Obečani test vitla, danas je izvuklo slabih 23 cca kubika bukve.
View attachment 80498
View attachment 80499
Znači kombinacija je Zetor 6245 s češkim prednjim mostom i naprijed doma rezanim utezima od 38 kg 8 komada.
Prije kupovine vitla sam bio skeptičan oko štraufanje furkov jer sam mislo da bude preteško za taj traktor a nakraju sam se pozitivno iznenadio. Stvarno nije dizalo prvi kraj ako se slaze fura koja odgovara terenu(koliko traktor povuče kunika jako ovisi o terenu i drugim faktorim tako da ne ulazim u to). Dosta sam razgovaro s ljudim koji se profesionalno bave šumom oko sljedečeg vitla i svi su kao govorili koji su probali da je tajfun najbolji izbor, nakraju sam se i sam uvjerio da je puno bolje napravljeni od krpana makar sam zadnjih 6 godina radio samo sa krpanom.
Kod tajfuna više mi se sviđa sistem unutar vitla jer je puno lakše potezati špage i otpuštati kočnicu. Doljni kolutur je puno bolje riješeni na tajfunu nego na krpanu.Ima i tajfun svoje muhe koje su puno bolje napravljene na krpanu ali jbg ne postoji savršen stroj. Najviše me smeta mjesto za ostavljanje cepina i sjekire koje je po meni puno bolje rješeno na krapnu. Uglavnom vitlom sam zadovoljan i mogu preporučiti tu kombinaciju za sad.
View attachment 80502
I u prvim satim rada malo me je neugodno iznenadilo s trganjem lanca koji je kod krpana deklariran do 6.5 tona.…ko tu koga sad laže oko tonaže je upitno.
Ako nekoga zanima evo i vitla jedno pored drugog
View attachment 80503