Pa evo da i ja nešto kažem , u vezi ove teme , s obzirom da sam prije par dana išao registrirati traktor . Naravno svi smo ogorčeni , ljuti zato što moramo prilagođavati svoje traktore po novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama . Naravno ako ih želimo registrirati ( a , ako ne , onda nemoramo ) .
Nemogu da se neosvrnem na jednu stvar ...., a to je , dali ima neko na ovome forumu , da barem jednom nije prilikom voženje u autu , naletio na neosvjetljeni traktor .:?: Dali sa prikolicom ili bez nje svejedno .
Ja osobno sam susreo takve traktore , neznam ni sam koliko puta . E onda tome traktoristi spominjemo oca , majku ili ostale članove uže familije .
Pa neprođe ni mjesec dana , a da u novinama neosvane naslov
" Traktorom sletio u kanal i poginuo "
" Zabio se u neosvjetljen traktor i poginuo "
.... i slični naslovi .
O. k. ovdje je riječ o signalnim trokutima . Ali osobno sam mišljenja da je to sve povezano . Jer ako voziš traktor na registraciju trebaš imati signalni trokut , a samim tim i traktor bi trebao biti potpuno ispravan . A ako je ispravan kako onda može biti da svijetla nerade.
Normalno traktor nije ni registriran , osbito u mjestima ( selima ) koja su udaljenija od grada .
E sad kada kažeš tome čovjeku.... pa kako možeš voziti neosvjetljen , i neregistriran traktor :?:
Komentar je obično... Pa šta ga imam registrirati kada policija ovdije prođe možda jedan put u 10 ili 20 dana .
Znači nije bitno što se neko može zabiti u njega , i ubti njega ili sebe nego je bitno da ga policija nezaustavi .
Mislim da skroz dok budemo prvo mislili na policiju, pa tek onda na svoju sigurnost tako ćemo se i ponašati.
E sad normalno ovi veći poljoprivrednci koji imaju 2-3 ili više traktora će reći ... Šta sad on nama tu pametari , a on ima taj traktorćić.
Ok , tu su u pravu ali , pa tko ima 2-3 i više traktora pa on onda živi od poljoprivrede , i mora se prilagođavati .
A s obziro da ja neživim od poljoprivrede meni je to možda veći izdatak nego njima .
Registraciju sa osiguranjem sam platio 500 kn
Morao sam napraviti novu knjižicu vozila i prometnu radi promjena na traktoru 350 kn
Trokut 75 kn
Cijevi i ostali radovi na traktoru 500 kn .
Meni to uopće nije malo . ... a vi sad razmislite .
Eto to bi bili moje mišljenje .
Naravno evo slika moje traktorčine
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us