• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štore

• Temu pokrenuo vasso123
  • Datum prvog posta

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
to je kvar na motoru , na njemu je motor kao na IMT 549 (bar tako mislim) ..tako da traži majstora koji zna raditi takav motor a ne za traktor štore

da li se pregrijavao , da nije brtva glave ..?

Motor je od Rakovice...nije se pregrijavo sve do sad je bilo ok...

Treba provjeriti filter zraka i sad neznam dali ima taj motor lanac ili zupčanike u distribuciji.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Gledao sam cijev ali nije zaštopano ništa...a zračni sam cistio sad kad sam mjenjao ulje...

Provjeri dali negdje ne vuče zrak i da nisu zaštopana crijeva i ako imač koje gumeno da se ne lista .

Provjerio sam crijeva redom sve ispuhivao

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Traktor se sam ugasio dok je radio u leru poslije malciranja...promjenim ac pumpu,nove filtere goriva,odnesena bosh pumpu kod purica,novi uloski dizne...traktor ima 3600radni/h...traktor sam upalio ali trokira i sav se trese dok radi...sta dalje da radim???
Znači prije popravka je motor radil normalno?
Zakaj si pumpu nosil Puriču, jel si i dize nosil?

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
Nije bilo problema,palio uvijek na zub...pumpu sam nosio jer nije htio baciti naftu na dizne....rekao je da su pukla pera unutra...jesam i dizne i stelali na 175 bara...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Na oznaku ste boš pumpu vratili ili ste si zabilježili svoju prije skidanja pumpe?
Jel ste probali zakretati boš pumpu?

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
Vratio na oznaku...zakretali smo ali dobijem jos lošiji rad motora

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ko garantira da je pumpa dobro složena? Vrati ju natrag kod majstora da ju ponovo pregleda.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pozz ekipa
Gdje kupit ovu lajtungu a da će potrajat malo duže?

2FjAZJTO8ULzyGJ4SgjrVzwq40YsVyWMTcOarLbFXV13jbMsrWpt1_ndiBQvTaWPlXwKwFIRJqjdikQmK-RiJkBkCYmP5dsiqiBV5YfNr0dUGYED5AGSMtwuRDX9nFcg4fJMHbdw4uyiEK3V0qthPcyWXB3pYJDWMbMFkbfcOsm6fbtBalIePIiqBGHqQuuLTh7S-78XV2-bE-VmgBbX4Mbarogd-WTJcgjnJdkpvxg4JfLLdfNLkvCXFCD5tCyKW3NX16yZBIGUeqy1I4quJUlEHBmfE8OwFKe0hEHX1e5Y49VKMcPn6hONXOGaS95wMxLtSAnH0apuK0W-BHYHtiFxAybdou8EcHSk0yH6loHjGJTIYjUuxuHXMjHpEnV6nCKq0-R2oWx_sUMLSvT6NhyR5jvI3GIVEUIpAvkz--urXAuot3GpKl9klt4kLFRGnvmECc4Q1rIOuzw0yEMh5RDEw2jPftPcaLp-m_NCpdOvAkjjOsXX1GUhWsjB2UivnCUXkOxWpF41a2vkYxEU2wuh3n1IOroSz1A94Xbnsp-MhAGwOZKXh_O-jZds8x1jhJgq3q4CqJgvX6ae5veO3sEI-wzeOPUfUJuj-XpLouN4w34T9A=w534-h949-no

mijenjamo je jednom godišnje i to je već pomalo iritantno.

Riječ je o lajtunzi iz bloka na kučište kompresora zraka.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kaj nema metalnih za kupiti ? Promjenil sem ih par pa sem kod hidrauličara dal napraviti crijevo i to je bilo ok .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Vratio na oznaku...zakretali smo ali dobijem jos lošiji rad motora
Ja mislim da na pumpi nekaj nije odrađeno kak treba, nek ju ponovi bošista presluša.
pozz ekipa
Gdje kupiti ovu lajtungu a da će potrajat malo duže

Riječ je o lajtunzi iz bloka na kučište kompresora zraka.

Napravi metalnu ili bakrenu, oka već imaš samo fali komadić lajtunga.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Od kad pak to, navek su (na tim malim) bila metalna... kam to ide. ... još malo budu plastična...

Å tore 502

Član
Tu od
15 Stu 2011
Poruka
536
Nije bilo problema,palio uvijek na zub...pumpu sam nosio jer nije htio baciti naftu na dizne....rekao je da su pukla pera unutra...jesam i dizne i stelali na 175 bara...

Dize se štelaju na 192 bar-a :(nod):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Kaj misliš da na 175 nebu dobro delal?
Ako su ulošci dobri od 70-80 počinju bacati lijepu maglu. Nije do toga problem.

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
Ko garantira da je pumpa dobro složena? Vrati ju natrag kod majstora da ju ponovo pregleda.

Cak sam i to...U srijedu Sam odnesao na popravak i u četvrtak me zvao da je popravio i montirao i traktor nije dobro radio u petak je skinem i opet odnesem i on kaže da je sve dobro...jedino nekom drugom ali ce mi i taj drugi naplatit pregled...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ak ti nije daleko odvezi mu cijeli traktor i nek popravlja

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja s imt-a nosio tri puta pumpu kod bosiste rezultat los traktor se zaletava zali Boze para kaj sam potrosio na "popravak" pumpe gore nek prije prije mi jedino gas ostajo nije se vraco na ler i malo frfljo kad je bio hladan mogo sam stavit feder da mu vraca gas i bilo bi bolje nek ovak al sam i odusto vise od skidanja i nosenja te pumpe kod bosiste!!

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Bučo kaj nemaš ti dvije pumpe za imt-a ?
Kaj se tiče Štore zmjerit kompresiju ak je dobra i ako ste sigurni da je sve u redu sa dovodom nafte listić od mjerenja kompresije u ruku i pumpu i dizne ponovo kod purića i j..................... dok ne naprave

mimi504

Član
Tu od
16 Ožu 2015
Poruka
56
Bučo kaj nemaš ti dvije pumpe za imt-a ?
Kaj se tiče Štore zmjerit kompresiju ak je dobra i ako ste sigurni da je sve u redu sa dovodom nafte listić od mjerenja kompresije u ruku i pumpu i dizne ponovo kod purića i j..................... dok ne naprave

Kompresija je 24 mjerili....neznam koliko inace treba biti???

Duggon

Novi član
Tu od
15 Lis 2016
Poruka
2
Pozdrav za sve na forumu. imao bi jedno pitanje ako može ko da mi objasni.
Čitam upute za štore 402, i izmedju ostalog piše da treba kontrolisati i menjati ulje u pogonskoj remenici ali bez skice,fotografije gde se to nalazi na traktoru.
pa molim za pomoć najbolje u vidu fotografije. Hvala unapred, pozdrav.

Najnoviji postovi

Na vrh