H
hrv999
Guest
Baco pa kak ste zaglavili na desetom metru?kaj se dogodilo?kod vas barem ima zaglava,kod mene ni to.imam neku volju da odem na platformu,jer u ovoj zemlji budemo prije pokrepali nego došli do vode.
Ma nije za povjerovat,pola metra zemlje a ostalo sve pijesak ,na 10 metara potpuni gubitak cirkulacije ,pumpa je tiskala ful gas 300 litara u minuti i nismo dobili povrat van da bi se nakon minute sve streslo ,zapunilo se do vrha bunara pijeskomhrv999 kaže:Baco pa kak ste zaglavili na desetom metru?kaj se dogodilo?kod vas barem ima zaglava,kod mene ni to.imam neku volju da odem na platformu,jer u ovoj zemlji budemo prije pokrepali nego došli do vode.
citajuci temu od pocetka do kraja vidim da nije otvorena nova tema o samoj tehnici kopanja bunara pa cu nastaviti i ja ovdje sa pitanjima.
naime razmisljam i ja o kopanju bunara... jedan probni za sebe ... cisto radi probe i želje za iskustvom....a uz sve to pravim kucu u požeškom kraju a nisam jos spojit na vodovod a treba mi voda koja život znaci.
tako sam se odlucio za gradnju bunara...
za sada sam se odlucio iskusati u ovoj tehnici:
http://www.youtube.com/watch?v=aWx3xThpkE4&feature=related
je malo banalna ali mislim da u principu mora funkcionirati... i sada imam par pitanja za znalce. oko mene su uglavnom svi bunari na 7-9 m dubine do vode
1. treba mi dosta vode i zanima me koliki promjer rupe da busim i zakoliki promjer cijevi... zbog nasipa oko nje da bude adekvatno debel...
2. kada se dođe do vode koliko se jos ide sa bušenjem ispod razine vode.
imam jos koje pitanje ali kasnije malo o tome.... tipa "osvajanje bunara i sl. aktivnosti )))
gdje u okolici PŽ?
ako je negdje u dolini Orljave zabij čekićem pocinčanu cijev:scratch
brestovac... cca 300 metara od orljave
e jebajga neznam gdje je to, ali garantiram da sve između ceste i Orljave može proći na ovaj način(mislim cestu PŽ-Brestovac i Brestovac_Pakrac)a koliko znam i s druge strane ima dobrih površinskih izvora
a tamo i jesam... probati cemo pa vidjeti. moram jos prouciti o ostalim stvarima sta dalje kad se rupa probusi... sa cim zasipati oko cijevi i sl...
a mislim da bi bilo dobro ipak otvoriti novu temu o ovom problemu.