IVANX71 nemoj žurit sa kupovinom to je lako, dobro razmisli što ti je potrebno , ovo što si naveo je ozbiljan posao od 1000 metara godišnje. Usporedi teren sa ovim koji se prikazuje i onaj koji ćeš ti koristit, takođe razmisli dali ti treba vitlo za privlačenje ili za saljanje iz potoka i koliko ti treba sajle na vitlu. Da bi to radio bar četiri pet sezone to će malo koje vitlo da odradi. Ako sam te dobro razumeo do sada su za tebe drugi radili , pa neznam koliko imaš ozbiljnog iskustva sa rdaom i na šta sve trebaš da obratiš pažnju u odabiru ali sam ti naveno neke od ozbiljnih činjenica o kojima trebaš malo da sam odlućiš. Ovakvi poslovi spadaju u dosta ozbiljne i tu nema prostora za mali učinak. Kako te razumeh to gdje radiš spada po meni u super teške uslove. Ovaj video sa uniforestom je
takav kakav je , a ti vidi dali radiš u ovakvoj situaciji ili obrnutoj da trebaš vuć iz onog kanala uz ono brdo, dole je vukao tri trupca a gore teško i jedan onaj deblji. Stavi i u obzir debljinu stabala , a prilikom vitlanja jevljaju se otpori koji su nekada i do tri puta veći od normalnih. Otpor stabla, zatim cijela krošnje i otpor okolnog krša situacija kad nemožeš da obradiš stablo i potreba da ga pomjeraš. Razmisli o varijanti češko vitlo, drugo za njim je gvozden vitlo pogledaj dobro ta vitla i vidi šta ti od njin zadovoljava potrebe jer su to dva vitla koja imaju slaganje sajle, ostali nemaju. Neznam dali si čitao moje komentare iz protekle sezone, ako ti se da pogledaj pa uporedi situacije.