Naša glavna podružnica, tj. policijska postaja se nalazi u Pregradi, pa sam išao kod njih samim time što poznam policijskog službenika i gospođu koja radi na odjelu za prometne dozvole. Imao sam sa sobom svu dokumentaciju, prometnu dozvolu i knjižicu vozila.
Nakon svih pregleda ispostavilo se da traktor uopće nije upisan i uveden u policijskoj postaji Pregrada, tj. ne postoji nikakav dokument/račun koji bi potvrdio tip i registraciju traktora.
Što je po meni i logično, jer koliko sam vidio original ŽIG kojim je potvrđena prva registracija
iz 1994. tj. prvi tehnički pregled su obavili službenici iz KRAPINE. Danas bude službenica iz policijske postaje Pregrada nazvala u Krapinu i provjerila ako imaju u arhivu original račun od traktora.
Rekla mi je sama da rješenje mora postojati, pa se nadam da budu uspjeli riješiti. Čak mi je i policijski službenik rekao da su nekad morali sami prijaviti i upisati u policiju da je traktor bio na tehničkom, tj. na registraciji. Sad, dal je to istina ili nije neznam, uglavnom, moj tast nezna ništa o tome.
Nadam se da imaju u KRAPINI u arhivu potrebnu dokumentaciju/račun koji nama treba, a ako nemaju onda neznam kakav je daljni postupak, treba pričekati.
Htio sam najbolje, a sad ispada da me dočekala hrpa problema.