• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Re: Spremanje trave

Ne bi im smjelo biti ništa! Bilo bi bolje da su pod krovom, ali...
Ako ih slažeš u piramidu na otvorenom malo pričekaj da se posuše prije nego ih pokriješ.

M

mladi kosac

Guest

moje bale su bile vani cijelu zimu i kada sam ih razmatao prvih 10 cm sam morao odbaciti tj samo toliko je zakislo

M

mladi kosac

Guest

evo slika od jučerašnjeg baliranja i sakupljanja u petak na 3jutra i jedna četvrt je bilo 45 bala,sakupljao sam sa suncem pa je zbog velike mase prabacivalo redove pa je stari morao vilama popravljati i to je prevagnulo u odluci da kupimo pauk
dsc00262vu.jpg

dsc00265q.jpg

dsc00266d.jpg

dsc00269f.jpg

dsc00272j.jpg

majstore,znas koja su pravila za slike.ako svi postave kako treba,mozes i ti..moderator

B

bvrhove4

Guest
muhe

Forumasi pomozite kako se vi rijesavate muha na svojim gospodarstvima u stalama cime ih hranite ja sam kupovao AGITA se zove preparat ali toga nisam nasao pa sam uzeo Muhamor ali nije nesto a ovaj prvi preparat ce ukinut zbog EU POMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

perje

Član
Tu od
2 Ožu 2010
Poruka
38
Re: muhe

Postavi one trake što se lijepe na strop, ili namažeš karton ljepilom za miševe.
Ja imam žute granule "Fly bait". Ima ih u poljoapoteci,kad ga muha pojede,počne se vrtiti u krug,ubije joj živčani sustav.
Možeš i pošpricati zidove,grede,gdje god se skupljaju s nekim sredstvom.
Ali ništa ih nemože skroz uništiti.

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

AGITA je odlicna,cak sam pospricao zidove i u vikendici i nigdje ni muhe ni komarca nicega.
Samo sto nije toliko dugotrajna.
U Gudovcu na sajmu sam pricao sa nekim covjekom imao je preparate protiv muha,ostavio sam mu svoj email adresu,rekao je da ce se javiti jer sam se zainteresirao za proizvode. Medutim nista od njega.
Steta sto nisam zapamtio ime proizvoda.
Ali znam da mi je napricao da naprosto ubija sve sto leti u stali,a zivotinjama ne smeta.

Ja sam po stali objesio flase plasticne,a po njima ljepilom presao,i muhe su se nahvatale na to.
Mozda da je izbusiti flasu pa uliti nesto slatko.

nenad393

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
82

ja u plastičnoj flaši izbušim rupe i nalijem pive ili soka i sva se gamad nahvata u to :D

drmr

Član
Tu od
28 Ruj 2009
Poruka
688

Kako je ovo lijepo pokoseno,kao na nogometnom igralistu.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442

Lijepe bale, lijepe slike, ma podravska idila! :D :mrgreen:

H

Hurlimann86

Guest

Lijepo sve izgleda.
Sa kojom balirkom je balirano?

S

skolan93

Guest

imaš odlično spremište za bale

kolko bala tu stane

B

baota

Guest

pozdrav svima imam jedno pitanje neznam dali je u ovoj temi vjerovatno da nije pa se izvinjavam , imamo balirku DF 230 ima i mrezu i spagu , ali stalno baliramo u mrezicu bala se dobro sabije ali mreza omotava od krajeva po 15 cm neznam u cemu je problem moze li ova balirka da omata balu od kraja do kraja?? ,moze li da omota do rubova bale ili to samo mogu novije balirke , ili u nas nije nesto ok :?: :?: :?: ,

H

Hurlimann86

Guest

baota kaže:
pozdrav svima imam jedno pitanje neznam dali je u ovoj temi vjerovatno da nije pa se izvinjavam , imamo balirku DF 230 ima i mrezu i spagu , ali stalno baliramo u mrezicu bala se dobro sabije ali mreza omotava od krajeva po 15 cm neznam u cemu je problem moze li ova balirka da omata balu od kraja do kraja?? ,moze li da omota do rubova bale ili to samo mogu novije balirke , ili u nas nije nesto ok :?: :?: :?: ,

Gdje ti pušta mrežu?

Dole na pick-up ili gore na valjke?
Mi imamo sipmu i isto to zna zezati da ne stavi mrežu od kraja do kraja ili stavi na jednom kraju do ruba,a na drugom kako kažeš 15 cm uvučeno i onda bala odma ne izgleda lijepo,a naša i nema valjke ima letve pa pušta mrežu dole, pa zbog toga zeza i nem ono da ti razvlači mrežu od ruba do ruba.

B

baota

Guest

neznam sta je problem kupljena je polovna u dosta dobrom je stanju i ide preko nekih valjaka valjda ali ne razvlaci mrezu od kraja do kraja a bunt mreze stoji gore i mreza je tocno kupljena koliko je i bala siroka ali ona umata manje sa svake strane po 15 cm pa to ruzno izgleda ,sto je razlog :?: :?: sta bi trebao uraditi da omata od kraja do kraja :?:

dmatkovic96

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
163

U ono spremište stane nekih 130 bala dok je puno...

Baota, imao sam ja prije nekih 5-6 god. takvu balirku i znam da sam imao isti problem, znam da je kod nje jako bitno kako provedeš mrežu oko one cijevi što se utiče sa strane a dođe ispod mreže i da je mreža okrenjana baš onak kak je tamo naslikano. I svakih cca 40 bala kako se mreža troši siđem dolje i prebacim one kopče na poklopcu što špana mrežu, tako da uvijek približno jednako špana, i usput malo očistiš onu trinu što se nakupi tamo uz krajeve gdje pušta mrežu. Jer ako je nova mreža, a jako našpanano nije mi uopče mogla povuči mrežu, a opet ako je slabo našpanano pred kraj mreže onda je vuče bezveze i ne širi uz rubove,te ne stane odmah kad je nož odreže. Nije to nikakav kvar samo malo zafrkancije dok je ne pogodiš kak treba :D

B

baota

Guest

:D ok hvala puno pogledat ce mo malo to , pozdrav

Najnoviji postovi

Na vrh