Pojjas kocnica, uredno. Njezin princip je da je puštena u radni rezim, tad je blago stisnuta, nema tad velikog trenja, smjer rotacije je u suprotnom od pritiska opruge i savladava oprugu, odnosno njezin pritisak se nulira. Kad se pokuša odmotati tad je opruga i smjer rotacije isti i doboš dodatno zateže pojas. Nema tu grijanja zbog malog pritiska i male brzine okretaja. Sistem uredan i tako radi. Jedino nemaš mogućnost da putem okretaja motora odmotavaš sajlu, jer bi tad morao da razdvojiš pojas kočnicu zasebno što ti je po meni nepotrebno.Mogu slikati sutra ali isto je pojas u pitanju i kroz limove sam mogao videti da ide nekakva opruga sa gornje strane pojasa. Sa strane je klip koji gurne malo pojas dole i otkoci ga. Sutra ga vozim u sumu i probam, skinucu lim pa cu pratiti dal se greje pojas dok vuce.
Dali si probao vitlo, kako se uže- konopac pokazao.Rasklopio bih svakako da mogu lepo naprskati i ocistit lamele.
Imam jos jedno pitanje u vezi mog novog polovnog vitla ako je neko radio sa elektrohidraulicnim vitlom koje poseduje automatsku kocnicu. Imam tastere za otpustanje dobosa i dugme za vucu. Kada okrenem prekidac za otpustanje i odmotavam kanap-sajlu, dugme za vucu ne reaguje. Tek kada vratim prekidac da zakoci dobos onda dugme moze da vuce i koliko vidim vitlo onda radi sa rako zakocenim dobosem. Po meni bi trebalo biti obratno