao sam tu rucku za podizanje hidraulike, to je da bog sacuva, dugme je ipak dugme, a i ona rucica na Zetorima ako iskljucimo da nesto moze pasti na nju je daleko bolja od ovoga.
A batali tu foru sve dodatna oprema, jos malo ce i osnovni tockovi biti dodatna oprema
Za 40000e bi u osnovnoj opremi to sve trebalo biti, pa on nema ni rotaciju i to mu je dodatna oprema, pa to ima i IMT, a kinez ima i rotaciju i tegove, sad cak imaju i prednje blatobrane, svu dugmad itd....
Da, nije 40.000e, nego je 39.600 :icon_e_biggrin:
i nije bio 39 600 nego 35 400€
.