Re: svinjogojstvo
evo kupil soju 3,80kn kod jednog uzgajivača tu kod mene.
i stavil 15kg na 100kg i na to sve sam umješal 2kg kostovita piše od 1-3% na reko na 100kg je 2kg dost.
povečal sam kukuruzu i smanjil zob
tak da mi je ispalo ovak
40kg kuruze
15kg soje
20kg ječma
15kg pšenice
10kg zobi.
je malo zafrkancije za izmješat
sused čul mešalicu i došel videt kaj betoniram :lol:
dal im da jedu nisu se niš bunili dok je bilo puno
a prasicama mješam posebno,
vreču posija 30 kg+25zobi+25ječma i cca 25-30kg kuruze toliko mi taman ide u hranilicu i njih dve to imaju oko 10 dana.
koliko primjetim nisu se zdebljale niti izgledaju masno,jedino dok su mali cicali daval sam više kuruze a zob nisam opče,i imal sam jedan mali komad kuruze sijan krejem 5mjeseca pa je bila mlječna onak za pečenike i davile se u tom,mljeka su imale dost.
Marko a rekel mi i taj di sam uzimal soju da im slobodno dam to od sana ima sa sojom i bez i da im to slobodno mješam al napoj da ne dajem i da bude meso kvaliteta i masnoča u redu.
meni je u konačnici to i bitno da je meso dobro i da nisu masni, jel masni odojci to ni posel a ja ih neču tovit dalje.
kak ih gledam ljepo jedu ne rastepu nekaj puno,recimo na 4 kante od jupola one velike maximalno ak je trečina jedne kante rasipano.
a bumo vidli kaj bu ispalo s obzirom da su meni to prvi koje imam,dalje se lako popravi kaj nebu dobro,iskustvo kaj sam skupil, sam skupil od vas,knjiga,interneta,suseda itd.