• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Ima li tko od forumaša da je bio u Buffet Stari Kotač u Prečkom, govore da je jedan od boljih zagrebačkih roštiljarni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bil sam ja, preko nekoliko puta...ali prije 13+ godina.
Bilo je OK, ali i od boljeg uvijek ima bolje ;)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kaj to imaš za strojček? melješ i onda stiskaš ili? špindla pa u cijev ili koliko vidim vjerojatno kalup?

interesiram se za neki način prešanja svega i svačega, od papira kutija granja, lišća itd... pa onda u pirolizu....čist malo ekologije ne smeta...

Posljednje uređivanje od moderatora:

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
Kaj to imaš za strojček? melješ i onda stiskaš ili? špindla pa u cijev ili koliko vidim vjerojatno kalup?

interesiram se za neki način prešanja svega i svačega, od papira kutija granja, lišća itd... pa onda u pirolizu....čist malo ekologije ne smeta...
Nikad nemam mira, već dugo razmišljam o iskorištavanju svega što mi se javlja kao otpad. Nisam izmislio toplu vodu, samo sam prilagodio svojim uvjetima lozenja, skladištenja, sirovini i strojevima koje imam.
Dakle, ideja mi je bila da iskoristim grane od obrezivanja voćaka, vinovu lozu, ostatke od živice, trave, koru koja mi ostane od drva, dakle apsolutno sve. Ovaj vikend sam rušio staru trešnju, stari orah i moji rezali vinograd. Drva sam spremio, grane i lozu samljeo. Ovi briketi su produkt. 😀
Najprije sam slozio prešu. 4 cijevi fi 93 (unutarnji), debele stijenke su mi kalup. Visina cca 40cm. Izbušene su kao sito. 4 klipa spojena na debelu plocu tiscu uz pomoc dizalice 20t. Ništ posebno, po YouTubu hrpa takvih presa. Moja inovacija je jedino ta da ja kalup prije istiskivanja gotovih briketa dizem... Zašto? Zato jer sam po prirodi mazohist 😂
Preša nije problem, veći je problem pogoditi granulaciju materijala i omjer smjese... To sam probnom riješio...
Uglavnom, 4 briketa idu u šusu van, svaki težak 1.5kg...u 1h ih napravim 16 ili 20...

Od popratnih strojeva imam drobilicu granja (kupio električnu, a ne motornu jer sitnije melje, a imam vec agregat, pa mi nije problem mljeti bilo gdje).
Također je jako lagana i stane mi sve u bunker od auta.
Eto...

Posljednje uređivanje:

veco

Dobro znana faca
Tu od
26 Velj 2019
Poruka
249
To je ok ako se ima gdje skladištiti.
Ja isao na briket zbog skladištenja, i peci koja nam je u kuci (Senko ukrasna pec za centralno). Tak da mi nije izvedivo na nju kopcati spremnik za sjecku, još treba hrpa modifikacija...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Nikad nemam mira, već dugo razmišljam o iskorištavanju svega što mi se javlja kao otpad. Nisam izmislio toplu vodu, samo sam prilagodio svojim uvjetima lozenja, skladištenja, sirovini i strojevima koje imam.
Dakle, ideja mi je bila da iskoristim grane od obrezivanja voćaka, vinovu lozu, ostatke od živice, trave, koru koja mi ostane od drva, dakle apsolutno sve. Ovaj vikend sam rušio staru trešnju, stari orah i moji rezali vinograd. Drva sam spremio, grane i lozu samljeo. Ovi briketi su produkt. 😀
Najprije sam slozio prešu. 4 cijevi fi 93 (unutarnji), debele stijenke su mi kalup. Visina cca 40cm. Izbušene su kao sito. 4 klipa spojena na debelu plocu tiscu uz pomoc dizalice 20t. Ništ posebno, po YouTubu hrpa takvih presa. Moja inovacija je jedino ta da ja kalup prije istiskivanja gotovih briketa dizem... Zašto? Zato jer sam po prirodi mazohist 😂
Preša nije problem, veći je problem pogoditi granulaciju materijala i omjer smjese... To sam probnom riješio...
Uglavnom, 4 briketa idu u šusu van, svaki težak 1.5kg...u 1h ih napravim 16 ili 20...

Od popratnih strojeva imam drobilicu granja (kupio električnu, a ne motornu jer sitnije melje, a imam vec agregat, pa mi nije problem mljeti bilo gdje).
Također je jako lagana i stane mi sve u bunker od auta.
Eto...
Koliko ti je težak briket taj od 1,5 kg kada se osuši recimo ovaj koji je sad napravljen pa kad ide u loženje u 10. Mjesecu? I da li moraš namakati smjesu prije prešanja? To me jedino živcira, to mljackavo fuj

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh