• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled - signalni trokut

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ja sam sada morao registrirati svog 533 (zadnji put bil registriran 77) jer se policija počela voziti po selu i zaustavljati traktore bez registracije. uložil sam 2000+ kn (sve sam radil ) da bi napravil instalaciju, nove blatobrane,žmigave,lampe,bojanje. nova desna guma da bi bila ista kao lijeva. hauba je išla limaru na ravnanje kitanje, bojanje.pakne(stare su bile dobre ali kada se sve radilo promijenjee su pakne). i dalje mi motor puši i hidraulika diže sa 30% brzine i skače. svi u selu su vozili neregistrirane. sada neki su registrirali. realno moj traktor se vozil istih 800 metara do nerazvrstanog puta svih svojh 43 godine. i nikada nije bilo nikakvih gluposti sa traktorima u selu i okolnim selima da je netko poginul ili povredil se zato kaj nema žmigavac.
isto traže svakakve gluposti. morao sam staviti okrugle blatobrane na 533 jer takav je izašao iz tvornice. tu država je pritisnula samo kako bi pobrali novce.
Ja imam oko toga jasan stav. Ti si totalno zanemario tvoju imovinu - traktor. Doveo si njega i sebe u stanje štetno za okolinu - sve ostale sudionike u lokalnom prometu. Ugrozio si i vlastitu sigurnost, bez dobrih kočnica, a imao si ogromnu količinu sreče u životu da ti se ništa nije dogodilo. Uozbilji se, dovedi svoju imovinu u normalno tehnički ispravno i sigurno stanje. To nema veze s ljubavi države prema poljoprivredi, nego prestani ugrožavati sve oko sebe nemarom. I unaprijed ti napišem, znam što je traktor, odavno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
I jedan mali dodatak, na temu da HR država ne voli poljoprivredu. Ja tvrdim da ju voli i to iznad mogućnosti. Počevši od plave nafte, preko poticaja do poklanjanja... Preko 10 (deset godina) sam sudjelovao u organizacijama akcija tipa podjela besplatnog umjetnog gnojiva. Kad poslije pitam poznanike a zašto se nisi javio i preuzeo - zbog nepoštenog odnosa nisu imali obraza ni javiti se. A bili su istovremeno zavidni onima koji bi preuzimalu po 15-20 vreča. Što vam to govori o nekim našim glasnim pojedincima??? Koliko sam samo takvih susretao u aktivnim danima.
A po pitanju opreme traktora, mnogi su kupili nove traktore bez žmigavaca itd. Ja to znam jer sam im na nove montirao. Što nisu tražili i platili traktore sa svom zakonski potrebnom opremom? Nisu, bili su škrti i uvjereni da su pametniji od ostalih.
Bravo za sve danas novo kupljene i turbo opremljene nove strojeve. I bravo za sve poštene poljoprivrednike, a fuj za mutikaše i prevarante. HR država i previše voli poljoprivredu, pritom je na mnoge druge zaboravila.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Idešššš, koja fotka :ppozdrav:
A kaj raketa na parkingu 🙂bila jedna ko nova, al baš onak ispod čekiča, i kad sam išel platit policu nutra već je deda prešel snjom, i nisam ju stignul poslikat 🙂
Ali ovo je dokaz da ljudi znaju kaj su rakete🙂💪ima ih najviše jer su nepoderive sile to.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa je ima ih, ali šteta kaj nisam u petak stigel iti, bilo ih je puno više 🙂gle ko got kaj veli nema trenutno boljeg traktora, još ga nisu zmislili😉

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Raketa je pravi stroj. Gledao sam neki dan čovjek vukao bukvu nekakvih 4m dužine, promjer neznam, uglavnom reko sam sebi bude on to izvukao, i stvarno je. Prvi kotači u zraku, i samo na zadnje, blokada i ide. Dakle, sve se može, samo treba znati rukovati i iskoristiti potencijal traktora, jednostavno ponekad treba imati "muda" kak bi se ono reklo.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Takav komad je za raketu ko čačkalica, za nekad baš kad nemam vremena u šumi zakopčim par bukvi i vlečem ko čačkalice zbilja van🙂i to ono minimalno 6komada fi 40 do 45cm 9m dužine, i zbilja vleče ni ne osjeti.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Takav komad je za raketu ko čačkalica, za nekad baš kad nemam vremena u šumi zakopčim par bukvi i vlečem ko čačkalice zbilja van🙂i to ono minimalno 6komada fi 40 do 45cm 9m dužine, i zbilja vleče ni ne osjeti.
Ma to je njemu mačji kašalj. Samo kaj ne veli "nemoj me zajebavati daj nekaj teže da postignem radnu temperaturu" :sleep:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zakapčiš to za raketu, uključiš pogon i odeš na objed...
Kad se vrneš, najdeš ga na istom mjestu, kotači se još vrte ak nije potrošil svu naftu 🤭 ;)🤣

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Vec mi na zivce ide trokut. Do sad sam trgal trokute, pa sam kupil onaj savitljivi i sad sam u sumi strgal onaj metalni nosac. Ima netko da ga je zamjenil rotirkom? Citam pravilnik i pise rotirka ili trokut. Moze netko potvrditi da je tako, da prosel tehnicki samo s rotirkom na raketi. Imam kroz 2 tjedna tehnicki pa da ne.kupujem rotirku bezveze ako traze oboje.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Trokut ti je dosta😉rotirke su samo ako voziš kaj vangabarita.
6komada ih moraš imat napred na traktoru i 2 iza na prikolici, /kolima.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Al ja bi trokuta zamjenil s jednom rotirkom...jer rotirka je za spora vozila...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Znam. Ali trgam trokute kad je pozicija gluoa na blatobranu pa bi uzel magnetnu rotirku koju bi imal samo za cestu a ostalo vrijeme.bi ju skinul...zato pitam dal ide samo jedna rotirka...

Najnoviji postovi

Na vrh